Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kolmas Intifada - joko se loppui?

  • Kolmas Intifada - joko se loppui?

Odotetun kolmannen Intifadan alettua viime sunnuntaina näyttää nyt muutaman päivän kuluttua koko kansannousu jäävän suhteellisen vaatimattomaksi hulinoinniksi.  Ensimmäinen ja toinen intifada kuitenkin osoittivat potentiaalia laajamittaisen väkivallan käyttöön ja nykyisessä herkässä poliittisessa tilanteessa ei tätäkään mahdollisuutta voi poissulkea.  Keskeistä nähdäkseni on ottaako yhtenäistyvä palestiinalaishallinto ja Hizbollah Intifadan poliittiseen välinevalikoimaansa vai ei ja miten eri toimijat käyttävät ajan ennen syksyllä tapahtuvaa YK:n yleiskokouksen keskustelua palestiinalaisvaltion tunnustamisesta.

 

Näitä teemoja käsittelen uudessa pääblogini kirjoituksessa 

The Third Intifada – To Fade or Escalate

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Viihdepalsta Viihdepalsta

Luulen, että lisää infifadada ja muutakin on tulossa kun epätoivoiset arabidiktaattorit yrittävät saada sotaa aikaan Israelin kanssa.

Veisi niinkuin huomion poijes siitä omien kansalaisten teurastuksesta.

Egyptissähän oli muistaakseni puolet, jotka halusivat irtisanoa rauhansopimuksen Israelin kanssa. Kun ajattelee, mitä antisemitistä propagandaa arabimaissa on harjoitettu vuosikymmenet sen takia, että saataisiin syyllinen omalle kurjuudelle niin kyllähän tosta sota taas tulee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset