Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Suvakit

Nuivan Euroopan voisi vielä estää

Saksan kielessä on termi "Gutmensch" ja italian kielessä termi "buonista". Molemmat ovat selvempiä kuin suomen "suvakki". Hyvien ihmisten vastustaja tekee selväksi kannattavansa huonoja, nuivia.

Neljä tämän linjan puoluetta on aloittanut yhteistyön tulevaa europarlamenttia ajatellen: Saksan uusfasistinen AfD, Italian uusfasistinen Lega, Tanskan kansanpuolue ja Perussuomalaiset.

Facebook on avuton

Nyt on Zuckerberg jo hädissään, kun tarvii jo minunkin apuani:

"Olemme sitoutuneet roskasisällön estämiseen Facebookissa

Harri, haluamme kertoa sinulle, että voit poistaa ja ehkäistä roskasisältöä ja tuntemattomien ihmisten lähettämiä pyyntöjä käytössäsi olevien työkalujen avulla. Autamme mielellämme, jos haluat tutustua tilin suojaamiseen roskasisällöltä ja ei-toivotuilta pyynnöiltä tai tilitoiminnan tarkistamiseen ja roskasisällön ilmiantoon.

– Facebookin tukitiimi"

Vesalassa mielenosoitus vai mielensäpahoitus?

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila näyttää vetäisseen herneen nenäänsä pienimuotoisesta mielenilmauksesta Itä-Helsingissä. Hänen kerrotaan tuominneen oikein "jyrkästi" keskiviikkona Vesalan koululla järjestetty islam-vastainen mielenosoitus.

Överi-ihmiset eli överit

Kaikki varmaan tunnistavat överi-ihmisen, joka ilmaisussaan vetää överit. No, ehkä he itse eivät tunnista eli ei voi sanoa kaikki.

Miksi överit eivät saa isoja joukkoja valtaansa? Koska suurinta osaa ihmisistä ärsyttää liian voimakas tyrkyttäminen tai vaatiminen. Suurin osa ihmisistä on niitä tolkun ihmisiä.

Yksittäistapauksia, ilmiöitä ja kahdet rattaat

Olen vastentahtoisesti saapumassa sellaiseen johtopäätökseen, että ihmisolennolla on jokin luontainen, primitiivinen ja sisäänrakennettu tarve sekä taipumus helpottaa mielentilaansa tekemällä karkeita yleistyksiä. Yleistys, karikatyyri tai stereotyyppi eivät käsitteinä ole määritelmällisesti negatiivisia – suurin osa näiden konkreettisista ilmenemismuodoista sen sijaan on.

Poliittinen virhelaukaus? Case Jimi Karttunen ja SVL

On äärimmäisen surullista kuulla kuinka nuori mies pitkälti ennen aikaansa saa kuolla väkivaltaisesti.

Yksittäinen tapaus, josta näyttää kehkeytyvän laajempikin demokratian alasajoyritys.

 

Kuinka monasti - kymmeniä kertoja vuodessa - näin tapahtukaan nakkikioski- ja taksijonoissa. Entä kotona kavereiden kesken - jo hieman tarkoitushakoisemmin kirveellä, vesurilla tai puukolla, jopa ampuma-asein - selviteltiin hieman välejä. Onko julkinen paikka erityisempi kuolla kuin koti; jos minä saisin valita (ja saan) valitsen turvallisen kodin.

 

Ruokkivan käden purijat

Keuruulla sattui juhannusviikonloppuna kaiketi onnellisesti päättynyt episodi, joka kirvoitti mielessäni määritelmän ihmistyypille, jota kutsutaan enemmän tai vähemmän halveksuvaan sävyyn "suvakiksi".

Rakkauskirje suvakeille

Tulin Suomeen vuonna 1994. Ensimmäistä kertaa koin rasismia oltuani maassa kolme viikkoa. Kyse oli siitä, että jotain täkäläistä, yli viisikymppistä ukkoa häiritsi se, että olin tummaihoinen ja puhuin väärää kieltä. Tämän kokevat melkein kaikki ei-ihan-perinteisiltä suomalaisilta näyttävät.

Nuivat nostivat profiiliaan A2- panelissa.

Odotusteni vastaisesti A2:n vihapuhepaneeli olikin varsin myönteistä katsottavaa. Varsinaisia vihapuheita ei panelissa kuultu, nuivat toivat kyllä muuten vahvasti esille omia näkemyksiään.

Oikeastaan ohjelman pääasiallinen anti olikin se että nuivien mielipiteet saivat nyt tässä ohjelmassa paljon enemmän pontta, kun sanomaa ei oltu ryyditetty vihapuheelle ominaisella retoriikalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä