Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Toivo

Vaaliteeseistäni yksi tärkeimpiä

https://pt-media.org/2018/11/05/reformin-pontus-soderblom-vanhuksia-ja-s... Lukekaa ja miettikää ketä äänestätte ja toivottavasti saatte auki. Tämä on luottavissa myös PT-Mediasta.

Osaako SDP keskustella avoimesti?

 

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa (Demokraatti 2.8.) ettei nyt ole puheenjohtajapelin aika: ”Puoluekokous on vasta puolen vuoden päästä”

Hämmästyttävää on, jos puheenjohtajapeli ei ole vielä alkanut. Hämmästyttävää olisi, jos joku sen toteaisi alkaneen. Hämmästyttävää olisi joskaan ei täysin mahdotontasi, jos SDPssä heräisi avoin ja kriittinen keskustelu puolueen linjasta ja myös puolueen puheenjohtajasta.

Toivottomuuden ja sisällöttömyyden politiikka

Suomen hallitus lyö toivottomuuden ja sisällöttömyyden määrissä suurimman osan menneistä hallituksista laudalta. Ensinnäkin, kaikki hallituspuolueet toteuttavat kylmää ja kovaa talouskonservatistis-thatcherilaista leikkauspolitiikkaa, jossa nähtävästi tietoisesti pyritään viemään ihmisten mahdollisuudet toivoon ja tulevaisuususkoon taloudellisesti heikkoina aikoina. Valtion ja vallanpitäjien tulisi luoda mahdollisuuksia ihmislle päästä elämissään eteenpäin sen sijaan, että ihmiset kyykytetään toivottomuuden ja lamaannuksen tilaan.

Sopiva talouskasvu, onko sitä ?

Mikä on sopiva talouskasvu, että kansantalous pysyisi tasapainossa? Olemme pitkittyneestä taantumasta huolimatta hyvinvointivaltio.Matalat korot antavat hyvän mahdollisuuden kotien perustamiseen, mutta velkaantuminen on jatkunut pitkään. Nyt kun euro haastetaan heikosta taloudesta, niin paljonko pitäisi talous kasvaa, jotta velkaantuminen pysähtyisi ja saisimme velan lyhennyksen päälle ? Tämä on hyvin merkittävä asia, vaikka talouden kasvattaminen ei ole itsetarkoitus , vaan yhteiskunnan, heikompien ja valtion kukkaron varassa elävien ihmisten ihmisarvoiseen elämään tarkoitettu asia.

Kumpi on ensin, moraali vai vapaus? "Sanan vallassa, vihan voimalla"

Sosiologian dosentti Jari Ehrnrootin kirja: "Toivon tarkoitus", vuodelta 2015.

Hän on kulkenut pitkän matkan  sen jälkeen,  kun hän vuonna 1992  julkaisi kohua herättäneen väitöskirjansa "Sanan vallassa, vihan voimalla", jossa hän kuvaa vuosisadan alun työväenaatetta.  Kirjoittajan mukaan Suomen konsensus-historiankirjoitus on tulkinnut varhaista työväenliikettä virheellisesti nähdessään siinä nykyisen kaltaista maltillista sosiaalidemokratiaa.  

Mistä lähtien maiden turvallisuuden parantuminen on ollut negatiivista?

Ylen uutisten mukaan tänään:

"Maahanmuuttovirasto on päivittänyt maalinjauksensa Somalian osalta. Selvityksen tulos on hyvin samanlainen kuin viime viikolla päivitetyssä Irak-linjauksessa. Nyt myös somalialaisten turvapaikkapäätöksissä painotetaan yksilöllistä tilannetta.

Maahanmuuttoviraston selvityksen mukaan turvallisuustilanne on parantunut edelliseen arvioon verrattuna Etelä- ja Keski-Somaliassa. Kaikkien noilta alueilta tulevien ei voida katsoa olevan henkilökohtaisessa väkivallan vaarassa."

Nyt olisi toivotalkoille tilausta

Muistan kokoomuksella olleen vaalikampanjoissaan teemana vuonna 2008 toivotalkoot. Tuolloin ei vielä näyttänyt menevän ihan näin huonosti. Tällä hetkellä Suomi elää jonkinmoisessa lamaannuksen tilassa. Hyviä uutisia maamme tilanteesta saa etsiä mediasta kissojen ja koirien kanssa. Kansasta ja mediasta on tullut suorastaan addiktoituneita epätoivoon ja huonoihin uutisiin. Talous sakkaa, työttömyys kasvaa, syrjäytyneisyys lisääntyy, Venäjä uhittelee, Kreikka vajoaa, ääriliikkeet nostavat päätään.

Ehdotus eläkeläisten syrjäytymisen ehkäisyyn

Normien purku näyttää olevan nyt vauhdissa. Hyvä! Eläkkeelle jämähtäneet kansalaiset voisivat ryhtyä toimiin, jotka aiemmin ovat vaatineet armotonta byrokratiaa.

Ikäperusteinen eläkkeelle jääminen/joutuminen ei tarkoita, että kansalainen olisi toimintakyvytön. Useimmat ovat kunnossa ja miettivät, miten täyttää aikansa, kun työelämää ei enää ole.

Tässäpä joitakin vaihtoehtoja.

Kaikki muuttuu paremmaksi

"Mä en tajua mikä saa sut tekemään tota!", puuskahti ystävä minulle eilen puhelimessa. Hän, kuten minäkin, on seurannut valtakunnan politiikan tekemistä pitkään läheltä. Eri lopputulemalla. Hän ei halua koskea poliittiseen päätöksentekoon kuin korkeintaan pitkällä tikulla. Minä haluan mukaan neuvottelupöytiin.

Taivas kuulee, taivas näkee, taivas tietää kyyneleet...

Löysin erään lyhyen kirjoituksen muistiinpanoistani. En muista kuka on kertonut, kirjoittanut. Sai minut vanha muistiinpano pohtimaan, ja kirjaamaan tännekkin... Tuli sellainen ilonhetki, että tästä turvallisesta näkökulmasta voisin kirjoittaa. En koe olevani kenenkään yläpuolella, erikoislaatuisempi, arvokkaampi. Näitä näkökulmia kirjaan omalta aatokselta. Rukouksesta, rukousvastaus/rukous...

Tässä jotain muistiinpanosta… löytämääni kirjoitukseen:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä