Hyökkäystunneli mereltä tuhottu Gazassa

IDF on ensi kertaa tuhonnut Hamasille kuuluneen merenalaisen hyökkäystunnelin, Jpost raportoi. IDF:n tiedotusosaston mukaan 2-3 metrin syvyydessä ollut tunneli oli käyttövalmis, mutta ei ulottunut Israelin aluevesille. Tunneli olisi mahdollistanut Gazasta lähteneiden terroristien huomaamattoman pääsyn merelle ja sitä kautta tehdä meritse hyökkäysisku Israeliin.

[ IDF graphic shows Hamas naval tunnel destroyed Sunday June 3rd.

IDF graphic shows Hamas naval tunnel destroyed Sunday June 3rd.. (photo credit: IDF SPOKESPERSON'S OFFICE)

Israelin merivoimat havaitsi tunnelin jo viime vuonna mutta päätti tuhota sen ilmaiskulla vasta 3.6.2018 osana vastausta Hamasin ja Islamic Jihad -ryhmän tekemiin rakettihyökkäyksiin. Vastaavia meritunneleita saattaa IDF:n mukaan olla useampiakin.

Source: Footage of Training of Hamas Frogmen Unit

Hamas on sijoittanut merkittäviä resursseja itse tunnelin rakentamiseen sekä sitä käyttämään suuunniteltujen hyökkäysvoimien kouluttamiseen. Hamasin merikomandojoukoissa arvioidaan olevan 1500 sammakkomiestä joista ainakin osa on varustettu huomaamattoman liikkumisen – ei ilmakuplia pintaan – mahdollistavin välinein. Sammakkomiesten käytössä on myös pinnanalaisia moottoroituja skoottereita kuljettamaan heitä useiden kilometrien päähän merelle. Investoinnit osoittavat Hamasin näkevän mereltä tapahtuvissa hyökkäyksissä suuria mahdollisuuksia.

IDF on osaltaan varautumassa merihyökkäyksiin mm rakentamalla uudenlaisen maailmalla ainutlaatuisen meripuolustusesteen Gazan rajan Zikim rannalta lähtien [ks. Gazan merisaarto: Kaksi flotillaa saarronmurtajina ].


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel-Israelista suomeksi verkkojulkaisussa

arirusila
Vasemmistoliitto Jyväskylä

Olen blogisti Jyväskylästä. Aihepiireistä minua kiinnostavat konfliktit,geopolitiikka ja tarinoiden toinen puoli ja alueista Balkan ja lähi-itä. Pääblogini on englanninkielinen Conflicts By Ariel Rusila - http://arirusila.wordpress.com . Olen myös käynnistänyt Israelia suomeksi taustoittavan Ariel -sivuston - http://arielfi.wordpress.com . Mottoni "The Other Side of Story" mukaisesti en pyri esittämään neutraalia ikuista totuutta jostakin asiasta vaan oman näkökulmani siihen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu