Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaisuus

Yksikään ISIS:n riveissä taistellut terroristi ei voi palata Suomeen

 

Suomesta on lähtenyt taistelemaan noin 80 ääri-islamistia terroristijärjestö ISIS:n riveihin. Tunnetuin tapaus lienee ns. Sharia-Sanna, joka on viettänyt 4 vuotta ISIS:n kalifaatissa ja joka haluaisi nyt palata takaisin Suomeen. Mitä nämä henkilöt sitten ovat kalifaatissa tehneet? Käytännössä he ovat harjoittaneet terrorismia ja syyllistyneet jopa julmempaan väkivaltaan, kuin mihin natsit syyllistyivät omana aikanaan.

Maailman ensimmäinen kansalainen

Tomas Lappalainen

Världens första medborgare. Om statens uppkomst i det antika Grekland

Lind&Co, Scandbook, 2017, 309 s.

 

Kelvottomat suomen kansalaiset - luottotiedottomat!

Suomi, lottovoittajien unelmamaa, kätkee sisäänsä julman säännön.

Kun olet joutunut luottotietojärjestelmän kunniakansalaiseksi, olet ihmisenä luopio.

Olet häirikkö, pahantekijä, merkityksetön, ihmisyytensä mitätöinyit, hävettävä kansalainen.

- - -

Kuitenkin, olet maksanut enemmän, kuin oman elämäsi, rahaasi kiljuneille.

Lopulta, jäät yksin.

- - -

Luottotietojen menettäminen, ei ole kuitenkaan elämän loppu. Se voi olla myös elämän alku.

- - -

Sosiaaliturva kansalaisuusperusteiseksi

Ei valitettavasti liene sattumaa, että merkittävä osa Eurooppaan pyrkivistä ihmisistä haluaa juuri niihin maihin, joissa on korkea sosiaaliturvan taso. Järjestelmän väärinkäyttö on haitaksi kaikille, ja se täytyy estää kansainvälisesti ja kansallisesti.

Kansalaisuuden ehtoja on tiukennettava

Eduskunnassa keskusteltiin tänään edustaja Ville Tavion laatimasta ja monien perussuomalaisten, mukaan lukien itseni, allekirjoittamasta lakialoitteesta nostaa Suomen kansalaisuuteen vaadittava asumisaika 10 vuoteen. Vain perussuomalaiset käyttivät puheenvuoroja asiasta. Pidin seuraavan (blogimuotoon kevyesti toimitetun) puheenvuoron tästä kannatettavasta esityksestä;

Kaksoiskansalaisille automaattinen vapautus asepalveluksesta

Kaksoiskansalaisuus ja Puolustusvoimat ovat olleet voimakkaasti esillä viime aikoina. Media on yrittänyt rakentaa jonkinlaista syrjintä-casea aihepiirin ympärille, vaikka jo järkikin sanoo, että kaksoiskansalainen Suomen turvallisuudesta vastaavissa tehtävissä on riski, jota ei kannata ottaa.

 

Kaksoiskansalaisuus – epäsymmetrisen lain ongelmista

Kaksoiskansalaisuus – epäsymmetrisen lain ongelmista

Suomen lainsäädäntö on hyväksynyt kaksoiskansalaisuuden 1. kesäkuuta 2003 alkaen. Näin ollen suomalainen ei menetä Suomen kansalaisuutta, kun hän saa toisen valtion kansalaisuuden. Myöskään ulkomaalaisen ei tarvitse luopua nykyisestä kansalaisuudestaan saadessaan Suomen kansalaisuuden, mikäli alkuperäinen kotimaa sallii kaksoiskansalaisuuden.

*

Kaksoiskansalaisuus luo eriarvoisuutta

Identiteetti yli kuntien ja valtioiden rajojen

Kun päätin ryhtyä kuntavaaliehdokkaaksi, mietin omaa espoolaisuuttani. Asia nousi uudelleen esiin menneenä viikonloppuna, kun oli Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton järjestämän Nuori Vihreä Vaikuttaja -kurssin kurssiviikonloppu. Meillä oli aiheena EU, mutta käsittelimme myös omaa kansainvälisyyttämme. Meillä kävi perjantaina puhumassa Eurooppanuorista Jesse Jääskeläinen, joka puhui eurooppalaisesta identiteetistä. Se sai minut jälleen pohtimaan omaa espoolaisuuttani.

Hallitus peruu ehdotuksensa maahanmuuttajien kotoutumistuesta – IL

Iltalehti uutisoi hallituksen peruneen ehdotuksensa koskien maahanmuuttajien kotoutumistukeen.

Hallitus perustelee päätöstä siten, että ehdotus olisi ollut ongelmallinen perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen kannalta.

 

Lakiesitys on ollut perustuslakivaliokunnassa käsiteltävänä. Jos laki olisi edennyt, oleskeluluvan Suomessa saaneille työttömille työnhakijoille olisi maksettu työmarkkinatuen sijaan kotoutumistukea.

Onko kansalaisuudella enää mitään merkitystä?

Yle uutisoi hallituksen viimeisimmästä päätöksestä perua esityksensä kotouttamistuesta seuraavasti:

”Hallitus on perunut lakiesityksensä, jonka mukaan Suomesta oleskeluluvan saaneille työttömille työnhakijoille olisi maksettu työmarkkinatuen sijasta pienempää kotoutumistukea.

Kotoutumistuki olisi ollut suuruudeltaan 90 prosenttia peruspäivärahan määrästä ja sitä olisi maksettu enintään kolme vuotta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä