Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaupunginjohtaja

Olli Naukkarinen Järvenpään kaupunginjohtajaksi

Järvenpään kaupunginvaltuuston kokous valitsi kaupungimme uudeksi kaupunginjohtajaksi Lappeenrannan nykyisen strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarisen äänestyksen ensimmäisellä kierroksella yli kolmellakymmenellä äänellä 51 valtuutetun joukosta. Hyviä ehdokkaita oli paljon, mutta uskoakseni parhaiden meidän kaupunkiimme ja tilanteeseemme sopiva ehdokas valittiin. Sitä vähintäänkin toivon. Tiettyjä muodollisuuksia vaille valinta on lopullinen seuraaviksi kahdeksaksi vuodeksi.

Vantaa valitsee uuden kaupunginjohtajan - Vihreitä ajatuksia valintaan liittyen

Helsingin Sanomat kysyivät myös vihreän valtuustoryhmän kantoja uuden kaupunginjohtajan valintaan. Juttuun nousi joitakin vastauksiani, mutta selvyyden vuoksi täsmennän niitä tätä kautta. Linkki Helsingin Sanomien juttuun:  http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005333104.html

 

Kadonneen järjen metsästäjät Guggenheimista suurmoskeijaan

Ensin oli Guggenheim, sitten suurmoskeija. Ihmettelen kotikaupunkini johtajien harkintakykyä – tai pikemminkin sen puutetta. Edellinen tuntui olevan oikeistolaispoliitikkojen, mutta jälkimmäinen punaviherpoliitikkojen, hanke.

Kuka kantaa vastuun?

Korkein hallinto-oikeus antoi hylkäävän päätöksen heinäkuun 8. päivä Kannuksen kaupungin tekemään valitukseen koskien Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman projektin maksatusta (KHO päätös 8.7.2015 Diaarinumero 706/2/15). Vaasan hallinto-oikeus oli aiemmin hylännyt kaupungin valituksen (9.2.2015). Korkeimmassa hallinto-oikeudessa päätös pysyi samanlaisena: Kannuksen kaupunki ei saa Keski-Pohjanmaan liitolta menetettyä 40 000 euron kertakorvausta, jonka tarkoituksena oli rahoittaa Kannuksen kaupungin koulutus-Kannus -hanketta.

Pormestari vai kaupunginjohtaja?

Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson jää eläkkeelle ensi vuonna. Valtuustoryhmät ovat saaneet vastattavakseen kysymyksiä, jotka koskevat johtamismallia tämän jälkeen. Vastakkain ovat pormestarimalli ja nykyinen käytäntö eli kaupunginjohtajat.

Kantaa on jo otettu puoleen ja toiseen, mutta päätöksen puolueen kannasta tekee kuitenkin puolueen valtuustoryhmän kokous.

Merkittävää pormestarimallissa on se, että pormestaruus on luottamustoimi. Pormestarin valitsisi valtuusryhmät keskuudestaan tai sitten näistä ehdokkaista järjestettäisiin kansanäänestys.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä