*

Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 11 min 45 s sitten

Vartiainen ei vakuutu työllisyysluvuista: "Pian törmätään rakennetyöttömyyteen ja ihmiset loppuvat"

34 min 23 s ago

Suomen työllisyysaste näyttää hyvältä heinäkuun osalta, sillä kuukauden luku, 72,0 prosenttia, on hallituksen itselleen asettaman tavoitteen mukainen. Luvun selittää kuitenkin työllisyyden kausivaihtelu, ja olennaisempi lukema, kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu työllisyysasteen trendi, sen sijaan oli heinäkuussa 69,3 prosenttia.

Bussikuski kuoli rekan peräänajossa

50 min 31 s ago

Espoossa on sattunut kuorma-auton ja linja-auton välinen peräänajo, joka johti bussikuskin kuolemaan.

Turma sattui Länsiväylällä iltapäivällä hieman ennen kello kolmea Karhusaaren kohdalla Helsinkiin päin menevillä kaistoilla.

Onnettomuuden vuoksi Länsiväylän kaikki kaistat olivat tukossa Helsingin suuntaan, minkä vuoksi liikenne pääsi ruuhkautumaan alueella pahoin.

Onnettomuudessa osallisena ollut linja-auto oli siirtoajossa, eikä siinä ollut tapahtumahetkellä matkustajia. Linja-auton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Kukaan muu ei loukkaantunut turmassa.

Neljä vangittiin raskailla nimikkeillä Turun puukotuksista – viides vapautui epäilyistä täysin

1 tunti 26 min ago

Neljä marokkolaista miestä on vangittu epäiltyinä Turun puukotuksista tai osallisuudesta niihin. Viides aiemmin epäiltynä ollut vapautettiin, eikä häntä enää ole syytä epäillä rikoksesta.

Vangitsemisvaatimuksia käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tänään.

Pääepäilty vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Suurmoskeijahanke hyytymässä – TE: Kannattajat vähissä kaupunginhallituksessa

3 tuntia 2 min ago

Helsingin suurmoskeijahanke on hyytymässä. Talouselämän mukaan hankkeelle ei juurikaan löydy kannatusta kaupunginhallituksesta ja Turun puukotusten jälkeen hankkeen eteenpäin vieminen lienee entistä hankalampaa.

Soininvaara väläyttää: Työntekijöistä oma TripAdvisor – julkisesti hyviä ja huonoja pisteitä

3 tuntia 33 min ago

Konkaripoliitikko, tietokirjailija Osmo Soininvaara (vihr.) ehdottaa TripAdvisorin kaltaista sovellusta työmarkkinoille, kertoo Kauppalehti. Soininvaaran mielestä työntekijöitä voisi pisteyttää, jotta työnantajat saisivat tietoa työnhakijoiden aiemmasta työmenestyksestä.

Esitys sisältyy Sitran tiistaina julkaisemaan Työelämän taitekohdat -keskustelunavaukseen.

Nyt se on vahvistettu: Kimi Räikkönen jatkaa Ferrarilla

4 tuntia 2 min ago

Spekulointi Kimi Räikkösen tulevaisuudesta voidaan unohtaa vähäksi aikaa. Ferrari tiedotti tiistaina Räikkösen jatkavan Ferrarilla kaudella 2018. Sopimus on yksivuotinen.

Vielä alkukesästä Räikkösen spekuloitiin saavan lähtöpassit. Tulostaso oli ailahteleva, mikä johtui tallin toiminnastakin. Sebastian Vettel nauttii Ferrarilla ykköskuljettajan kohtelua ja Räikkönen on joutunut turvaamaan tallikaverinsa asemia ”erikoisillakin” taktiikoilla.

Yksi puukotusepäilty vapaaksi – toinen vangittu todennäköisin syin

4 tuntia 16 min ago

Poliisi on vapauttanut yhden Turun puukotukseen osalliseksi epäillyistä. Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo Twitterissä, että hänen osaltaan vangitsemisen edellytyksiä ei ole. Rikosepäily on kuitenkin yhä voimassa.

Kaikkiaan iskun johdosta on ollut epäiltyinä viisi ihmistä, joista pääepäilty vangittiin aiemmin tänään. KRP kertoo Twitterissä, että todennäköisin syin on vangittu myös toinen henkilö. Kahta muuta esitetään vangittavaksi istunnossa tänään.

Pakkopalautuksia tehostetaan syksyllä – Risikko Ylelle: Jonossa jopa 1400 henkeä

5 tuntia 4 min ago

Palautuksia mukaan lukien pakkopalautukset tehostetaan tänä syksynä, kertoi sisäministeri Paula Risikko (kok.) Ylen A-studiossa. Poliisilla on Risikon mukaan lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita odottamassa palautuksia jonoksi asti.

Ohjelmassa keskusteltiin Turun puukotuksista ja toimista, joilla ennaltaehkäistäisiin vastaavat tulevaisuudessa. Risikko sanoi, että paljon on jo tehty ja mainitsi esimerkkinä syksyn tehostetut palautukset.

Huulirasvakärystä ei armoa, Johaug ei pääse olympialaisiin

5 tuntia 5 min ago

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS ilmoitti tiistaina asettaneensa norjalaishiihtäjä Therese Johaugin 18 kuukauden kilpailukieltoon. Johaugin kilpailukielto päättyy 18. huhtikuuta, joten häntä ei nähdä ensi talvena Pyeongchangin olympiakisoissa.

Turun puukotukset: Pääepäilty vangittu – muidenkin marokkolaisten rikosnimikkeet raskaat

5 tuntia 17 min ago

Turun joukkopuukotuksen pääepäilty on vangittu todennäköisin syin epäiltynä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhan yrityksistä. Keskusrikospoliisi kertoi asiasta Twitterissä tuoreeltaan.

Aliarvostetulle Wayne Rooneylle kova merkkipaalu

6 tuntia 11 min ago

Jalkapallotähti Wayne Rooney jakaa mielipiteitä varsinkin Englannissa. Toisille hänen uransa on ollut kaiken hypetyksen jälkeen, mutta siinä samalla unohtuu, miten paljon menestystä Rooney on saavuttanut.

Englannin Valioliigassa Manchester Unitedissa Rooney on voittanut viisi mestaruutta. Hän on voittanut myös yhden FA Cupin sekä kolme Liigacupia. Keväällä 2008 Rooney oli voittamassa Mestareiden liigaa ja 2017 Eurooppa-liigaa. Rooney voitti ManU:n kanssa 2008 myös seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.

Kansanedustajat tyrmistyivät: ”Turun puukottajan ei olisi pitänyt enää olla Suomessa”

6 tuntia 53 min ago

Pääministeripuolue keskustan kansanedustajat Mikko Savola ja Mikko Kärnä kritisoivat turvapaikkahakemusten pitkiä käsittelyaikoja turvallisista maista kuten Marokosta saapuvien hakijoiden tapauksessa.

Kaksikko toteaa tiedotteessaan, että Turun epäillyn joukkopuukottajan ”ei olisi pitänyt enää olla Suomessa”. Pääepäilty on 18-vuotias marokkolainen, joka tuli Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2016, ilmeisesti 16-vuotiaana. Mediatietojen mukaan hän oli yhä elokuussa 2017 ”turvapaikkaprosessissa”, kielteisestä päätöksestä valittaneena.

Presidentti Niinistö: ”Maahantulo ei ole päättymässä”

7 tuntia 59 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on antanut puheessaan eräänlaiset rajaviivat maahanmuuttokeskusteluun, joka on jälleen käynnistynyt Turun joukkopuukotusten jälkeen. Presidentti linjaa, että rajojen sulkeminen ei ole realistinen vaihtoehto.

– Maahantulo ei ole päättymässä. Edessämme on vaikea keskustelu: Miten ylläpitää humaania yhteisöämme samalla vaarantamatta sitä? Tämä keskustelu on syytä käydä perinpohjaisesti, presidentti sanoo.

HS: Maahanmuuttajataustainen nuori ilmoitti puukotuksesta Vantaalla – Poliisi: Tiedot ristiriitaisia

8 tuntia 27 min ago

Helsingin Sanomien mukaan maahanmuuttajataustainen nuori on ilmoittanut joutuneensa puukotuksen uhriksi Vantaalla sunnuntaina. Poliisin mukaan asiasta ei ole muuta näyttöä kuin asianomistajan kertomus.

Asiasta on tehty rikosilmoitus Itä-Uudenmaan poliisille, HS kertoo jutussaan. Ilmoituksen mukaan uhria lähestyi kaksi miestä, joista toista kuvaillaan kantasuomalaiseksi, toista mahdollisesti virolaistaustaiseksi. Uhrin mukaan miehet kyselivät häneltä, onko hän muslimi, minkä jälkeen toinen löi häntä puukolla.

5 upeaa kuvaa: Tältä näytti auringonpimennys Amerikassa

10 tuntia 13 min ago

Yhdysvalloissa on ihmetelty harvinaista täydellistä auringonpimennystä ja muuallakin Amerikassa osittaista.

Täydellinen pimennys kulki koko Yhdysvaltain halki lännestä itään. Näkyvyyskin oli kohtalainen.

Jokereiden superlupausta verrataan Patrik Laineeseen

18 tuntia 10 min ago

Jokerit aloittaa kautensa jääkiekon KHL-liigassa keskiviikkona vierasottelulla Dynamo Minskiä vastaan. Maanantaina Jokereiden lehdistötilaisuudessa joukkuetta kehuttiin Jokereiden KHL-historian parhaaksi. Totuus selviää sitten, kun pelit alkavat.

Jokereissa on joka tapauksessa paljon mielenkiintoisia ja taitavia pelaajia, joista moni nähtäneen ensi helmikuussa Pyeongchangin olympiaturnauksessakin. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on 18-vuotias nummelalaishyökkääjä Eeli Tolvanen, jonka Nashville Predators varasi NHL:ään kesäkuussa ykköskierroksella.

Suomi on hämmästyttävän hyvä lentopallossa

21.8.2017 23:32

Lentopallon EM-turnaus alkaa ensi torstaina Puolassa. Suomi on mukana EM-tasolla jo kuudetta kertaa peräkkäin.

Jalkapallolla on Suomessa yli 130 000 rekisteröityä pelaajaa, mutta lajin miesten arvoturnauksissa Suomi ei ole ollut mukana koskaan. Lentopallolla on Suomessa harrastajia vain noin 12 000, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomi on ollut EM-kisoissa joka kerta 12 parhaan joukossa ja EM-kisoissa 2014 peräti yhdeksäs. Suomi on mukana MM-kisoissa myös 2018.

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

21.8.2017 20:00

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulisi sulkea erityisiin keskuksiin odottamaan maasta karkottamista, katsoo Tampereen yliopiston valtio-opin emeritusprofessori Heikki Paloheimo. Hän sanoo Uudelle Suomelle, että näin voitaisiin pienentää Turun puukotusten kaltaisten tapahtumien riskiä.

Turun iskusta epäillään vuonna 2016 Suomeen saapunutta marokkolaista turvapaikanhakijaa. Keskusrikospoliisi on kertonut, että Turun puukottaja oli turvapaikkaprosessissa, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet, missä vaiheessa prosessi oli.

Turun 18-vuotias puukottaja oleskeli pitkään Saksassa hakematta turvapaikkaa

21.8.2017 19:57

Turun veitsi-iskusta kiinni otettu marokkolainen Abdurrahman Mechkah vietti ennen Suomeen tuloaan pitkän ajan Saksassa vuodenvaihteessa 2015–2016, saksalaiset lehdet kertoivat maanantaina iltapäivällä.

Muun muassa Die Welt ja Frankfurter Allgemeine kertoivat verkkosivuillaan Liittotasavallan sisäministeriön tiedottajaan viitaten, että 18-vuotias Mechkah ei ollut hakenut Saksasta turvapaikkaa, mutta Saksan viranomaiset olivat kirjanneet hänen henkilötietonsa.

Jokerit mielenkiintoisella ryhmällä KHL-kauteen, joukkueen pitäisi olla nyt parempi

21.8.2017 19:06

Jokerit aloittaa keskiviikkona neljännen kautensa jääkiekon KHL-liigassa. Päävalmentaja Jukka Jaloselle kausi Jokereissa on toinen.

Viime kaudella Jokerit jätti itsestään alavireisen kuvan. Runkosarjassa peli oli vuoristorataa ja pudotuspeleissä noutaja tuli ensimmäisellä kierroksella Moskovan TsSKA:n voitettua suoraan neljässä ottelussa.

Viime kauden jälkeen Jokereihin on tullut merkittäviä vahvistuksia. Paperilla joukkue näyttää viime kauden ryhmää paremmalta.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset