Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Työeläkemaksut

Tarvitsemme lisää maahanmuuttajia

Eläkepommi räjähtää nuorten silmille kohta, tai viimeistään hetken kuluttua. Vain maahanmuuttajat voivat Suomen talouden ja huoltosuhteen pelastaa, sillä suomalaiset eivät suostu lisääntymään ja sikiämään siten kuin valtio haluaisi.  Näin on asia eikä se muuksi muutu.

Työikäisten määrä laskee kuin lehmän häntä, samaan aikaan kun eläkeläisten määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Lopun ajat koittavat ellei jotain tehdä. 2000-luvulla syntyneille ei Suomella enää 2000-luvun loppupuolella ole varaa maksaa eläkkeitä, ei sentin vertaa. Siksi tarvitsemme maahanmuuttoa, oikein runsaasti.

Sipilä ja pienituloiset

Keskustalainen toimituspääministeri ja kekosininen hallitus ovat sinnikkäästi väittäneet, että pienituloisimpien verotusta ei ole kiristetty. Piru istuu kuitenkin pienissä yksityiskohdissa, ja vaikka kuinka muuta väitetään, niin pienituloisimpien käteenjääviä tuloja on alennettu.

Siinä Juha Sipilä ja hallitus on oikeassa, että jos työeläkemaksuja ei kutsuta veroksi, niin silloin verotus ei ole muuttunut. Työeläkemaksu on siitä erikoinen, että sitä peritään ja sen muutokset vaikuttavat sellaisiinkin pieniin tuloihin joita ei muuten veroteta.

Kuka maksoi kenenkin työeläkkeet

Lyhykäisesti aloin tarkastamaan ovatko eläkeläiset maksaneet omat eläkkeensä, vai maksavatko jälkipolvet.

Keskipalkkojen ja niistä pidätettyjen TEL- ja TYEL-maksujen pohjalta, sekä eläkerahastoilla viimeisen 20 vuoden aikana olleen 4,3% reaalituoton mukaan ynnäsin kuinka paljon eläkevaroja kukin ehti kerryttää.

Asiantuntijana eläkepolitiikan kentällä

 

Kimmo Kiljunen kirjoittaa (mm. US puheenvuorot 28.2. ja 22.2.) ja puhuu ahkerasti johtamansa Suomen Senioriliikkeen indeksialoitteen puolesta. Viimeisimmässä kirjoituksessaan hän esittää, että minä olen Talouselämässä (27.2) kirjoittanut ”häkellyttävän poliittisen puheenvuoron kätkeytyen asiantuntijan kaapuun” ja että olen valinnut puoleni ”eturistiriidassa, joka vallitsee eläkerahastoja paisuttavien ja eläkesäästöjään peräävien välillä”.

Ilmaisia lounaita ei ole - eläkkeissäkään

Maanantaina Ylen MOT-ohjelmassa käsiteltiin työeläkeindeksiä. Ohjelman otsikko viittasi eläkeläisköyhyyteen, mutta kaikkein köyhimpien eläkeläisten asiaa ei siinä käsitelty käytännössä lainkaan. Heitä työeläkeindeksi ei nimittäin koske, vaikka nimekkäät eläkeläisaktiivit antoivat näin ymmärtää.

Häivytetään työeläkeyhtiöt!

Häivytetään työeläkeyhtiöt!

Suomen työeläkejärjestelmä on vuosikymmenien kuluessa asettunut vakiotilaan. Vuosittain maksettavaksi tulevien eläkkeiden määrä ja siis niiden peittämiseen tarvittava vuosimaksukin on varsin tarkasti arvioitavissa. Eläkkeiden maksatus ei siten tarvitse taakseen rahastointia, vaan vuosittain voitaisiin kerätä se rahamäärä, joka maksatukseen tarvitaan. Eivät niitä rahoja kuitenkaan eläkkeinä saa samat henkilöt, jotka niitä maksoivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä