Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Israel paljasti Iranin salaisen ydinvaraston

  • Israel paljasti Iranin salaisen ydinvaraston

'What Iran hides, Israel will find' (Benjamin Netanyahu)

 

Israelin pääministeri Netanyahu paljasti puheenvuorossaan YK: n yleiskokoukselle 27.9.2018, että Iranilla aiemmin tunnetun ydinvaraston ohella on toinenkin salainen radioaktiivista ydinmateriaalia sisältävä varasto. Israel on aiemmin jakanut tämän tiedon useille kansainvälisille tiedusteluviranomaisille ja IAEA:lle pohjautuen viime helmikuussa Israelin kaappaamiin Iranin ydinarkiston dokumentteihin.

Pääministeri Netanyahu kertoi YK: n edustajille, että maailman toimimattomuus koskien Israelin tiedustelupalvelun Iranin laittomasta ydinohjelmasta hankkimien tietojen suhteen pakotti hänet tekemään tämän paljastuksen nyt julkisesti yleiskokouksessa. PM Netanyahu toivoo näin painostavansa IAEA: ta tekemään välittömiä tarkastuksia Iranin ydinlaitoksista ennen kuin Iran voi tuhota kaikki todisteet siitä, että ydinohjelma on vielä kesken.

PM Netanyahun mukaan viime kuussa iranilaiset virkamiehet poistivat 15 kilogrammaa radioaktiivista materiaalia tästä toisesta salaisesta varastosta ja levittivät sen Teheranin puolelle pyrkiäkseen kätkemään todisteita laittomasta aseiden kehittämisestä. Yrittäessään näin kiertää IAEA: n tarkastukset Iran on vaarantanut myös omat kansalaisensa Teheranissa altistamalla heidät erittäin myrkyllisille aineille.

Pääministeri antoi myös katsauksen siihen, kuinka Iran on tarkoituksellisesti rahoittanut ja ohjannut Lähi-idässä terrorismia ja sotaa kanssa. Netanyahu varoitti, että Israel on päättänyt estää Iranin rahoittaman Hezbollahin mahdollisia aktiviteetteja. PM Netanyahu kehui USA:n johtamia pakotteita ja ilmaisi Israelin solidaarisuuden Iranin kansan halusta vapauteen ja rohkeuteensa hylätä Iranin hallinto.

Aiemmin Yhdysvallat on painostanut Irania voimakkaasti Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksessa. Presidentti Trump tuomitsi voimakkaasti Iranin ydinaseiden kehittämisen ja terrorismin tukemisen. Hän ilmoitti jatkavansa Iranin vastaisia pakotteita viestinään että ”ne, jotka haluavat tehdä liiketoimintaa Yhdysvaltojen kanssa, eivät voi tehdä liiketoimintaa Iranin kanssa”.

Presidentti Trump ja pääministeri Netanyahu tapasivat aiemmin viikolla keskustellakseen Yhdysvaltojen ja Israelin välisistä suhteista ja Trumpin hallinnon valmisteilla olevasta Lähi-idän rauhansuunnitelmasta.

Lähde: CUFI (Christians United For Israel)

 

P.S: Atomic-arkisto

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu paljasti huhtikuussa 2018 maailmalle Iranin salaisten ydinmateriaalien olemassaolon - todisteena 100 000 Israelin tiedustelupalvelun Projekti Amadista saamaa yli 100 000 Atomic-arkistosta hankkimaa asiakirjaa. Asiakirjat sisältävät useita yksityiskohtia Iranin ydinaseiden kehittämisohjelman soveltamisalasta, laajuudesta ja aikomuksesta. Toisin kuin Iranin kansainväliselle atomienergiajärjestölle joulukuussa 2015 antamassaan mietinnössä esitettämänsä väitteet, tiedetään nyt, että:

1. Iranin DID: llä on ydinaseiden kehittämisohjelma nimeltä Project Amad.

2. Iranin valtion rahoittama ja suunnattu tutkija työskenteli laajasti ydinpommin rakentamiseen suunnitellulla tekniikalla.

Iranilla oli siis selkeä ja nopea tie rajoittamattomaan uraanin rikastukseen ja mannertenvälisiin ballistisiin ohjuksiin. Asiakirjat osoittavat Iranin valehdelleen IAEA:lle ja maailmalle kieltäessään koskaan toteuttaneensa ydinaseohjelmia.

Lähde: CUFI

 

P.S2: Lisäys 29.9.18 (23:40) 

 

An image from a placard displayed by Prime Minister Benjamin Netanyahu during his speech to the United Nations General Assembly showing a suspected ‘secret atomic warehouse’ in the Turquzabad district of Tehran containing up to 300 tons of nuclear material. (GPO)

 


Kirjoitus on julkaistu ensinnä Ariel-Israelista suomeksi -verkkosivustolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Odotellas vielä sitä kun Israel paljastaa Israelin salaisen ydinASEvaraston...

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Ari. Pidin. Niin elämme tätä ihanaa aikaa, kun kaikki salat tulevat julki. Tämä aika on meille jo edeltäpäin luvattu.
Siunaten Lasse Hietanen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos ajatellaan Iranin tilannetta, niin sehän on johtava shiia-valtio. Vihollisia on paljon, ystäviä vähän. Ydinaseilla sen olisi mahdollista päästä itsenäisten valtioiden A-ryhmään.

Siinäkin tilanteessa, että Iranilla ja Israelilla olisi sama määrä ydinohjuksia, Israel olisi tavallaan alakynnessä, koska siihen ei monta ohjusta tarvita, että koko maa on tuhottu, kun taas Iranilla pinta-alaa riittää.

Kun vielä huomioidaan Iranin johtajien puheet maailmasta ilman siionismia yms., on Israelin itsepuolustuksella täysi syy pyrkiä pitämään Iran ydinaseettomana. Maailma saattaa olla hippusen parempi paikka, kun sekä Iran että Saudi-Arabia pysyvät ydinaseettomina.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kun mm EU:n alueen yritykset ovat pahassa välikädessä siinä tehdäkö kauppaa Iraniin vaiko ei USAn sanktioiden pelossa, olisi nyt mielestäni aiheellista EU:n ja IAEA:n taholta pyrkiä todentamaan Netanyahun väitteiden pohjalta Iranin mahdolliset ydinaseohjelmat tai -hankkeet. Jos väitteet osoittautuvat todeksi voisivat USA ja EU löytää toisensa samasta rintamasta, jos taas vääriksi niin ei tilanne ainakaan huonontuisi nykyisestään.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Israel käy jatkuvaa sotaa Iranin tukemaa Hezbollahia vastaan. Olen seurannut jo pitemmän aikaa mielenkiintoista keskusteluohjelmaa alfatv:stä, jossa on ollut mukana israelilaisia sotilasasiantuntijoita ja muita toimijoita. Siinä tuli mm. ilmi, että Israel oli tehnyt viimeisen 18 kuukauden aikana 200 ilmahyökkäystä Hezbollahia vastaan.

Samassa ohjelmassa on useiden eri asiantuntijoiden sanomana tuotu esille täysin selvästi se, että Israel ei tule koskaan sallimaan Iranin pääsemistä ydinasevaltioksi. Siihen liittyen Israel seuraa ”herkällä korvalla” Iranin hallinnon toimia, josta osoituksena on myös tämä Netanyahun esiintulo YK:ssa. EU tuntuu kulkevan kaiken aikaa ”laput silmillä.”

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

YK n uskoisi nyt puuttuvan väkevällä kädellä heti asiaan, jos tämä nyt julkaistu tieto pitänee paikkansa. Ydinaseiden " rauhanomaiseen " käyttämättömyyteen en Sharia lakia noudattavan Iranin hallinnon osalta usko.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Rauhan suhteen Trumpilla oli Netanjahulle epämieluisia terveisiä:
"So, when he was quizzed by a reporter during his meeting with Prime Minister Benjamin Netanyahu on the sidelines of the UNGA, he made his first public endorsement of two states – and as a de facto consequence a Palestinian state – noting that this was the outcome he would like.

And he continued to endorse that idea later in the day, hinting that absent any alternative joint ideas from the parties, this was the path he will likely pursue when he unveils the details of his peace plan, possibly later this year.

“I think the two-state [resolution] will happen,” Trump said. “In one way it is way more difficult because it is a real-estate deal. It is a little tougher deal.”

“But in another way it works better because you have people governing themselves,” Trump said, linking Palestinian statehood with his sovereignty doctrine.

Pundits who heard him speak, however, immediately focused on his reference to one state, as if he had made some dramatic flip-flop away from two states.

Former US ambassador to the Israel Daniel Shapiro tweeted, “Now we’re back to two-state, one-state, whatevs [whatever]. As you were.”

But the phrase “two states” – said for the first time by this US president – is not the type of thing one stuffs back in the box like a jumping jack that can pop back up when convenient.

Trump himself noted that the words had gravity.

“I think it will be a two-state. By saying that, I put it out there. If you ask most of the people in Israel, they agree with that, but no one wanted to say it. It is a big thing to put out [there].”"
https://www.jpost.com/International/Trumps-Palesti...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

En oikein ymmärrä miksi terveiset olisivat Netanyahulle epämieluisia, onhan hänkin ollut kahden-valtion ratkaisun takana. Olennaisin kysymys mielestäni on mikä sisältö "kahdelle valtiolle" saadaan aikaiseksi. Merkitseekö kaksi valtiota vaikkapa juutalaisvaltio Israelia ja palestiinalaisvaltio Jordaniaa, luodaanko ensin Gazaan Hamasin hallinnoima valtio nykyisille tai Siinailta laajennettuine rajoineen ja jätetään Länsirannan arabialueet odottelemaan jotain heille sopivaa tahi pakotettua ratkaisua jne. Henkilökohtaisesti en kannata lähitulevaisuudessa "Yhden-valtion" valtion ratkaisua, en edes konfederaatiomuodossa Jordan joen ja Välimeren väliin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kysymys onkin siitä, kuka enää luottaa hänen kahden valtion suunnitelmiinsa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #9

Tästä olenkin liki samaa mieltä. Mielestäni Netanyahu on loistava puoluepoliittinen taktikko ja selviytyjä (ei ehkä enää meneillään olevan oikeusprosessin jälkeen). Sen sijaan en koskaan ole pitänyt häntä suurena visionäärinä ja siinä määrin vahvana johtajana joka voisi runnoa itselleen poliittisesti epäsuotuisia ratkaisuja läpi suurien strategisten linjausten toteuttamiseksi. Nähdäkseni Israelin keskusta-oikeistosta, keskustasta ja keskusta-vasemmistosta löytyy laaja näkemys siitä että tavalla (Israelin ja PA:n välisin neuvotteluin) tai toisella (yksipuolisin toimenpitein tai alueellisena ratkaisuna) kahden valtion malli olisi toteutettavissa. Myönteistä on myös se, että nähdäkseni IDF on onnistunut hyvin pysyttelemään omassa roolissaan ollen jopa aloitteellinen erilaisten rauhanaloitteiden edistämisessä tuoden lisäksi arkirealismin pohjalta poliittiseen päätäntään erilaisia kehitysskenaarioita.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #14

Näitä aloitteita tulee säännöllisesti useitakin israelilaispoliitikkoja vastaan eikä mikää ole johtanut sen pidemmälle. Vakavana ehkä Netanyahun uran päättävänä prosessina näen nyt Israelissa olevan syyteharkinnan korruptiosta, aseman väärinkäytöstä jne - muistaakseni case 1000, 2000, 3000 ja 4000 sekä erikseen hänen vaimoaan vastaan nostetun vähäpätöisemmän syytteen - jossa näyttö on tähän saakka vahvin.

Vesa Leinonen

1 John 3:8

"The one who does what is sinful is of the devil because the devil has been sinning from the beginning."

"The reason the Son of God appeared was to destroy the devil’s work."

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onko mikään taho vahvistanut vielä väitteitä?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Nimenomaan IAEA:ta on pyydetty, nyt myös USAn taholta, tarkastamaan väitteet, näin ei vielä ole tietääkseni tehty. Paikat (atomivarasto ja atomiarkisto) ovat sinänsä olemassa - ks kartta lisäyksessä P.S2: 29.9.18 (23:40) itse blogipostauksessa yllä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Aavistuksen huvittavaa keskustelua, kun otetaan huomioon, että ainoa ydinasevalta, joka ei itse myönnä sellainen olevansa, on Israel. Pääsisikö IAEA laskemaan, onko sillä ydinaseita 80 vai 400?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset