Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki blogit puheenaiheesta Kalifaatti

Boko Haram liittyi ISIS:iin kuten ennustin

Nigeriassa ja Kamerunissa toimiva ääri-islamistinen terroristijärjestö Boko Haram, joka tuli länsimaissa tunnetuksi koulutyttöjen kidnappauksistaan, on vannonut uskollisuutta Irakista ja Syyriasta levinneelle islamilaiselle valtiolle (ISIS) [1][2].

 

Lähi-Idän vaa’ankieli horjuu

Saudi-Arabian kuningas Abdullah on kuollut ja uudeksi kuninkaaksi on valittu hänen ilmeisesti dementoitunut velipuolensa Salman. Normaalisti en lotkauta korviani kuninkaallisista kertoville uutisille, mutta Saudi-Arabian kuninkaalla on absoluuttinen valta maassaan.

Edesmennyt kuningas ei ollut hieno mies, vaan patavanhoillinen despootti, joka piti maataan lähes samanlaisessa shariakurissa kuin ISIS omaa aluettaan. Saudi-Arabia oli kuitenkin ulkopoliittisesti stabiili ja sen erittäin modernisti aseistetut asevoimat eivät uhanneet Lähi-Idän voimatasapainoa.

 

Kalifaatista hyvää huomenta

Pilasin eilen päiväni katsomalla heti aamusta Venäjäksi tekstitettyä Irakin ja Levantin Islamistisen valtion tunnin pituista ja erinomaisesti tuotettua propagandaelokuvaa. Oli toki mielenkiintoista katsoa ISIL:n järjestestämää ripitystilaisuutta poliiseille ja puhetta, jossa tyyppi heristää viidakkoveistä ja lupaa väkijoukolle valtaavansa takaisin yli 500-vuotta sitten menetetyn Andalusian.

ISIS, Boko Haram – Kalifaatin paluu

Islamistien terrori jatkuu sekä Nigeriassa että Irakissa. Viime viikon aikana ainakin kymmeniä, todennäköisesti satoja siviilejä murhattiin eripuolilla pohjoista Nigeriaa Boko Haram järjestön toimesta. Miksi otsikossa on mainittu järjestöjä joiden toiminta-alueet ovat yli 4000 kilometrin etäisyydellä toisistaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä