*

Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kybervakoilu

Eduskunnan ohi Nato-Isäntämaa sopimukseen

Mitä tuo kuuluisa ”sopimus”|1 todellisuudessa tarkoittaa? Pöytäkirja uitettiin ohi eduskuntamme ja sen allekirjoittajaksi löydettiin Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg. Kenraali Lindbergin esimies on istuva presidentti, joka oli allekirjoitushetkellä Sauli Niinistö.

 

Mikä on pielessä Viestikoelaitoksen tapauksessa

Tuore Viestikoelaitoksen toimintaa paljastanut artikkeli on herättänyt laajaa närkästystä ja jopa vihaa, joka kohdistuu HSn toimitukseen ja tietojen tuntemattomiin vuotajiin. Emme tiedä mikä vuotajien motiivi on ollut eikä ole kovin selvää miksi HS julkaisi tuon artikkelin. Mutta on selvää, ettei Suomen sotilastiedustelun yksityiskohtien paljastaminen ole ollut tarpeellista eikä viisasta. Näin siitä huolimatta, ettei jutussa ilmeisimmin paljastunut mitään, mitä eivät maassamme toimivat suurvaltojen lähetystöjen vakoilupesäkkeet jo tietäisi.

Vakoilemmeko itää lännen lukuun?

Meille jopa kohtalokkaaksi noussut puheenaihe on halu löysätä ja muuttaa lakia |1, jolla olemme olleet arvostettu yksityisyyden ja tietosuojan valtio – aihealue, jolla saadaan paljon uuden aallon investointeja tietovarastoina (pilvipalvelimet |2), -tietokäsittelynä ja tiedonsiirron kulkumaana |3 – ollanko nyt tämä meille erinomainen mahdollisuus romuttamassa

Kuunteliko Obama Trumpin puheluita?

 

Nyt Trump syyttää kovaäänisesti Obamaa puhelujensa salakuuntelusta presidentinvaalikampanjan aikana. Obama kiistää tämän tiedottajansa kautta, mutta FBI sanoo: "No Comments"!

Olisiko tällainen ylipäätään mahdollista? Nyt on käynyt ilmi että Obaman hallinto on kuunnellut muunmuassa Angela Merkelin, Ranskan presidentti Sarkozyn ja YK:n pääsihteerin puheluita. Miksei siis Trumpinkin, jos kuvitteli sen auttavan puoluetoverinsa vaalikampanjaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä