Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

PerusPuna kolmea suurta parempi hallituspohja

Vaalijytkyn jälkeistä hallituspohjaa ollaan puuhaamassa kolmen (keski)suuren ympärille hämmästyttävän valtamedian levittämän konsensuksen vallassa. Kokoomusvetoisissa hallitustunnusteluissa näyttää vaivattomasti unohtuvan vaalien antama tuomio paremminvoivien etua ajaneen hallituksen historiallisen suuri tappio. Persujen menestys mielestäni voi luoda mahdollisuuden uuden rakentamiseen eikä vain impivaaralaisen peruutuspeiliin katsonnan.


Persujen menestystä on kauhisteltu ja itsekukin voi vapaasti naureskella niin persujen copy-paste ohjelmille kuin useille heidän stereotyyppisille edustajilleenkin. Itse kuitenkin antaisin persuille arvoa siinä, että he ainakin ovat saaneet hieman liikettä tähän pysähtyneisyyden aikaan, ovat mielestäni olleet todellinen "korva" ja “toivo” laajoissa kansankerroksissa velloville tuntemuksille ja ovat selkokielisesti yksinkertaistaneet monitahoisia ongelmia; kriitikoiden vähättely impivaaralaisina punaniskoina on samalla äänestäjien ja myös demokratian aliarvostamista.

Mielestäni kriittisyys - esittäjästä riippumatta - EU:ta, talouskriisin vakautusmenetelmiä, ympäristöpoliittisia näennäisaktiviteetteja, maahanmuuttopolitiikkaa ja maan tapoja ym kohtaan auttoi kirittämään myös toteutetun linjan kannattajia ja kokeneempia puolueita parempiin argumentteihin ja ehkä myös laadukkaampaan politiikkaan jatkossa.

Itse näkisin vaalituloksen selvänä tappiona hallituksen vetämälle linjalle koskien yhden totuuden politiikkaa EU:n/euron talouskriisin suhteen kuin myös suhteessa toteutettuun eriarvoistamiskehitykseen – paremminvoivien etuja ajava politiikalle löytyi vaaleissa vaihtoehtoja ja myös kannatusta.

Mielestäni nyt ollaan tekemässä väärää kompromissia puuhaamalla kolmen suurimman hallitusta. Itse näkisin nyt mahdollisuuden blokata kokoomus kokonaan ulos hallituksesta keräämällä uusi hallitus vasemmiston, persujen ja rkp:n ympärille. Tällöin kompromissia ei tarvitse vääntää rahapiirien tärkeimmän edustajan kanssa vaan ns. tavallisten kansalaisten edustajien kanssa. Esimerkiksi melko keskeisessä sosiaali- ja veropolitiikassa vasemmiston luulisin löytävän suurestikin yhdistäviä tekijöitä persujen kanssa. Arvojen osalta en usko maahanmuuttokysymyksen muodostavan ylivoimaista estettä yhteistyölle ovathan persut ilmoittaneet tyytyvänsä jo aiemmin harjoitettuun – kiristyneeseen – käytäntöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

J. Gagarin

Kevyesti olet työntämässä suurimman kannatuksen saanutta puoluetta ulos hallituksesta saadaksesi sellaisen hallitusohjelman, jonka kantavana voimana on SDP, joka menetti enemmän ääniä kuin kokoomus ja sai sodan jälkeisen historian huonoimman vaalituloksen.

Ei olisi kansan tahdon mukaista.

Paljon selkeämpi ja kansan tahdon mukainen vaihtoehto olisi puhdas porvarihallitus (KOK, PS, KEPU, RKP) ja vihervasemmisto oppositiossa.
Myös hallituksen muodostaminen olisi suhteellisen helppoa. Silloin toteutuisi parlamentarisin perimmäinen olemus selkeästä oppositiosta ja melko selkeästä hallituksesta.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Melkein toivon persujen ja vasemmiston ynnä kristillisten 101-1/99 -hallitusta. Sittenpähän nähtäisiin!

Tapio Niemi

Jos Katainen ei jousta lainavaatimuksissaan niin ulkona on kuin käki.
Kansan selvä tahto on sanoa ei raha viskaamiselle eteläeurooppaan.
Nyt on nöyrtymisen paikka Kataiselle,muuten mono viuhahtaa, kansan ääntä on kuunneltava silloin kun se puhuu näin selvää Suomea.

J. Gagarin

Olet käsittänyt asian väärin.

Ei Kataisella ole mitään henkilökohtaisia ambitioita antaa lainaa kenellekään. Ei myöskään kokoomuksella puolueena. Katainen on vain ilmaissut pyrkivänsä kantamaan vastuuta asiasta omalta osaltaan.

Jos hallitusohjelmaa ei saataisi aikaiseksi ilman minkäänlaista edistymistä tässä takausasiassa, niin ei tuo Kataisen harteillaan tuntema huoli Suomen edusta mitenkään helpottuisi sillä, että hän jättäisi kokoomuksen oppositioon tietoisena siitä, että Suomi jää ulkopuolelle euromaiden rintamasta.

Mieluiten Kataisena antaisin Soinille valtiovarainministeriön pallin, niin hän saisi itse hoitaa koko homman. Sitten katsottaisiin suu messingillä kuinka Soini yrittäisi retorisine ilmaisuineen perustella eduskunnalle kuinka tärkeätä Suomen on niissä "riihitalkoissa" olla mukana. Tällä strategiallahan Heikki Haavistokin MTK:sta pantiin viemään Suomen EU:hun.

mariwallden (nimimerkki)

EU:n Vakausrahasto on pohjaton kaivo. Vain pankit tienaavat sillä.

Kokkarit haluaa kuitenkin lapioida rahaa sinne, pohjattomaan kaivoon ja pankkien taseisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset