Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakkolakipaketti

Pakkolakipolitiikka ja tulevaisuus

Puhutaan kilpailukyvyn lisäämisestä ja kestävyysvajeen saavuttamisesta. OECD:n Mari Kiviniemi antoi selkeän kannan Suomen kilpailukyvyn laskemisesta ja huoli painoi tulevaisuutta ajatellen. Ihmettelen vain näitä nykyisiä keinoja yrittää nostaa Suomen kilpailukykyä ja lisätä työpaikkoja. Hallitus on ollut koko ajan kannalla, että Suomessa täytyy tehdä rankalla kädellä säästöjä ja valitettavasti ne kohdistuvat suurilta osin eläkkeen saajiin ja muihin työväestöön.

Hallituksen pakkolakipaketti on korvattava

Hallituksen pakkolakipaketin kritiikki

Hallituksen työmarkkinoiden pakkolakikaavailut osoittavat kauttaaltaan uskomatonta amatööriyttä ja suorastaan asiantuntemattomuutta. Palkansaajat ja suomalaiset ovat valmiita hyväksymään rajutkin leikkaukset ja hallituksen toimenpiteet, jos ne täyttävät tietyt yksinkertaiset edellytykset. Näitä ovat oikeudenmukainen ja tasapuolinen eri väestöryhmien kohtelu, heikoimman väestönosan toimeentulon turvaaminen, avoin ja riittävä oikea-aikainen ja rehellinen informaatio hankkeen kaikissa vaiheissa.

Mikä wempeleen pakkolakiesitys?

Mikä ihmeen pakkolakipaketti? Suomessa ei ole muita kuin pakottavia lakeja, muut ovat suosituksia, kuten vaalirahailmoituksen väärin täyttö edustaja Kallin puheiden perusteella.

Etuliite pakko lain edessä on huvittavaa kempeleläistä huumoria tai jotain sinne suuntaan.

Jos säädetään laki niin miksi se ei olisi pakottavaan tarpeeseen tehty?

Paremminkin kyseessä pn pelottelulakipaketti, jolla yritettiin yhteiskuntasopimusta saada aikaan. Nyt kun se on taas talvisuojassa toistaiseksi juhkataan pakkolakiesityksestä, miten olisi yksinkertaisesti suomeksi lakiesitys. 

Itse lietsottu kriisi

Yhteiskuntasopimusneuvottelut kariutuivat keskiviikkona. Hämeen Sanomien pääkirjoitus pohtii tänään oliko EK:lla edes halua yhteiskuntasopimukseen? Tarvitseeko asiaa miettiä? Hallitushan vesitti sopimusyhteiskunnan mahdollisuudet jo etukäteen poimimalla pakkolakipakettiin lähinnä EK:n tavoitteita. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly piti EK:n vetäytymistä neuvotteluista osoituksena tahdon puutteesta:

Hallituksen pakkolait kaatoivat yhteiskuntasopimuksen

SSS-hallituksen tulevien pakkolakien koura on syvällä työntekijöiden taskuissa. Lomarahoista häviää 30 prosenttia, ensimmäisestä sairauspäivästä tulee palkaton ja seuraavat kahdeksan päivää korvataan 80 prosenttisesti nykytasosta, vuosilomasta tulee enintään kuuden viikon mittainen ja loppiainen sekä helatorstai muuttuvat palkattomiksi vapaapäiviksi.

Suorat sanat

Entinen valtakunnansovittelija Salonius antaa suorat sanat työmarkkinaosapuolille.

Hallituksen pakkolakipaketti

Hallituksen pakkolakipaketti oli  tai on vähän samanlainen asia kuin yrittäisi riistää lapselta karamelliä tai nälkäiseltä lejonalta lihanpalaa.

On aivan selvä että lapsi tällaisessa tilanteessa reagoi, samoin leijona,

Hallituksen ei pitäisi tässä tilanteessa pelätä vaan tehdä niin kuin on aikonut. Jos hallitus on päättänyt ettei lapsi saa syödä tikkaria, se on hänelle epäterveellistä, eikä sitä olisi lapselle pitänyt antaa ollenkaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä