Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaikki alkoi siitä kun Israel iski takaisin

Kaikki alkoi siitä kun Israel iski takaisin” (Honest Reporting)

Äiti kolmen lapsensa kanssa hädin tuskin pelastui viime keskiviikkoaamuna [17.10.2018] kun kahdesta Gazasta ammutusta raketista toinen  [Grad luokan raketti] iskeytyi heidän kotiinsa eteläisraelilaisessa Beershevan kaupungissa. Ainut syy pelastumiseen oli – hälytysjärjestelmien ohella – vahvistettu turvahuone jollainen löytyy nykyisin kaikista israelilaisista uudisrakennuksista lain velvoittamana.

Last night, this Israeli mother had 60 seconds to save her 3 children, before this happened... pic.twitter.com/RPn1i0jkfE

— Israel Defense Forces (@IDFSpokesperson) October 17, 2018

Israelin ilmavoimat teki vastaiskun 20 kohteeseen Gazassa. Iskut kohdistuivat yhteen rajan alittavista tunnelista, asepajoihin, Hamasin johtokeskuksiin ja maanalaisiin sotilaallisiin rakenteisiin; kaikki kohteet tuhottiin ja ainakin yksi Hamasaktivisti (terroristi) sai surmansa.

Tuhannet rajaseudun israelilaiset viettivät aikaansa pommisuojissa kunnes liikkumisrajoitukset poistettiin torstaina jolloin IDF:n arvion mukaan tilanne oli normalisoitunut riittävästi. Myös koulut jatkoivat suunnitellulla tavalla toimintaansa. Uhan mahdollisesti jatkuessa IDF aikoo sijoittaa Beersheban suojaksi Iron Dome – ohjustorjuntapatterin.

Honest Reporting on jälleen tutkinut em terrori-iskun ja sitä seuranneiden vastatoimien uutisointia. Valtamedian osalta tapaus joko ohitettiin tai tuli esiin vasta sen kertoessa Israelin armeija vastaiskusta gazalaisterroristien asemiin. Tällöin esiin nousi totuttuun tapaan vääristymä jossa Israelia pidetään agressiivisena osapuolena osin syystä että israelilaisia kuolee näissä selkkauksissa selvästi palestiinalaisia vähemmän ja tätä pidetään jostain syystä epäreiluna.

Kaikkien Israelin armeijan sotilaallisten toimien kontekstina ovat rajalevottomuudet, polttopallojen lähetys, hyökkäykset rajan yli raja-aitaa rikkomalla tai pyrkimällä israelilaisten kimppuun rajan ali hyökkäystunneleita hyväksikäyttäen. Kun em. asiayhteys ”unohdetaan” saattaa tilannetta seuraamaton lukija valtamediasta saada kuvan Israelista hyökkääjänä ja palestiinalaiset viattomina uhreina. Eli ”Kaikki alkoi siitä kun Israel iski takaisin”.

We destroyed another #Hamas cross-border tunnel from #Gaza; the 2nd one in 2 weeks. Hamas fires rockets above ground, digs tunnels underground, & carries out violent riots on ground - TARGETING #CIVILIANS. We struck 20+ Hamas targets in Gaza - TARGETING #TERROR. pic.twitter.com/KrKmtLVl1A

— Israel Defense Forces (@IDFSpokesperson) October 17, 2018


Kirjoitus on julkaistu ensinnä Ariel-Israelista suomeksi -verkkosivustolla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kaikki alkoi siitä kun Israel iski takaisin
..............

Höpön löpö :)

Konflikti alkoi jo toisen maailmansodan jälkeen ja Palestiinalaiset ovat edelleen miehitettynä vailla ihmisoikeuksia.

Unohtuiko?

Tämä sinun "Honest Reporting" voisi vaihtaa nimensä vaikka "Laying rasist" niin sillä olisi edes nimi totuuden mukainen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kyllä meidän karjalaisevakot on saamatonta ja typerää porukkaa kun eivät jääneet rajalle protestoimaan kotiensa ryöstöä. Olisivat voineet ammuskella kotitekoisia raketteja NL:n puolelle ja pitää maailma tietoisena vääryydestä, jonka ovat kohdanneet. Yli seitsemänkymmentä vuotta on kulunut, eikä pian kukaan muista enää Suomen "palestiinalaisia".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3
Minua huvittaa tämä Karjalaisten ja Palestiinalaisten vertaaminen. Ainoastaan asiasta täysin tietämätön voi verrata niitä keskenään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #5

Älä muuta viserrä! Ällöttää todella paljon kun lähi-idästä ja Afrikasta tulevia siirtolaisia verrataan suomalaisiin evakoihin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #6

#6
Mistäköhän johtuu, että tästä aiheesta puhuttaessa tänne ilmaantuu aina porukkaa joilla ei ole mitään sanottavaa itse aiheesta mutta ääntä tarvitsee pitää?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #5

Totta kai niitä voi verrata. On eroja mutta on yhtäläisyyksiäkin. Karjalaisten ja Palestiinasta paenneiden arabien kannalta tilanteessa on yhtäläisyytenä kodin menettäminen.

Erona on mm. se, että venäläisillä oli jo valtava valtakunta ilman Karjalaakin, kun taas israelilaisilla ei ollut mitään. Toinen ero on, että Israel perustettiin YK:n päätöksellä, kun taas NL:n hyökkäys Suomeen talvisodassa sai aikaan sen erottamisen Kansainliitosta.

P.S. Sanotaan nyt sitten vaikka vielä varmuuden vuoksi, ettei tämä tarkoita, että antaisin tukeni nyky-Israelin politiikalle.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #10

#10
Totta kai niitä voi verrata. On eroja mutta on yhtäläisyyksiäkin. Karjalaisten ja Palestiinasta paenneiden arabien kannalta tilanteessa on yhtäläisyytenä kodin menettäminen.
........................

Siihen ne yhtäläisyydet sitten jääkin, joten vertaaminen on absurdia kun Palestiinalaisten ahdinko on jatkunut yli 50-vuotta eikä loppua näy.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #5

Totta, asioista jotakin tietävä ymmärtää, ettei palestiinalaista voi puhua edes samana päivänä kuin meidän evakoista.

PS:

Jos luulet, että asiat ymmärretään väärinpäin, se johtuu kai siitä, että itse olet ylösalaisin:))

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Makkonen, mitä kieltä tuo ehdotuksesi on? Englanniksi se ei tarkoita mitään, sana ”laying” tietty munimisen yhteydessä, ja ”rasist” -kirjoitusmuodosta tulee ensimmäiseksi ruotsi mieleen...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#4
Juu, eipä tainnut mennä taivutus oikein mutta korjata ei enää voi.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#4
Eikös tämän voi myös käsittää ns. aikuisten liikunnaksi?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Miten palestiinalaisen voi miehittää?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Mieleeni tulee Irwin Goodmanin vanha iskusävelmä, joka alkoi sanoilla "Kaikki alkoi siitä kun mä lopputilin sain..."

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Beersheban ohjusiskua seurannut kiristynyt tilanne näyttäisi olevan purkautumassa sillä Israel on jälleen avaamassa rajanylityspaikkoja Gazaan tämänpäiväisellä puolustusministerin päätöksellä.

”Israeli Minister of Defense Avigdor Liberman announced Sunday morning that he will reopen the Kerem Shalom and Erez border crossings, allowing supplies to enter the Gaza Strip. Liberman’s decision came after Palestinian organizers of the ongoing mass riots on the Gaza-Israel border ordered their people to keep their distance from the border fence and to protest in a non-violent manner.”
Lähde: https://worldisraelnews.com/defense-minister-opens...

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Paluumarssin väkivallattomuus -ohjeistuksen antoi Islamilaisen Jihadin edustaja (Khaled al-Batsh) ilmeisesti antaakseen mahdollisuuksia Egyptin välittäjille Hamas/Israel -aseleposopimuksen suhteen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kaikki alkoi siitä, kun ulkoministeri Balfour antoi julistuksensa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration#...

Sen jälkeen verta on vuodatettu "ansiokkaasti" puolin ja toisin eikä loppua tule Honest Reportingin taktiikalla.
https://www.comoxvalleyrecord.com/opinion/letter-h...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kiinnostaisi tietää miksi määrittelit alun juurikin Balfourin julistukseen (1917 ja myös 1926) eikä esimerkiksi vuoteen 1896, jolloin Theodor Herzl julkaisi poliittisen sionismin perusteoksen Der Judenstaat tai sitten vuoteen 1897 jolloin ensimmäinen sionistikonferenssi hyväksyi ns Baselin julistuksen?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Balfourin julistus oli poliittinen kannanotto, muut mielipiteitä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #17

Juutalaisten paluumuutto oli kyllä alkanut jo ennen tuota julistusta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #22

Tuo ei muuta sitä seikkaa, että Balfourin julistus oli poliittinen kannanotto ja muut Rusilan maininnat mielipiteitä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tykkään blogisti Rusilan kirjoituksista. Syitä löytynee tästä listasta:
1) kirjoittaja vaikuttaa perehtyneen aiheeseensa
2) vassarina kirjoittaja aiheuttaa mukavaa kutinaa mielikuvitukseen
3) palestiinalaisten maahanmuuttajakriittisyyttä on syytäkin esitellä, onhan se varsin korkealla tasolla.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Vaikea ottaa selvää kantaa asiaan. Israelin valtio perustettiin palestiinalaisten maille, ja ei ole mitenkään ihmeellistä, että moinen on herättänyt katkeruutta palestiinalaisissa. Israeliin kohdistuvia terroritekoja tapahtuu, mutta voimasuhde on sama kuin daavidilla ja goljatilla ja palestiinalaiset ovat daavidin asemassa. Jotenkin on inhimmillistä asettua aina heikomman puolelle tällaisissa kiistakysymyksissä. Israelin nykyisen pääministeri Netanjahun hallitus on äärioikeistolainen ja -nationalistinen, mikä heittää löylyä kiukaalle minkä ehtii, etenkin kun maailman mahtavimmat herrat, trumpputinit, nauttivat näistä löylyistä.
https://arielfi.wordpress.com/2018/07/20/trump-put...
Toivon mukaan Israelin politiikka muuttuu "vasemmistolaisemmaksi" tulevaisuudessa, jotta päästäisiin jonkinasteiseen vuoropuheluun ja voimapolitiikan vähäisempään käyttöön. Eniten tästä tilanteesta kärsivät lapset, naiset, vanhukset ja muut ei-järjestäyneet siviilit.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

"Israelin valtio perustettiin palestiinalaisten maille"

Mielenkiintoista. Olen aina ollut siinä käsityksessä, että Israel perustettiin Palestiinan mandaatiksi kutsutulle alueelle, johon oli jo vuosikymmeniä aiemmin sovittu perustettavaksi juutalaisvaltio. Ennen brittien hallinnoimaa mandaattia alue kuului vuosisatoja Turkille.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Olen aina ollut siinä käsityksessä, että Israel perustettiin Palestiinan mandaatiksi kutsutulle alueelle
..............

Eiköhän maassa syntyneillä ole oikeus maahansa kutsuttiin sitä sitten miksi tahansa.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #25

"Eiköhän maassa syntyneillä ole oikeus maahansa kutsuttiin sitä sitten miksi tahansa."

Juutalaiset ovat pisimpään alueella yhtäjaksoisesti asunut kansa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #26

#26
Puhuin maassa syntyneistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset