*

Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentinvaali 2018

Musta hevonen sekoittaa presidentinvaalien asetelmat.

Media raportoi ahkeraan kyselyistä, joissa Sauli Niinistöllä on ennätysmäisen korkea kannatus.  Syy Saulin korkeaan kannatukseen on yksinkertainen: Kun Sauli edustaa politiikan ”raskasta sarjaa” ovat kilpailevat ehdokkaat ”höyhensarjan” ehdokkaita. Heidän osaamisensa ja politiikan työkokemuksensa ovat niin heiveröistä laatua, etteivät edes ehdokkaiden omien puolueiden kannattajat pysty heitä äänestämään. Jäljelle jää siis vain Niinistö, joka sitten nimetään kun muita aitoja vaihtoehtoja ei ole.

Presidentinvaalit, inhottavat kysymykset

Olen viime aikoina huvikseni ja paremman tekemisen puutteessa kysellyt kansanedustajilta ja muilta politiikan pellervoilta kysymyksiä, joihin en ole saanut vastauksia. Haastan ulkoturvallisuudesta kiinnostuneet tekemään kysymyksiä, joita media voi huoletta täältä bongata ja haastaa niillä presidenttiehdokkaat. 

Tuossa muutama inhottava, joihin en ole saanut perusteltua vastausta:

1. Kuinka paljon Suomen viennistä ja tuonnista kulkee merikuljetuksina? Miten olet ajatellut turvata Suomen päivittäismeriliikenteen sodan aikana esimerkiksi Kaliningradin kohdalla?

Presidentinvaaleista

Ennakkosuosikista ei tietty ole epäselvyyttä, mutta jotain huolestuttavaa on ilmassa. Ei ollut vahinko Niinistöltä pyrkiä eroon puolueleimastaan. Niinistö pyrkii hyödyntämään yleisnegatiivista suhtautumista puolueisiin ja näyttäytyy kritiikin yläpuolella olevana johtajana

Meillä on presidentinvaalit. Jos presidentti ei niistä halua puhua, median tehtävä on laittaa hänet niistä puhumaan.

Suuretkin johdot ovat hävinneet, kun on päästy haastamaan. Nyt tämä mahdollisuus pyritään eliminoimaan.

 

(Kirjoitus rajattu 500 merkkiin)

Vaalikannattajakortin täyttäjä kannattaa pääsyä ehdokkaaksi

Se ei tarkoita, että hän äänestää.

Hän kannattaa demokratiaa.

Haluaa, että henkilö, joka haluaa ehdolle vaaleihin ilman puoluetta, saa tähän mahdollisuuden. Ja että äänestäjät saavat vaihtoehdon lisää. 

Näin vain Niinistön mainoksen, missä luki että "Teitä on todella paljon, jotka haluatte Sauli Niinistön jatkavan tasavallan presidenttinä."

Yksi mies voi tehdä tyhjäksi Laura Huhtasaaren pelin

Suomi virittäytyy presidentinvaalitaistoon, josta onkin muodostumassa paljon kiinnostavampi kuin joidenkin sanomalehtien tylsät pääkirjoitukset ovat ennustaneet.

Toki sellainen kannunvalaja saattaisi itsensä naurunalaiseksi, joka sanoisi, että istuva presidentti Sauli Niinistö ei yllä ensi tammikuun 28. päivän äänestyksessä toiselle kierrokselle.

Ulkovaltojen hyväksikäyttöyritys presidentinvaalikampanjassa?

Yritettiinkö Trumppia käyttää Niinistön vaalikampanjan tukemiseen?

Katso Niinistön ja naistoimittajien välinen teatteriesitys Trump-Niinistö tiedotustilaisuudessa - tuloksena vesiperä.

Kun tiedotustilaisuudesta julkaistua videota katsoo, niin ei voi välttyä ajatukselta, että Niinistön ja naistoimittajien välillä on "diili", jolla pyrittiin saamaan Trumpilta lupaus Suomen puolustamisesta - tätä ei saatu.

Tutkimus osoittaa: Noin 740 aikoo äänestää Huhtasaarta

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on jälleen kirjoittanut japanilaista elämänmenoa ylistävän kirjoituksen (+ maininta Länsi-Euroopasta ja Ruotsista = Huhtasaaren ulkopoliittinen ulottuvuus).

Käypähoito-suosituksetkin on mainittu sisäpoliittisen kentän siivoamiseksi ”mädättävistä uusmarxilaisista” aineksista, joita löytyy muuttumattomista suurimmista perinteisistä puolueista.

Ei ihan presidenttiehdokkaan puheenvuoroja

Ei taida Perussuomalaisten presidenttiehdokkaalla Laura Huhtasaarella olla ihan kaikki presidenttimuumit laaksossa, kun seurailee hänen US Puheenvuoron kirjoituksiaan.

Muun muassa ”uskonvapautta” – mitä se sitten lieneekin – ja ”suomalaisten vauvojen kiitoksia” pursuavia populistisia kirjoituksia syntyy liukuhihnalta. Kirjoitusten johtavana ajatuksena vaikuttaa olevan sosiaalista mediaa täyttävän jonninjoutavan luritusmassan maksimointi.

Kolme avointa kysymystä Laura Huhtasaarelle

Turun todennäköisestä terroriteosta inspiroituneena perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari vaati toissapäivänä jälleen kerran blogissaan, että Suomen tulee ottaa käyttöön rajatarkastukset ja käännyttää turvapaikanhakijat suoraan rajalta. Lisäksi Huhtasaari vaatii palautuskeskusten perustamista. Haluan esittää presidenttiehdokas Huhtasaarelle kolme avointa kysymystä näihin ehdotuksiin liittyen.

Niinistön ja Trumpin tapaamisen aloitteentekijä oli Niinistö itse, ei Trump

Niinistö: Sain Trumpilta kutsun jo marraskuussa”, oli uutisotsikko Ilta-Sanomissa (IS 17.8.2017). Niinistö kertoi lehtijutussa, että oli saanut Trumpilta kutsun jo marraskuussa 2016.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä