Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

al-Futuwwa sotilaskoulutus Gazan opetusohjelmassa

Vuonna 2018 Hamas jatkoi sotilaskoulutusta Gazan lukio-opiskelijoille. Koulutus on osa ns. al-Futuwwa ohjelmaa joka valmistaa nuoria liittymään Hamasin ja muiden terroristiorganisaatioiden riveihin.  Koulutuksessa opiskelijat harjoittelevat mm sotilaallisia kenttätaitoja, komandotaitoja, kaupunkisodankäyntiä, itsepuolustusta ja liikuntaa.  Teknisesti julkiset koulut ovat Palestiinalaishallinnon opetusministeriön alaisia, mutta todellisuudessa Hamas kontrolloi Gazan koulutusjärjestelmää.

 

Oppitunnin aiheena AK-12 rynnäkkökivääri (Facebook page of the national security apparatus in the Gaza Strip, November 24, 2018).

Al-Futuwwaan kuuluva sotilaskoulutus ja harjoitukset hoidetaan yleensä kansallisten turvallisuusviranomaisten toimesta. Ohjelma aloitettiin vuonna 2012 osana opetussuunnitelmaa. Hamasin opetushallinnon mukaan oppimistavoitteena on kouluttaa opiskelijoille taistelutaitoja ”miehityksen” vastustamiseksi ja uuden Gazan vapauttavan ja sitä puolustavan sukupolven luominen.

Ohjelma sisältää kolme keskeistä komponenttia:

  • viikottaiset sotakoulutusluennot ympäri vuoden,
  • keskitetyt kuusipäiväiset harjoitusleirit joko loma-aikoina tai joskus itse kouluissa,
  • käytännön harjoittelu kentällä osallistumalla Hamasin sotilaallisen siiven, Izz al-Din Qassam Brigade, aktiviteetteihin (kuten yöpartiot, tiesulkujen miehitys, keskeisten paikkojen varmistaminen)

Al-Futuwwa on osa Hamasin kattavaa ideologista ja käytännöllistä nuoriin kohdistuvaa ohjelmaa joka alkaa lastentarhoista ja päättyy yliopistoon. Ideologian keskeisiä elementtejä ovat Palestiinan vapauttaminen, Israelin olemassaolon tunnustamisen kieltäminen, jihadin polku ja radikaalin islamin omaksuminen. Hamasin tarkoituksena on saada nuoret liittymään liikkeen riveihin aseelliseen ja poliittiseen taisteluun Israelia vastaan.

 

Al-Futuwwa aktiviteetteja keski-Gazassa ja läntisessä Khan Yunisissa (Facebook page of the national security apparatus in the Gaza Strip, November 24, 2018).

 

Lähde: 

The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center

ja sen koko raportti aiheesta: Full document in PDF format

Op-Ed kommentti: 

Palestiinalaishallinnon opetusektorihan on vuosia ollut Suomen Palestiinalaishallinnolle antaman maakohtaisen tuen pääkohteita ja siitä eduskunnassakin tehdyn kyselyn pohjalta tehtävää selvitystä yhä odotellaan.  Mainittakoon Suomen olleen useita vuosia myös läntisiä päärahoittajia Hamasin sotilaskoulutusta antavilla kesäleireillä.

Aiemmin aiheesta mm:

Suomen tuki palestiinalaisten vihakoulutukselle selvitettävänä [Op-Ed]

Palestiinalaisille vihakoulutusta rauhankasvatuksen sijaan

Hamasin kesäleirin ”rauhankasvatusta”

Lasten vihakoulutus jatkuu Gazassa

YK:n tukema lapsisotilaiden [viha]koulutus Gazassa uhkaa supistua

Hamasin terrorileirit nuorisolle


Kirjoitus on julkaistu ensinnä Ariel-Israelista suomeksi -verkkosivustolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Terroristiorganisatio?
Onko terroristeja ne jotka eivät toimi lännen sääntöjen mukaan?
Miten voitaisiin tehdä terrorismi tarpeettomaksi?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

EU on luokitellut ainakin seuraavat palestiinalaisalueilla toimivat järjestöt terroristiorganisaatioiksi (
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_terroristij... ):

Hamas, johon sisältyy myös aseellinen siipi Hamas-Izz al-Din al-Qassem
al-Aqsan marttyyrien prikaati
Kahane Chai (1971-1994 toiminut israelilaisen äärioikeiston radikaalein puolue)
Palestiinan islamilainen jihad
Palestiinan vapautuksen kansanrintama

en tiedä mihin sitten unohtui Siinain ISIS jolle Gaza on toiminut tukialueena.

USAlla ja Australialla on omat listauksensa ja varmaan monella muullakin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Vuonna 2018 Hamas jatkoi sotilaskoulutusta Gazan lukio-opiskelijoille.
..................

Israelin hallitus järjestää sotilaskoulutusta lähes kaikille kansalaisilleen.

Koulutettujen sotilaiden on määrä vastustaa kansainvälistä lakia, ylläpitää rasistista yheiskuntajärjestystä sekä riistää Palestiianalaisilta vapaus ja ihmisoikeudet juutalaisten edun tähden.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Israel todellakin järjestää sotilaskoulutusta kansalaisilleen torjuakseen ulkopuolelta tulevat hyökkäykset, lähtökohtana ehkä periaate "ei koskaan enää". Erona palestiinalaisalueilla tapahtuvaan koulutukseen näen lähinnä sen ettei vastustajaa demonisoida eli vihakoulutuksen puuttumisen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#4
Miehityksen ylläpitäminen ei ole ulkopuolisten uhkien torjuntaa vaan Isrelin miehitysarmeija on itse ulkopuolinen uhka Palestiinalaisille joka ikinen päivä.

Ja sinä itse olet oiva vihapuhegeneraattorin esimerkki. Tämänkin blogin, kuten lähes kaikkien blogisi sanoma on se yksi ja sama asia, Palestiinalaisten demonisointi.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #5

Ja missähän kohtaa demonisoin palestiinalaisia tai ylipäänsä harjoitan vihapuhetta, löytyisikö mahdollisesti yksikin esimerkki?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #6

#6
Ja missähän kohtaa demonisoin palestiinalaisia?
...........................

Heh, et tietenkään demonisoi omasta mielestäsi, sinähän pidät palestiinalaisten kollektiivista pahuutta tosi asiana.

Rasismi kun on selvästikin ideologiasi. Jaat ihmiset hyviin ja pahoihin syntyperän mukaan. Tämän rasismi syytöksen kiellät väittämällä, ettet kohdista sanojasi Palestiinalaisiin vaan Hamas:n. Tälläin retorisesti käyt vain keittiön kautta kaikkien Palestiinalaisten kimppuun. Sen todistaa se, että sinä hyväksyt Israelin hallituksen rasistisen politiikan Palestiinalaisia kohtaan.

Ja jos kerran sinnikäs motivaatiosi puolustaa rasistista järjestelmää jatkuvilla puolustus puheilla ei tee sinusta itsestäsi sen kannattajaa, niin ketä ihmettä saa sitten rasistiksi syyttää???

Tässä määritelmä rasismista:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rasismi

Koska lienee jossain vaiheessa edessä se, ettet anna minun enää häiriköidä propagandaasi, niin tulipahan tuossa edellä tiivistettyä aika hyvin mitä halusinkin sinulle sanoa?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #8

Muutama kommentti:

JM: "Heh, et tietenkään demonisoi omasta mielestäsi, sinähän pidät palestiinalaisten kollektiivista pahuutta tosi asiana."

Yksikin esimerkki, kiitos.

JM: "Rasismi kun on selvästikin ideologiasi. Jaat ihmiset hyviin ja pahoihin syntyperän mukaan..."

Tyypillinen olkiukko -strategia eli kehitellään oma (harha)kuvitelma ja hyökätään sitä vastaan.

JM: "Tämän rasismi syytöksen kiellät väittämällä, ettet kohdista sanojasi Palestiinalaisiin vaan Hamas:n"

Nimenomaan näin eli kritisoin nimenomaan Hamasia joka pitää gazalaisia lujassa otteessaan. Ja nimenomaan en halua yleistää Hamasin edustavan kaikkia palestiinalaisia tai edes Gazassa asuvia.

Ja mitä tulee arvoisan JM:n trollauksiin niin minun puolestani aivan vapaasti niin kauan kuin et mene henkilökohtaisuuksiin muiden kuin minun osaltani. Mielestäni lukijoille voi olla kiintoisaa (tai sitten ei) vertailla JM:n ja minun argumentaatioita.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

#9
JM: "Rasismi kun on selvästikin ideologiasi. Jaat ihmiset hyviin ja pahoihin syntyperän mukaan..."

Tyypillinen olkiukko -strategia eli kehitellään oma (harha)kuvitelma ja hyökätään sitä vastaan.
...............................

Se, että sinä kirjoitat tänne harva se päivä blogin missä puolustat Israelin hallituksen rasistista järjestelmää ei ole harhakuvitelmaa. Kaikki voivat lukea blogisi ja todeta saman.

Se, ettet sinä tunnusta sitä, että kirjoituksesi ovat rasistisia on eri asia.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #12

Ensinnäkin pyysin yhtäkin esimerkkiä rasistisista tai palestiinalaisia demonisoivista lausunnoistani vaan ei ole kuulunut. Esimerkiksi ei nähdäkseni riitä että rasismina viittaat yleisesti julkaisemiini käännösuutisiin joissa käsitellään niin hallituksen kuin oppositionkin politiikkaa. Lisäksi olen esittänyt ajoittain toteutuneelle politiikalle vaihtoehtoisia mielestäni parempia ratkaisuja. Mikäli levittäisin rasistista propagandaa niin ylläpito olisi aikaa sitten poistanut nämä kirjoitukset US Puheenvuorosta. Itse asiassa arvoisa JM voisi tätä moderoijalle esittääkin niin saisimme ulkopuolisen arvion asiasta keskinäisen jankkaamisen sijaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #13

#13
Ensinnäkin pyysin yhtäkin esimerkkiä rasistisista tai palestiinalaisia demonisoivista lausunnoistani vaan ei ole kuulunut.
.................

Hyväksyt ja tuet sitä rasistista järjestelmää jota Israelin hallitus ylläpitää Palestiinalaisia kohtaan. Sinähän et vastaa tähän kysymykseen vaan kieltäydyt vastaamasta. Eli kun sinulta kysyy oletko rasisti, et vastaa. Mitä tästä voi päätellä?

Ja mitä tulee moderointiin niin rasistinen kielenkäyttö on yleisesti hyväksyttyä aiheen tiimoilta kun se tehdään sillä tavalla kuin sinä ja sionistikristityt sen tekevät.

Tosi asiassahan te hyväksytte ja kannatatte rasistista järjestelmää mutta tapa jolla te sen teette ei liene lain vastaista.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #14

Tämähän selvensikin paljon, eli hra Makkosella on aivan oma määritelmänsä rasismista aivan yleisistä luonnehdinnoista tai laeista poiketen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

#9
Nimenomaan näin eli kritisoin nimenomaan Hamasia joka pitää gazalaisia lujassa otteessaan.
............................

Israel se pitää koko Gazaa lujassa saarrossaan joka tekee heidän jokapäiväisestä elämästä helvetin.

Juuri sinulle tyypillinen rasistinen tapa käsitella aihetta "keittiön kautta" kaikkia Palestiinalaisia kohtaan. Siihen kuulu nämä osat:

1. "Unohdetaan" historia ( suurin osa Gazalaisista ovat juutalaisten karkottamia omista kodeistaan tai heidän jälkeläisiään)

2. "Unohdetaan" miksi Palestiinalaiset terrorisoivat Israelia (saarto ja miehitys)

3. Palesiinalaisia käsitellään ainoastaan Hamasin ( ennen PLO:n kautta ). Miehitys, saarto, historian vääryydet ja heihin kohdistuva rasismi unohdetaan ja Palestiinalaisista kerrotaan vain kielteiset asiat.

4. Israelin osuus Palestiinalaisten kärsimyksissä sivuutetaan kokonaan ja annetaan ymmärtää, että vain palestiinalaisten oma pahuus on heidän kurjan elämänsä syynä.

5. Oikeudenmukaisuus eikä ihmisten yhdenvertaisuus eivät ole sinulle mitään arvoja mitä tarvitsisi kunnioittaa. Tyypillistä rasistille.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #15

1. En mielestäni ole unohtanut, tämä gazalaishistoria tullut esiin mm "Paluumarssi" (huomaa että sanaa paluumarssia olen käyttänyt kirjoituksissani jopa otsikkoa myöten) että UNRWA ja pakolaisartikkeleissani.
2. Näitäkin motiiveja olen tuonut esille ja kritisoinut kiistanalaisten alueiden (Länsiranta) sekavaa hallintorakennetta terrorismin motiivina.
3. Lukuisista Länsirannan ilmiöistä olen tarkastellut asiaa Palestiinalaishallinnon/Fatahin toimista kirjoittaessani (mm oppikirja-artikkeleissani), joskus ehkä mainitsematta Hamasia sanallakaan.
4. Löytyykö yhtään esimerkkiä kirjoituksissani joissa puhun palestiinalaisten pahuudesta.
5. Taas "olkiukko" -strategiaa, arvoisa kommentoija ei tiedä arvoistani mitään eivätkä kirjoituksenikaan antane tällaista kuvaa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #15

-Israel se pitää koko Gazaa lujassa saarrossaan joka tekee heidän jokapäiväisestä elämästä helvetin.-

Myös Egypti osallistuu Gazan saartoon, samasta syystä kuin Israel eli terrorismin rajoittamiseksi. Kovin paha helvetti Gazassa ei liene, kun ottaa huomioon että Gazan väestö on tilastollisesti yksi ylipainoisimmista maailmassa.

- "Unohdetaan" historia ( suurin osa Gazalaisista ovat juutalaisten karkottamia omista kodeistaan tai heidän jälkeläisiään)-

Gazalaiset ovat niitä arabeja, jotka Israeliin hyökkäävien arabivaltioiden kehotuksista johtuen vuonna 1948 jättivät kotinsa etteivät joutuisi sodan jalkoihin. Nämä arabivaltiot lupasivat pikaisen paluun sen jälkeen kun Israel olisi tuhottu. Kun Israelin tuhoaminen jäi yritykseksi, jäivät myös Palestiinasta lähteneet arabit Gazaan. Egyptihän ei ottanut heitä vastaan.

- "Unohdetaan" miksi Palestiinalaiset terrorisoivat Israelia (saarto ja miehitys)-

Miksi sitten samat "palestiinalaiset" ja heidän esivanhempansa terrorisoivat juutalaisyhteisöjä ennen kuin Israelia oli edes perustettu? Arabivaltiot ilmoittivat YK:lle jo syksyllä 1947 tuhoavansa Israelin jos se perustetaan. Mitään saartoa ja miehitystä ei ollut, eivätkä ne ole nytkään syynä.

-Israelin osuus Palestiinalaisten kärsimyksissä sivuutetaan kokonaan ja annetaan ymmärtää, että vain palestiinalaisten oma pahuus on heidän kurjan elämänsä syynä.-

Varmasti pahojakin on, mutta syynä on islam joka teologisesta syystä ei voi hyväksyä omaa valtiota Allahin kiroamille juutalaisille. Muslimien puolella kyse on siis uskonsodasta.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #5

Mitä tulee ulkopuolisiin uhkiin niin niihin Israel on joutunut vastaamaan itsenäisyysjulistusta seuraavasta päivästä lukien nyt yli 70 vuotta. Ja kun puhe kirjoituksessa oli Gazasta niin sieltähän Israel yksipuolisesti vetäytyi jo yli vuosikymmen sitten ja esimerkiksi Siinailta jo paljon aiemmin kun Egyptin kanssa asiat sovittiin.

Palestiinalaisia varten ei Israelin armeijaa ole tarpeen vahvistaa, sen sijaan merkittävimmät ulkoiset uhat nykyaikana ovat Hizbollah ja Iran.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #7

#7

Ja kun puhe kirjoituksessa oli Gazasta niin sieltähän Israel yksipuolisesti vetäytyi jo yli vuosikymmen sitten
...................

Niin, ajatella, Euroopassa syntyneiden juutalaisten pojanpojilta nätti veto poistaa laittomat siirtokunnat valtaamastaan Gazasta ja hallita heitä aivan yhtä täydellisesti rajoilta. Tulee sekä imago voitto, että resurssien säästöä samalla, valta ei kutistu lainkaan. Ja kun lisäämme Länsirannan siirtokuntarakentamista se kompensoi moninkertaisesti Gazasta poistettu siirtokunnat.

Mutta väittelyhän on teidän puolelta silkkaa retoriikkaa. Jos siis vähääkään haluat analysoida itseäsi.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #10

JM "Euroopassa syntyneiden juutalaisten pojanpojilta nätti veto poistaa laittomat siirtokunnat valtaamastaan Gazasta..."

Hieman historiallista taustaa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Ariel_Sharon#Vet%C3%...): Elokuussa 2005 Ariel Sharon ajoi läpi puolueensa oikeiston vastalauseista välittämättä yksipuolisen vetäytymisen Gazan alueelta. Alueella asuvat 8 500 israelilaista siviiliä poistettiin alueelta. Osa heistä lähti käskystä, mutta osan joutuivat sotilaat kantamaan autoihin, joilla heidät kuljetettiin muualle.

Josef Dayanin johtama ääriuskonnollinen ryhmä rabbeja manasi kesällä 2005 Sharonin päälle muinaisen kirouksen, jotta kuoleman enkeli tappaisi hänet.

Poistuessaan sotilaat purkivat karkotettujen israelilaisten talot ja muut rakennukset, mutta jättivät synagogat jäljelle. Palestiinalaiset kuitenkin polttivat synagogat maan tasalle.

Ja tiedoksi, että Ariel Sharon syntyi 26. helmikuuta 1928, Kfar Malalin moshavissa, nykyisen keski-Israelin alueella, isovanhemmat ilmeisesti asuivat nykyisen Valko-Venäjän alueella.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #10

"Ja kun lisäämme Länsirannan siirtokuntarakentamista "

Juutalaisten oikeus asuttaa Länsirannan ikivanhaa juutalaisaluetta tunnustetaan Kansainliiton vuoden 1922 mandaatissa, joka on osa kansainvälistä oikeutta. Mandaatin voimassaolo vahvistetaan YK:n peruskirjan artiklassa 80.

Suosittelen Makkoselle tutustumista ko. asiakirjoihin, kansainvälisen median kaikenkarvaisten propagandajuttujen sijasta.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

"Koulutettujen sotilaiden on määrä vastustaa kansainvälistä lakia,"

Sitten kun kysyy mitä pykälää sotilaat vastustavat niin a) ei löydy vastausta tai b) vastaaja paljastaa tietämättömyytensä kansainvälisestä oikeudesta.

"ylläpitää rasistista yheiskuntajärjestystä"

Melkoinen asenteellisuus ja puuttuva objektiivisuus leimaa tätä väitettä.

Ihmisoikeusliitto: - Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.-

Israelissa on kuitenkin kaikille kansalaisille etnisyydestä riippumatta sama laki; rotulakeja ei ole, kuten on esimerkiksi Palestiinan arabien eli niin sanottujen "palestiinalaisten" itsehallintoalueella.

"sekä riistää Palestiianalaisilta vapaus ja ihmisoikeudet juutalaisten edun tähden."

Eipä taida sinulta löytyä esimerkkejä tällekään väitteelle.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Juha Makkonen inttää ja inttää, mutta onnistuu kuulostamaan lähinnä rikkinäiseltä äänilevyltä. Mielenkiintoista syyttää muita rasismista kun Israelin kohtuuton demonisointi ja sen laillisuuden kieltäminen on rasismia (antisemitismi) ihan määritelmänkin mukaan. Käytännössä anti-sionismi on myös pelkkä kiertoilmaisu antisemitismille.

Rusila jaksaa ihailtavan rauhallisesti vastailla törkyyn.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset