Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallisaate

Asianajaja isänmaan puolesta

Olen ammatiltani asianajaja ja hoidan työkseni päämiesteni minulle antamia toimeksiantoja. Työssäni pyrin aina saamaan päämieheni kannalta parhaan mahdollisen lopputuloksen. Pääsääntöisesti siinä onnistunkin. Sen vuoksi on ollut kansalaisena ja äänestäjänä mahdotonta ymmärtää sitä, miten he, jotka ovat lähteneet poliitikon uralle, hoitavat asioitamme niin huonosti ja lyhytnäköisesti. Ikään kuin päämiehen eli Suomen etu ei kiinnostaisi. Haetaan etuja vain pienelle intressipiirille, ellei peräti itselle.

Haloittamisesta, eli mäntyisellä päin puuta.

On olemassa henkinen mielentila, joka tarkoittaa länsimaisessa kulttuurissa olevaa perustunnetta, jonka saa kun seuraa päivittäisen elämän, median, kulttuurin ja politiikan seuraamuksia. Sen saa myös niiden kanssa vuorovaikuttamisesta epäsuorin keinoin.

Sadan vuoden itsenäisyys

Sata vuotta sitten Suomi oli jo aito kansakunta omine kielineen, kulttuureineen ja yhteiskunnallisine instituutioineen. Suomi muodosti myös taloudellisesti omaleimaisen talousalueen, vaikka esimerkiksi teollisuus oli kehittynyt palvelemaan pitkälti lähellä sijaitsevan Pietarin tarpeita.

Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen?

Paine kasvaa. Hollannissa [1, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi [2 ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …?

 

Vaalien yllättäjät ja pettymykset

Luin mielenkiintoisen artikkelin Ranskan maaseutua koskien, eikä samankaltaisuuksia Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin tai kotimaisella maaperällä kehittyviin aatevirtauksiin juuri puuttunut. Paljon löytyy viitteitä miksei nykyisessä poliittisessa kehityksessä ole sittenkään kovin paljon ällistelemistä ja miksi samanlainen trendi olisi mahdollinen, jopa todennäköinen, myös Suomessa.

Mitä itsenäisyys tarkoittaa minulle 99 -vuotiaassa Suomessa?

Monille Suomalaisuus on jotain hyvinkin yhteisöllistä. Tässä on usein vahvasti sellaisia sävyjä, että on tärkeää rajata myös ei-suomalaiset erikseen. Pahastumista tulee esimerkiksi maahanmuuton kohdalla, ei välttämättä rasismin vuoksi vaan siksi, että kansalaisuus nähdään jonkinlaisena laajennettuna perheenä. Tämänlaiseen tuleminen koetaan helposti tunkeiluna.

Olli Immonen ei olekaan ankka!

Pikku-Mustan yliopiston lounasravintolassa käytiin päivänpoliittista keskustelua. Hernekeittoa syömässä istuivat filosofi ja matemaatikko.

- Mitä mieltä sinä olet tuosta Suomen Immos-kohusta? filosofi kysyi matemaatikolta.

- "Jos se puhuu kuin ankka ja kävelee kuin ankka, voidaan olettaa, että kyseessä on ankka", matemaatikko vastasi.

- Eli pidät Immosta rasistina tai fasistina? filosofi varmisti.

- En voi, matemaatikko vastasi. - Hän ei mahdu induktiiviseen ankka-määritelmään.

- Miten niin? filosofi kysyi.

Onko Suomi kristillinen maa?

Lause "Suomi on kristillinen maa" on hyvin usein toistuva. Tämä on kannanotto ja jonkinlainen väite. Ja hyvin usein sen henkenä on se, että jotain poliittista asennetta tai toimintaa kannustetaan tai rajoitetaan siksi että on olemassa Suomi joka on maana kristillinen.

Onko uusi kansallisaate negativistinen aate?

Uuden kanssalliaatteen luonne on ainoastaan negatiivinen. Kansallisaate tänään on sitä että valitetaan suomalaisten tyhmyydestä ja lammasmaisuudesta ja korostetaan kaikkea negatiivista.

Edes nuorten kiekkoleijonien voitto Malmössä ei saanut ainottakaan kommenttia niiltä jotka sanovat itseään kansallismielisiksi. Sini Saarelan manaaminen oli silloinkin paljon tärkeämpää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä