Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Israelin puolustusteknologiaa sovelletaan myös siviilikäyttöön

Puolustusteollisuuden innovaatiot Israelissa palvelevat globaalitason tuotekehitystä myös siviilimaailmassa. Esimerkiksi Beershevassa sijaitsevan yrityksen [IBEX Technologies] Gazasta Israeliin johtavien hyökkäystunneleiden tutkintaan käytettettyä keksintöä - IBEX’s RoboSleeve - on sovellettu mm katastrofialueilla ensivaiheen apuvälineenä maanjäristysten, hurrikaanien ja sortuneiden kaivosten yhteydessä ja myös vesi-, jätevesi- ja kaasuputkistojen tarkastamisessa.

IBEX’s RoboSleeve, näyttökuvakaappaus LinkedIn:stä

 

IBEX’s RoboSleeve on ohut ilmatäytteinen kameralla varustettu “suojus/hylsy” joka voidaan kauko-ohjata tutkimaan kohdettaan välittäen samalla realiajassa korkearesoluutioista kuvaa.

 

IBEX:n perustajien toimesta työtä on nyt jatkettu ja sen spinn-off yrityksen [Consis Medical] uusin sovellutus palvelee lääketieteeseen liittyvää kolonoskopiaa eli tutkittavana tunnelina on kaksimetrinen ihmissuoli ja erityisesti siihen liittyvät syövät joita maailmanlaajuisesti diasgnosoidaan noin 1.4 miljoonaa tapausta vuosittain.

 

Revolutionary high-end, single use, self-propelled endoscopes by Consis Medical

 

Syöpätapauksia jää kolonoskopian kalleudesta johtuen havaitsematta moninkertainen määrä. Yksittäinen endoskooppi maksaa yli $60,000 ja sen puhdistus käytön jälkeen noin $100. Consis Medicalin arvioitu hinta on noin $100 kappaleelta, myös näytteitä ottava kameraosa voidaan irrottaa tarkempiin tutkimuksiin kun taas ilmatäytteinen hylsy voidaan suoraan panna jätteisiin jolloin puhdistuskulut alenevat. Tuote löytänee edullisuutensa takia uusia markkinoita erityisesti kehittyvistä maista kuten Kiinasta ja Intiasta.

Video:

[youtube https://]

Lähde: Israel21cKirjoitus ensinnä julkaistu Ariel-Israelista suomeksi verkkojulkaisussa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset