Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

"Paluumarssin" loppuhuipennus käynnissä Israelin juhliessa itsenäisyyttään

  • "Paluumarssin" loppuhuipennus käynnissä Israelin juhliessa itsenäisyyttään

Tänään ja huomenna (14.-15.5.2018) huipentuu jo toista kuukautta jatkunut gazalaisten ”Suuri Paluumarssi” -kampanja. Aiempina vuosina palestiinalaiset perinteisesti ovat demonstroineet toukokuun 15. eli palestiinalaisittain ns. Nakba (katastrofi) päivänä.

Itse katastrofilla yleisesti tarkoitetaan ajanjaksoa alkaen siitä kun YK äänesti Palestiinan brittimandaatin jakosuunnitelmasta juutalaisten ja arabien kesken 30.11.1947 siihen saakka kun ensimmäinen Arabien ja Israelin välinen sota päättyi 20.7.1949. Arabit eivät hyväksyneet mainittua jakosuunnitelmaa vaan hyökkäsivät merkittävällä ylivoimalla juutalaisasutusten kimppuun jotka kuitenkin kykenivät puolustautumaan ja julistamaan näin vapaus-/itsenäisyyssodassa haltuunsa saaman alueensa itsenäiseksi. Varsinainen katastrofi muodostui siitä kun osa itsenäistyneen Israelin alueella asuneista arabeista pakeni sotaa arabien hallitsemille alueille.  Pakolaisista puhuttaessa usein unohtuu, että Israelin itsenäistymisen aikoihin jopa suurempi määrä juutalaisia pakeni arabimaista turvaan Israeliin.

Tämän vuoden tilanne on poikkeuksellinen Israelin juhliessa 70-vuotista itsenäisyyttään 14.5. koska samana päivänä avataan juhlallisesti pitkään odotettu vielä Tel Avisissa toimiva USAn suurlähtystö Jerusalemissa. Tästä syystä Hamas on laskelmoinut saavuttavansa ”Paluumarssi” -kampanjassaan paremman mediahuomion aikaistamalla Nakba demonstraatiota päivällä eli toukokuun 14. toukokuun 15. sijaan. Yksi nopeuttava tekijä saattaa olla Ramadin mahdollinen (riippuu täysikuusta) alku 16.5. Hamasin tavoitteena on mediankannalta riittävällä väkivallalla saada kansainvälistä näkyvyyttä välttäen samalla täysimittaisen – sille oletettavasti tuhoisan – sodan Israelin kanssa. Hamasin kannalta ongelmallista on länsimedian keskittyminen enemmän Israelin ja Iranin välisiin aseellisiin selkkauksiin ja USAn vetäytymiseen Iranin kanssa tehdystä ydinvoimaa/-aseita koskevasta sopimuksesta.

Lontoossa tukimielenosoitus jo järjestettiin mutta osallistujia oli vain muutama sata

Itse kampanja toteutunee aiempien viikkojen tapaan mutta laajempana ja monipuolisempa. Hamas toivoo saavansa jopa 250 000 palestiinalaista törmäämään raja-aitoihin ja Israelin puolustukseen. Israelilaislähteet pitävät 100 000 realistisena arviona joka sekin on mittava haaste kun aiempina viikkoina osallistujamäärät ovat olleet karkeasti 10 000 – 40 000 välillä. Kampanjan huipentumaan Hamas toivoo saavansa tukea Israelin arabeilta, Länsirannan palestiinalaislta, naapurimaiden palestiinalaisilta ja myös palestiinalaisten kannattajilta länsimaissa, joissa demonstraatioita on suunniteltu tapahtuvan ainakin Lontoossa, Ateenassa ja Vienissä. Hamas väittää tukitapahtumia suunnitellun yli 50 maassa. Länsirannan päätapahtuma on suunniteltu Ramallahiin mutta Hamas toivoo palestiinalaisten joukolla hyökkäävän juutalaisten uudisasutusten kimppuun kaikkialla Judeassa ja Samariassa.

Hamas on valmistellut kampanjansa huipentumaa huolellisesti: kuljetuspalvelut rajalle on organisoitu, sairaalat on valmisteltu vastaanottamaan loukkaantuneita ja taktiikoita hiottu aiempien viikkojen kokemusten pohjalta. Kun aiemmin kokoontumiset ja ”aitaan törmäämiset” ovat tapahtuneet pääosin viideltä lähtöalueelta pyritään nyt hyökkäämään raja-aidalle useammasta kohtaa ja näin hajoittaa Israelin rajavalvonnan/armeijan joukkoja. Vettä on varattu tynnyreittäin kyynelkaasun haittojen välttämiseksi ja mahdollisia lävitse pääseville terroristeille on annettu taktista ohjeistusta hyökkäyskohteista ja aseenkäytöstä aina ohjeisiin siitä miten israelilaisten poliisikoirien orientaatiota voidaan heikentää heittämällä hiekkaa niiden silmiin. Edelleen aidan murtoihin on suunniteltu käytettävän kaivinkoneita, autoja, aaseja ja hevosia. Luonnollisesti poltettavat renkaat (savunmuodostus) ovat valmiina, leijoihin ja palloihin kiinnitetävät palopommit tehty, aidanmurtajien leikkurit valmiina ja iskujoukot aseistettu ”rauhanomaisen” mielenilmauksen takaamiseksi.

Hengennostatuskampanjoita on tehty erityisesti gazalaisnuorison keskuudessa ja mm Hamain poliittisen osaston päällikkö Gazassa Yahya Sinwar on kutsunut gazalaisia protestoimaan kaikin voimin edellyttäen mieluummin kuolemaa marttyyrina kuin alistettuna. Itse hän sanoi pelkäävän kuolevansa vuoteeseen ja toivovansa kuolemaansa marttyyrina paluumarssilla.

This is NOT the video that anyone wants to see this week. pic.twitter.com/gBUIQivyRo

— IDF (@IDFSpokesperson) May 13, 2018

Kaikkien perusteellisten suunnitelmien toteutumisen esteenä on vain yksi tekijä nimittäin se, että myös Israelin turvallisuuskoneisto on aiempaan tapaan huolellisesti varautunut mielenilmaukseen ja kyennee tälläkin kertaa takaamaan niin raja-alueiden asukkaiden rauhan kuin myös itsenäisyysjuhlinnan ympäri Israelia.

Lähteenä pääosin The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center


Liite: Israelin itsenäisyyspäivän kunniaksi alla pidempi versio Hatikvaa (Toivoa) myös englanninkielisellä tekstityksellä ja kuvakoosteella

[youtube https://]


Kirjoitus on ilmestynyt ensinnä Ariel-Israelista suomeksi verkkojulkaisussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan palestiinasta löytyy ns. tykin ruuaksi kelpaavia vapaaehtoisia ja koska palestiinalaiset oikeasti aloittavat tappelemisen asemasta dialogin. Olisiko aika jo palestiinalaistenkin oppia ja kokeilla jotain toista tulokulmaa ongelman ratkaisemseksi.

Tämä nykyinen toimintatapa, mainoksineen kun on jo nähty monta kertaa. Samoilla metodeilla päädytään varmasti aina jatkossakin samaan lopputulokseen. Turhia kuolemia ja kärsimystä.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Tykinruaaksi joutuneista suurin osa on ollut Hamasin jäseniä ja järjestöllä onkin ollut suuri haaste saada tavallisia gazalaisia osallistumaan kampanjaan. Länsirannalla Hamasin toiveista huolimatta turvamuuriin törmäily on jäänyt olemattomaksi - onnekkaimmat ovat jatkaneet töitään israelilaisyrityksissä toisten seuratessa hulinaa televisioista. Itse näkisinkin niin Hamasin ja Fatahin terrorisoivan eniten omia keskivertokansalaisiaan toisaalta kieltäytyessään tekemästä rauhaa Israelin kanssa ja toisaalta ohjaamalla merkittävän osan väestölle tarkoitetusta kansainvälisestä avusta järjestöjen eliitin tileille ja hyvinvointiin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Päivitys 14.5.2018: IDF arvioi noin 35,000 gazalaisen kokoontuneen 12 paikkaan raja-aidalle (aiemmin 5-6 kokoontumispaikkaa). Palestiinan terveysministeriön lausunnon mukaan 37 ihmistä on kuollut ja 1600 haavoittunut tai hengittänyt kyynelkaasua. Aiemmin armeija totuttuun tapaan pudotti lentolehtisiä varoittaen gazalaisia tulemasta liian lähelle raja-aitaa. Läpimurtoa ei tapahtunut missään, israelilaistappioita ei ole eikä rajakaupunkeja ole nähty tarpeen evakuoida. Suurlähetystön avajaisjuhlinta ja muukin elämä Israelissa jatkuu häiriintymättä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minä olen Karjalan evakko ja minusta tuntuu hyvin surulliselta että jumalan valittu kansa murhaa Gazan evakoita heidän omalla maallaan. Heidät on suljettu keskitysleiriin joka on ympäröity piikkilangoin ja miehittäjät ovat ampuneet huvikseen kuoliaiksi jo 45 henkeä ja 2000 on haavoitettu.

Israelilaiset ja heidän ystävänsä näyttävät olevan verenhimoisia petoja!

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Evakot voivat käyttää virallisia rajanylityspaikkoja kulkemisiinsa, rajoilla usein on aita ja useimmiten rajavalvojat estävät laittomia ylityksiä tai hyökkäyksiä rajan yli - se lienee heidän tehtävänsä etteivät verenhimoiset Hamasin terroristit pääse mediakampanjallaan häiritsemään sapatinviettoa tai nyt vaikkapa itsenäisyyspäiväjuhlintaa. Toisekseen miehitys loppui jo n 13 vuotta sitten kun israelilaiset pakkosiirrettiin evakkoon Gazasta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#5
Toisekseen miehitys loppui jo n 13 vuotta sitten kun israelilaiset pakkosiirrettiin evakkoon Gazasta
..........

Sinä se sitten jaksat valehdella samoja asioita yhä uudestaan ja uudestaan.

Kerro edes yksi totuus tähän väliin ja kerro mikä on motivaatiosi kirjoittaa propagandaa Isarelin puolesta?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #6

Jälleen näyttäisi yhdistyvän ad hominem ja tietämättömyys samaan pakettiin. Onko tämä sitten kommentoijan mielestä totuus vai vale, jos vale niin perustelut ja mahdollinen lähde kiitos:

"The Israeli disengagement from Gaza, also known as "Gaza expulsion" and "Hitnatkut", was the withdrawal of the Israeli army from Gaza, and the dismantling of all Israeli settlements in the Gaza Strip in 2005. Four settlements in the northern West Bank were also evacuated....Israeli citizens who refused to accept government compensation packages and voluntarily vacate their homes prior to the August 15, 2005 deadline, were evicted by Israeli security forces over a period of several days."

Lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_disengagemen...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #8

#8
Jälleen näyttäisi yhdistyvän ad hominem ja tietämättömyys samaan pakettiin
...........

Etkö sinä vieläkään tiedä sitä, että Israel saartaa yhä Gazaa vaikka vetikin sieltä siirtokuntansa pois?

Itse olen kertonut sen sinulle henkilökohtaisesti jo monta kertaa.

Sinä olet ihan samanlainen kuin sionistikristityt. Totuudesta ei niin väliä kunhan ollaan Israelin asialla.

Sinä et edelleenkään ole kertonut mikä sinua motivoi kirjoittaa propagandaa Israelin puolesta?

Miksiköhän et kerro?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #12

Juha, ongelma on se, että uutislähteistä on tullut sohdan osapuolia, sen sijaan että kertoisivat riippumattomasti asiasta.
.
Jo etukäteen väkivalta oli ennakoitavissa, kun kisaan ilmoittautui 3 aseellista radikaali-islamistista militanttiryhmää. Ja se tunnetuin radikaali-ilamistinen militanttiryhmä oli se ISIS.
+ että lapsia hyvissä ajoin haluttiin "sotaleikkiin" shiialaisen kaupunkisodan puolustustaktiikkana ja ennen kaikkea imago-syistä.

Empatia on nimittäin yhtä kuin mani, mani!
Tämän hanan aukipitämisestähän Ari on puhunut!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #18

#18
Ongelmana on Israelin harjoittama miehitys. Kaikki väkivalta johtuu siitä.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #20

Umpeutui tuonne korjaamaan pääsy!
Siis en tarkoittanut tietenkään Isisin olevan noissa kahinoissa mukana, vaan että Radikaali-islam on se laajempi suuntautuneisuus, johon kummatkin,- Hamas ja Isis kuuluvat. Ovat ikäänkuin samaa uskonnollista haaraa, vaikkakin Isis vielä rajumpi.
.
Tämähän ei mitenkään tule uutisista ilmi!

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #20

Juha, kun sanoit, että ongelmana on miehitys, mitä sitten mielestäsi merkitsi Gazan antaminen Palestiinalais-osapuolelle?
Kerros tarkemmin mitä on miehitys tässä tapauksessa. mitä konkreettisia asioita?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #23

#23
Kerros tarkemmin mitä on miehitys tässä tapauksessa.
..........

Saarto tai miehitys, sama vaikutus.

Olet noin pihalla tapahtumista, että kysyt aivan peruskysymyksiä ja silti otat kantaa tapahtumiin?

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola Vastaus kommenttiin #20

"#18
Ongelmana on Israelin harjoittama miehitys. Kaikki väkivalta johtuu siitä"

Tsirk. Tuota nyt ei usko erkkikään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #65

#65
Vaan mikä on väkivallan alkulähde?

Mitä palestiinalaiset vastustavat?

Täällä saa kirjoittaa muutakin kuin typeriä on-lainereita.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #12

JM:lle kommentti:
1) Väitit minun valehdelleen mainitessani Gazan tyhjentämisestä israelilaisista jonka väitteen kumosinkin.
2) Tiedän toki Israelin rajoittavan tavaravientiä Gazaan mm rakettivalmistuksen rajoittamiseksi olenpa siitä kirjoittanut lukuisia artikkeleitakin.
3) Minulla on kyllä mielikuva että itse esitän pääosin faktoja kun taas sinä erinäisiä kuvitelmiin pohjaavia väitteitä.
4) Minun motivaationi puolestaan ei ollit kirjoituksen aiheena joten en sitä tässä ole ryhtynyt pohtimaankaan - periaatteella asia edellä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #25

#25
Älä nyt viitsi.

Sinä annoit selkeästi ymmärtää, että Israel on lopettanut Gazan saartamisen siirrettyään siirtokunnat sieltä Länsirannalle.

Ja Israel hallitsee myös Gazalaisten liikkumista alueelta pois ja takaisin joten senkin yrität tässä pimittää.

Ja faktat eivät merkitse sinulle mitään. Kirjoituksiesi ainoa tarkoitus on propaganda Israelin puolesta ja esität lähes jokaisessa blogissasi palestiinalaiset moraalittomina ihmisinä joiden syytä yksin koko konflikti on.

Et koskaan puhu miehityksestä, siirtokunnista, ihmioikeuksista etkä oikeudenmukaisuudesta.

Siis täysin Israelin mies. Kirjoitatkin juttusi ArielFin sivuille joka on Israelia puoltavien propagandajärjestö joka ei faktoista piittaa tuon taivaallista.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #28

JM: "Sinä annoit selkeästi ymmärtää, että Israel on lopettanut Gazan saartamisen siirrettyään siirtokunnat sieltä Länsirannalle."

Ymmärrystä edellyttäisio sisälukutaito. Puhuin miehityksestä enkä saarrosta.

JM: "Ja Israel hallitsee myös Gazalaisten liikkumista alueelta pois ja takaisin joten senkin yrität tässä pimittää."

Israel harjoittaa rajavalvontaa siinä kuin muutkin valtiot. Gazalaisten liikkumiseen taas mm vaikuttaa Hamasin myöntämät matkustusluvat (vähän niinkuin Suomessakin pitää hakea passia pois päästäkseen)

JM: "Ja faktat eivät merkitse sinulle mitään. Kirjoituksiesi ainoa tarkoitus on propaganda Israelin puolesta ja esität lähes jokaisessa blogissasi palestiinalaiset moraalittomina ihmisinä joiden syytä yksin koko konflikti on."

Tässä viittaan aiempaan kommenttiini siitä kuka esittää faktoja ja kuka (harhaluuloihin?) pohjaavia väitteitä.

JM: "Et koskaan puhu miehityksestä, siirtokunnista, ihmioikeuksista etkä oikeudenmukaisuudesta."

Niin, minähän kirjoitan kulloinkin valitsemistani aiheista ja JM voi taas kirjoittaa omia tekstejään omista aiheistaan.

JM: "Siis täysin Israelin mies. Kirjoitatkin juttusi ArielFin sivuille joka on Israelia puoltavien propagandajärjestö joka ei faktoista piittaa tuon taivaallista."

No jotain menee sentään perille, minä todellakin pidän Israelista valtiona ja monista sen asukkaistakin; kosher ei kylläkään ole minun mieleeni ja siksi useimmiten syönkin siellä paikallisten arabien ravintoloissa. ArielFi on Ariel -verkkojulkaisun osoite eikä mikään järjestö.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #30

"Israel harjoittaa rajavalvontaa siinä kuin muutkin valtiot."

En tiennytkään, että läntisissä maissa ammutaan ihmiset hengiltä jos he lähestyvät raja-aitaa tai koskevat sitä? Yleensä heidän otetaan kiinni tai ammutaan vaikka jalkaan, mutta että hengiltä? Pohjois-Koreassa näin tiedän käyvän, en muualla maailmassa. Berliinissäkin asiaa esiintyi, mutta DDR on historian sivuilla.

Pitäisikö tästä vetää johtopäätös, että Israel ja Pohjois-Korea ovat samalla sivulla?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #32

Suurinta osaa (olisiko jotain tuhannen paikkeilla) lähestyvistä tai aitaan yltävistä lienee ammuttu jalkaan, aitaa räjäyttävistä ja muista ilmiselvitä taistelijoista osaa (n. 50) ammuttu kuolettavasti. Käytänteestä on infottu mielenilmaisijoita useaan otteeseen mm lentolehtisillä. Olisihan se tietysti kohteliaampaa minttuteen kera keskustella kunkin rajasta läpi tulleen kanssa yksilöllisistä tarpeista ja maailmanmenosta mutta mittakaavojen (tunkeutujien määrä ja siviiliasutuksen läheisyys raja-aidasta) takia käytäntö on kovempaa luokkaa.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #34

Luettelen kolme paikkaa missä rajaa lähestyviä on ammuttu kuoliaaksi pääsääntönä, riippumatta statuksesta (kansalainen, terroristi, joku muu).

- Pohjois-Korea
- DDR
- Israel

Komea lista?

Rajan lähestyminen on muuten itse asiassa palestiinalaisten asia niin kauan kun pysyvät omalla puolellaan. IDF ampuu rajan toisella puolella olevia.

Ihan kuriositeettina: mitähän Venäjä tykkäisi jos Suomen armeija ampuisi Venäjän puolella rajaa olevia ihmisiä vaikka ne kuinka hulinoisivat, sytyttäisivät pensaspaloja tai räjäyttelisivät kranaatteja? Ihan noin vaan kysymyksenä.

Tietysti voidaan myös sitten puhua toisesta suunnasta arvioituna: on YKSI miehittäjä ja yksi miehitetty. Miehittäjällä on kansainvälisessä laissa vastuita. Oikeuksiin ei kuulu teloittaa ihmisiä kuten IDF on tehnyt vuosikymmeniä tunnetusti sotarikoksina esim. Sharonin aikana.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #42

Ammutut ovat joko olleet räjäyttelemässä/rikkomassa aitaa, tulittaneet IDF:aa, lähettäneet palopommeja Israelin puolelle. Edelleen gazalaisten hengennostatustilaisuuksissa on markkinoitu marttyyrikuolemaa rajalla tavoiteltavana olotilana, samoin on opastettu mm aseellista (taisi olla erityisesti M-16) toimintaa jos joku joukko rajan yli pääsisi. Näin onnellisessa tilanteessa tavoitteena on repiä juutalaisten sydämet irti rinnasta ja muutoinkin teurastaa siviileja - toisin sanoen hyökkäystarkoituksesta ei ole epäilyä. Vanhan sanonnan mukaan hyökkäys on paras puolustus, veikkaisin lisäksi että jos kaikki halukkaat ensin päästettäisiin Israelin puolelle rajaa ja vasta sitte heitä ruvettaisiin torjumaan niin kuolleita olisi moninverroin enemmän.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #44

Mitä oikeuksia Israelilla on ampua toisella puolella rajaa olevia? Jos suoraan sanotaan, niin se on sotatoimi kun käyttää voimaa omien rajojen ulkopuolella eikä Israelilla ole siihen mitään oikeutusta.

Mitä tulee gazalaisten hengen nostatustilaisuuksiin, niin pitäköön niitä. Mitä se Israelille kuuluu sinänsä? Ihan samalla tavalla voitaisiin puuttua Israelissa pidettäviin hengen nostatustilaisuuksiin joita Jerusalemissakin kuultiin USA:n edustajien suusta.

Muissa maissa tuo aseelliseen toimintaan opastus on hierottu sanojen "vapaaehtoinen maanpuolustus" alle. Suomessa se on avoimen Venäjän vastaista.

"Näin onnellisessa tilanteessa tavoitteena on repiä juutalaisten sydämet irti rinnasta ja muutoinkin teurastaa siviileja - toisin sanoen hyökkäystarkoituksesta ei ole epäilyä."

Rajojaan saa puolustaa, mutta toisella puolella rajaa olevia ei kyllä voi ammuskella noin vaan. Jos tulee rajan yli, tilanne on toinen. Mutta silloinkin lienee päivänselvää, että ei ammuta hengiltä vaan otetaan kansainvälisen käytännön mukaan kiinni ja pistetään säilöön jatkotoimia varten. Toki jos toinen osapuoli ampuu kohti, niin voi vastata tuleen.

Sanot vain, että rajan yli tuleminen muualta kuin viralliselta rajanylityspaikalta, olisi selvä hyökkäystarkoitus. Sovelletaan: onko blogisti sitä mieltä, että Suomeen kohdistuvissa valtiorajarikoksissa kaikkia Venäjän puolelta tulevia tulee pitää rikollisena aineksena ja ampua hengiltä, koska kyseessä on selvä hyökkäystarkoitus kun ei tule viralliselta rajanylipaikalta ja on rätti päässä?

Tietysti voidaan ajatella tätä sinun ajatusmaailmaasi niin, että kun järjestetään jätät vastaamatta ja kommentoimatta nämä IDF:n massamurhat ja lahtaukset, hyväksyt ne muitta mukisematta ja pidät niitä "työtapaturmina" joista ei tarvitse edes puhua. Kun ei puhu, niitä ei ole olemassakaan....

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #46

Jos on selvä hyökkäystarkoitus ja aitaa ollaan kaatamassa sen toteuttamiseksi niin kyllä näen oikeutetuksi kovatkin metodit hyökkääjien pysäyttämiseksi. Aiemmin mainitsemani mittakaavatekijät taas tekevät kiinnioton ja säilöönpanon liki mahdottomaksi jos vaikkapa muutama kymmenen tuhatta "säilöönotettavaa" on ryntäämässä päälle.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #49

" Aiemmin mainitsemani mittakaavatekijät taas tekevät kiinnioton ja säilöönpanon liki mahdottomaksi jos vaikkapa muutama kymmenen tuhatta "säilöönotettavaa" on ryntäämässä päälle."

Lainaan eräästä blogista:

"Kuukausi sitten Hamas onnistui saamaan rajalle 30 000 mielenosoittajaa, viikkoa myöhemmin vain puolet tästä ja sitten vain 3 000; viiden viikon alussa päästiin kuitenkin vielä 10 000-15 000 protestoijaan mutta vain 4 kuoli ja n. 600 loukkaantui eli puolet enimmäisen viikon luvuista."

http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254772-h...

Puheet "muutamasta kymmenestätuhannesta" on mielenkiintoista luettavaa. Haluaisitko selventää puheitasi ja lähteitäsi sillä ne ovat lievästi sanottuna ristiriitaisia.

Toki jos näitä julkisuudessa olleita lukuja katsoo, niin ahkerimmillaan lienee 30-35 tuhatta ihmistä ollut rajalla osoittamassa mieltään. Kuitenkaan MISSÄÄN EI OLE sanottu, että nämä olisivat kaikki olleet rynnimässä Israelin puolelle vaan päinvastoin ovat osoittaneet mieltään omalla puolellaan jne. On vain IDF:n sana siitä, että joku olisi yrittänyt rajan toiselle puolelle.

On muutan sinänsä erikoista, että yhtään israelaista ei ole edes haavoittunut eikä myöskään kuollut. Palestiinalaisia taas on kymmenittäin pelkästään kuolleina, haavoittuneita on satoja.

IDF:n suhteellisuuden taju on täysin hakusissa.

Vastaisitko muuten kysymykseen, että miten Suomi reagoisi jos Venäjän puolella rajaa olisi 35.000 mielenosoittajaa, jotka viskoisivat rajavyöhykkeelle (joka on siis täysin asumaton ja koskematon kappale luontoa) polttopulloja sekä osoittaisivat mieltään. Laittaisiko Suomen armeija omalle puolelle rajaa tarkka-ampujia ampumaan näitä venäjäläisiä? Ja toinen kysymys on se, että mitenkä Venäjä reagoisi sellaiseen jos suomalaiset ampuisivat venäläisiä toisella puolella rajaa? Kokeile kerrankin vastata.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #50

Nyt kyseessä onkin loppuhuipennus jonne järjestäjät toivoivat Gazasta 250 000, IDF:n arvio oli 100 000. Hyökkäys oli suunniteltu porrastetusti eli ensin aidanrikkojat joita tukemassa kaivureita ym laajentamaan aukkoa, sitten aseellinen ryhmä rajavartioiden kimppuun ja sitten loppuporukka.

Ja mitä erikoista siinä on ettei israelilaisia kuole, rajajoukothan ovat hyvinvarustettuina asemissa eikä heillä ole mitään haaveita tapattaa itseään ja siviilit taasen ovat rajajoukkojen suojaamia. Polttopullot ovat sytyttäneet lähinnä peltoja eikä asumuksia, ammunta Gazasta kohdistunut lähimpinä olleisiin sotilaisiin.

Ja mitä kysymykseen tulee niin pyrin välttämään spekulaatioita mutta jos nyt sitten irroitellaan niin ensinnäkin suomalaisten ei tarvitsisi pysäyttää porukkaa rajalle koska laaja liki asumaton rajavyöhyke antaisi puolustukseen syvyyttä toisin kuin Gazan rajalla. En tiedä tarkemmin mutta käsittääkseni sotapeleissä on varauduttu viime vuosina ns. vihreiden miesten" tai siviileinä esiintyvien ilmaantumiseen mutta millä tekniikalla tai taktiikalla nämä torjuttaisiin on minun osaamisalueeni ulkopuolella. Venäläiset todennäköisesti vastaisivat tällaisessa tilanteessa parhaalla arsenaalillaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #52

#52
Ja mitä erikoista siinä on ettei israelilaisia kuole, rajajoukothan ovat hyvinvarustettuina asemissa eikä heillä ole mitään haaveita tapattaa itseään
...........

Näitten kavereitten haaveena onkin tappaa palestiinalaisia. Ja sinun mielestäsi yksikään tappo ei ole väärin, eihän?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #55

Sikäli kun olen IDF:n sotilaiden kanssa keskustellut niin heidän haaveensa ovat aivan toista, aika samantyylisiä kuin länsimaisilla yleensä.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #52

"jonne järjestäjät toivoivat Gazasta 250 000, IDF:n arvio oli 100 000. Hyökkäys oli suunniteltu porrastetusti eli ensin aidanrikkojat joita tukemassa kaivureita ym laajentamaan aukkoa, sitten aseellinen ryhmä rajavartioiden kimppuun ja sitten loppuporukka. "

Miksi IDF ei tuonut sitten panssarivaunuja alueelle? Niitä ei näy yhdessäkään kuvassa tai videossa mitä alueelta on lähetetty. Vain kevyttä jalkaväkeä ja tarkka-ampujia. Myöskään kaivureita en ole alueella havainnut olevan.

Toki voit nuo spekulaatiot näyttää kuvilla tai videoilla todeksi?

"Ja mitä erikoista siinä on ettei israelilaisia kuole, rajajoukothan ovat hyvinvarustettuina asemissa eikä heillä ole mitään haaveita tapattaa itseään ja siviilit taasen ovat rajajoukkojen suojaamia. Polttopullot ovat sytyttäneet lähinnä peltoja eikä asumuksia, ammunta Gazasta kohdistunut lähimpinä olleisiin sotilaisiin."

Tuleehan se sieltä kun vähän potkii: israelilaiset eivät ole missään todellisessa vaarassa ja "hyökkäykset" eivät ole päässeet edes alkamaan - tuskin niitä on ollut muualla olemassakaan kuin blogistin ja/tai IDF:n kuvitelmissa. Sama kuin osallistujamäärätkin: ihan päin honkia molemmat luvut. Se onkin sitten hyvä kuitenkin ammuskella toiselle puolelle rajaa kuin ammuntaradalla.

Huomautan nyt blogistia, että kuolemantuomio ei ole muistaakseni Israelissa voimassa ja Israelilla ei ole oikeutta ammuskella toisella puolella rajaa olevia.

Tavallaan outoa, että blogisti vänkää asiassa vaikka käytännössä kaikki kansainväliset asiantuntija ympäri maailmaa tuomitsevat IDF:n ja Israelin tässä asiassa lähes 100-0. Joku hamasin jäsenyys kun ei ole peruste ampua hengiltä ja luokittelu terroristiksi on hyvin kaukaa haettu, koska kohteita ei edes identifioida rajalla - kunhan ammuttaan hengiltä.

Israelin puolustelu tässä asiassa on sama kuin puolustelee terrorismia ja terroristeja.

"Ja mitä kysymykseen tulee niin pyrin välttämään spekulaatioita mutta jos nyt sitten irroitellaan niin ensinnäkin suomalaisten ei tarvitsisi pysäyttää porukkaa rajalle koska laaja liki asumaton rajavyöhyke antaisi puolustukseen syvyyttä toisin kuin Gazan rajalla. En tiedä tarkemmin mutta käsittääkseni sotapeleissä on varauduttu viime vuosina ns. vihreiden miesten" tai siviileinä esiintyvien ilmaantumiseen mutta millä tekniikalla tai taktiikalla nämä torjuttaisiin on minun osaamisalueeni ulkopuolella. Venäläiset todennäköisesti vastaisivat tällaisessa tilanteessa parhaalla arsenaalillaan."

Pointti onkin tuossa viimeisessä lauseessa sinulla: jos suomalaiset ampuisivat Venäjän puolella olevia ihmisiä, Venäjä pitäisi sitä käytännössä sotatoimena ja vastaus tulisi parhaalla arsenaalilla. Miksi näin ei olisi myös Israelin rajalla? Israelilaiset ampuvat toisella puolella rajaa olevia joten eikö vastaus ole ns. oikeutettu? Israel haluaa konfliktia tarkoituksella ja hakee sotaa siis. Ihan sinun vastaukseenkin katsottuna jossa itse myönnät sen olevan mahdollista jos samanlainen konflikti olisi Suomen ja Venäjän rajalla.

Mitä taas tulee tekniikkaan ja taktiikkaan, Suomella ei olisi käytännössä mitään kunnon keinoja pysäyttää "vihreitä miehiä". Kyseessä on ammattiarmeija, joita voi ihan surutta vertailla Navy Seal, Green Berets tai SAS joukkoihin. Todellisuudessa siis VDV huolehtisi varuskunnasta sen jälkeen kun Spetsnaz joukot olisivat alustaneet kaiken muun. Vasta sen jälkeen lähtisi varsinaiset Venäjän joukot liikenteeseen. Sitä ennen myös Suomen kaltaisen maan infrastruktuuri tuhottaisiin kaikilta osin jotta siviilien veden- ja energianjakelu loppuisivat.

Julkisuudessa pidetään ministeri Niinistön osalta mielikuvaa, että sotaa käytäisiin vain hävittäjillä, vaunuilla, tykistöllä ja isolla reservillä. Todellisuudessa lukujen mukaan Suomi voi täysin aseistaa vaan noin 30.000 ukkoa, muille ei riitä edes rynnäkkökiväärejä vaan tarjolla on heinähankoja ja talikoita - luodeista puhumattakaan. Jokaista Suomen "laivaston" laivaa kohden on myös vähintään 7000 äijää.

Todellisuudessa siis sota olisi aika pitkälti rumasti loppumassa ennen kuin Suomen armeija liikahtaisikaan. Keskellä kylmintä talvea nimittäin siviilit olisivat niin tiukilla, että suuria massoja kuolisi ilman oikeaa laukaus-laukaus sodankäyntiäkin. Mistä armeija sitten taistelisi enää?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #60

Muutama hajahuomio:

"Miksi IDF ei tuonut sitten panssarivaunuja alueelle?"

Kuten osoittautui oli IDF aivan riittävästi valmistautunut tämänkertaiseen rajahulinointiin, tankkeja eikä juuri ilmavoimiakaan ei tässä tarvittu.

"Tuleehan se sieltä kun vähän potkii: israelilaiset eivät ole missään todellisessa vaarassa ja "hyökkäykset" eivät ole päässeet edes alkamaan - tuskin niitä on ollut muualla olemassakaan kuin blogistin ja/tai IDF:n kuvitelmissa. Sama kuin osallistujamäärätkin: ihan päin honkia molemmat luvut. Se onkin sitten hyvä kuitenkin ammuskella toiselle puolelle rajaa kuin ammuntaradalla."

Hyökkäykset pysäytettiin alkuunsa ja tästä ilmoitettiin jo etukäteen ettei kenelläkään gazalaisella olisi asiasta harhaluuloja. Osallistujaluvut olivat toiveita (Hamas) niitä oli suurempiakin kun toivottiin Länsirannan ja pakolaisleirien porukoiden rynnistävän rajalle. Libanonista oli pieni yritys mutta sen Libanonin armeija pysäytti jo pari km ennen rajaa, samoin ulkomailla (toive 50 maassa) osanottajamäärät jäivät olemattomiksi; suurin osa tyytyi katselemaan näytelmää kotisohvillaan. IDF:n osalta ennakoidut osanottajamäärät
makximeja joihin varauduttiin; ei ole heidän eikä bloghistin vika jos kampanja hiipui Hamsin toivomasta laajuudesta.

"Pointti onkin tuossa viimeisessä lauseessa sinulla: jos suomalaiset ampuisivat Venäjän puolella olevia ihmisiä, Venäjä pitäisi sitä käytännössä sotatoimena ja vastaus tulisi parhaalla arsenaalilla. Miksi näin ei olisi myös Israelin rajalla?"

Hamas ei halua suoraa konfrontaatiota IDF:n kanssa siksipä rakettejakaan ei juuri ammuttu. Hamas vallan hyvin tietää lopputuloksen joka vakavasti voisi haitata järjestön eliitin mukavaa elämää.

Loppuosan Venäjä vs. Suomi spekulaatioista olen itse asiassa liki samaa mieltä, varsinkin Venäjän eliittijoukkojen kyvykkyydestä (olen joitain paukkuja ottanut spetnazien ja alfakomandojen kanssa ja ammattimiehiltä vaikuttivat)

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #62

"Kuten osoittautui oli IDF aivan riittävästi valmistautunut tämänkertaiseen rajahulinointiin, tankkeja eikä juuri ilmavoimiakaan ei tässä tarvittu."

Tarkka-ampujilla oli hyvä ampumarata tarjolla. Yksi tarkka-ampuja pitelee helposti monisatapäisen organisoimattaman joukon aisoissa tai sitten ampumalla johtajat ensin, jonka jälkeen joukot ovat sekasorrossa. Sinänsä siis alueella ei tarvita kuin 30-40 tarkka-ampujaa ja ne pitelee nuo väkijoukot helpostikin kasassa.

Ihan perusjuttuja. Kilometristä on ihan helpohkoa ampua vielä liikkuvaankin maaliin. Kovat jätkät ampuu 1.5-2 kilsasta. Sitten vaikka ampuisi 50 kaliiberisella, niin luoti tulee ensin ja ääni sitten.

Mutta pointti ei olekaan siinä etteikö pystyisi vaan, että ei saa. Kohteitten idenfiointi ei onnistu ja se on ihan puhtaasti salamurha kun ammut toiselta puolelta rajaa.

"Hyökkäykset pysäytettiin alkuunsa ja tästä ilmoitettiin jo etukäteen ettei kenelläkään gazalaisella olisi asiasta harhaluuloja. Osallistujaluvut olivat toiveita (Hamas) niitä oli suurempiakin kun toivottiin Länsirannan ja pakolaisleirien porukoiden rynnistävän rajalle."

Hamas voi toivoa mitä haluaa. Todellisuudessa aseet olivat enemmänkin kivilinkoja ja muita vastaavia palestiinalaisilla. Olen oikein yrittänyt medioista katsoa, mutta en ole kyllä palestiinalaisilla mitään kivilinkoja isompia pystynyt bongaamaan. On vain joku IDF:n tai blogistin sana siitä, että olisi järeämpää kalustoa, mutta missä ne näkyvät???

"...osanottajamäärät jäivät olemattomiksi; suurin osa tyytyi katselemaan näytelmää kotisohvillaan. IDF:n osalta ennakoidut osanottajamäärät
makximeja joihin varauduttiin; ei ole heidän eikä bloghistin vika jos kampanja hiipui Hamsin toivomasta laajuudesta. "

Sitä suuremmalla syyllä voi käyttää pehmeämpiä keinoja kuten kumiluoteja tai vesitykkejä. Kyllä niissä on oikeasti tehoa ihan riittävästi monikymmentuhantisen joukonkin pysäyttämiseen. Ei se fyysisesti ole pehmeää, mutta varmasti ei moni kokeile hetkeen uudelleen.

"Hamas ei halua suoraa konfrontaatiota IDF:n kanssa siksipä rakettejakaan ei juuri ammuttu. Hamas vallan hyvin tietää lopputuloksen joka vakavasti voisi haitata järjestön eliitin mukavaa elämää."

Hmm...olen tainnut muutaman kerran sanoa sitä, että hamasin ja likudin toiveissa on vain tällaisia pienempiä konfilkteja missä saa ruumiita, mutta elämä jatkuu sen jälkeen seuraavana päivänä taas seuraavaan pikkukonfliktiin. Raha virtaa molemmilla puolilla rajaa johtajien taskuun ja vallassa pysyminen on varmaa. Saran ja Benjaminin vallanhimoisuus ja vallan väärinkäyttö ovat jotenkin niin räikeitä - he rahastavat kaikessa ja kaikella.

Tosin Israelin tahallinen Syyrian sodan eskaloiminenkin lienee vain Netanyahun taktiikkaa venyttää vaaleja sekä yrittää lakaista omat korruptiosyytteensä maton alle. Israelin toimet eivät ole oikein muuten selitettävissä, koska sillä on todella iso riski joutua valtavaan sotilaallisen konfliktiin USAn ja Venäjän mittaillessa toisiaan sekä Turkin ollessa jo Iranin kanssa osapuolina sodassa. Israel on kuin punainen muleta härälle tuossa sodassa. Hamasin konflikti tuli kuin tilauksesta Netanyahulle - kumma juttu (vaikka se onkin käytännössä vuosittainen). Toki ymmärrän USAn sekaantumisen asiassa ja Trumpin hulluuden, mutta silti...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

#30
Israel harjoittaa rajavalvontaa siinä kuin muutkin valtiot.
...........

Ei harjoita.

Heillä ei ole mitään oikeutta valvoa palestiinalaisten liikkumista koska he eivät ole Israelin kansalaisia.

Huvittavaa tämä keskustelu konfliktista kun ihmiset puhuvat täyttä puuta heinää koko ajan.

Kun totta ei voi puhua, puhutaan sitten niin täyttä potaskaa kuin olla ja voi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

#30
Israel harjoittaa rajavalvontaa siinä kuin muutkin valtiot.
...........

Ei harjoita.

Heillä ei ole mitään oikeutta valvoa palestiinalaisten liikkumista koska he eivät ole Israelin kansalaisia.

Huvittavaa tämä keskustelu konfliktista kun ihmiset puhuvat täyttä puuta heinää koko ajan.

Kun totta ei voi puhua, puhutaan sitten niin täyttä potaskaa kuin olla ja voi.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #37

Se tarkoittaakin sitä, että kun palestiinalainen saapuu Israelin alueelle.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #58

Israel on miehittäjä. Mutta sen ikäänkuin "unohdat".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #30

#30

JM: "Et koskaan puhu miehityksestä, siirtokunnista, ihmioikeuksista etkä oikeudenmukaisuudesta."
...
Niin, minähän kirjoitan kulloinkin valitsemistani aiheista ja JM voi taas kirjoittaa omia tekstejään omista aiheistaan.
..................................

Tarkoitin sitä, että kun puhut aiheesta niin jätät aina totuuden kertomatta.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #38

Arvoisalla kommentoijalla on täysi oikeus osoittaa virheellisyydet ja jos niissä on asiaperustaa niin lähdeviite olisi suotava.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

#45
Arvoisalla kommentoijalla on täysi oikeus osoittaa virheellisyydet
.........

Ei sinun jutuissasi muuta olekaan kuin virheellisyyksiä. Kun kirjoittaa pelkkää rasistista propagandaa niin totuus unohtuu tykkänään.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #28

Gazan rajanlityksiä Israel ei koskaan siinä mittakaavassa riisunut kuin mitä Egypti on tehnyt viimevuodenkin aikana, kun se valvoi rajanylitystä. Kulkuluvat romahtivat alas!

Rajamuodollisuudet, ja pitkä odotusaika kulkuluvalle ei ollenkaan aina ole Israelista kiinni. Siinä toimii kolmen osapuolen; Hamasin, PA:n ja Israelin rajaviranomaisten yhteinen/vuorottainen virkamieskäsittely ja päätösprosessi.

Entisen rajapoliisin,
Avihain haastattelu selvittää tilannetta:
__________________________________________________________________

Hamas kielsi omilta kansalaisiltaan töissäkäynnin Israelin puolella.
GAZAN rajan rajapoliisina työskennellyt Avishai kertoo kokemuksistaan:
__________________________________________________________________

1. Gaza ei ole vankila
2. Rajalla tosin pitkä lupaprosessi
3. Hamas kontrolloi kaikkea Gazassa doktriiniensa mukaisesti

1. Gazasta pääsee Jordaniaan, Juudeaan ja Samariaan,jos luvat ovat kunnossa, vaikka kerran päivässä!

Rajasotilas kertoo käytännöistä:

”Paljon ihmisiä Länsirannalta käy vierailulla Gazassa. Perus-palestiinalainen on maltillinen. Eurooppalaiset ajattelevat gazalaisten olevan jumissa Qazassa, näin ei ole ollenkaan.”

Avishai: ”Jos on luvat, Länsirannalle voi mennä vaikka joka päivä.”
Toim: ” Ihmiset voivat siis mennä Jordaniaan Gazasta?”
”Kyllä, he voivat mennä, ja Juudeaan ja Samariaan!
______________________________________________________________________________

Mutta rajanylitys (Luvan hankkiminen) on pitkäprosessi!

”Kyllä se on pitkä prosessi, muttei monimutkainen.
Mutta se on sitä kaikille, myös israelilaisille.
Mutta jos käyt läpi vaiheet, ja ei ole mitään kätkettävää, pääset yli."

Rajanylitys-paikka on rakennettu miljoonaa päivittäistä rajanylitystä varten. Kun luvat ovat kunnossa, ei ole ongelmaa. Sikäli kuin itse olen nähnyt, lupa myönnetään kahdessa kuukaudessa”
______________________________________________________________

3. Voiko kuka vain gazalainen anoa matkustus-lupaa?

Kyllä.
______________________________________________________________
4. Väitetään, että Israel tekee sen vaikeaksi?

Joillekkin järjestöille se joskus tehdään vaikeaksi.”

Toim: Miksi?

”Turvallisuuden tähden.”
______________________________________________________________________

5. Hamas konttrolloi doktriinien pohjalta kaikkia gazalaisia

Hamas on hyvin tarkka siitä, mitä gazalaiset saavat ja eivät saa tehdä.
Esim. Gazaan hollantilaisen järjestön varoin pystytetty vesipuisto , jossa tuli liikaa kanssakäymistä eri sukupuolien välillä, tuhottiin.

Hamas kirjaimellisesti konttrolloi ihmisten elämää, vaikka asukkaat eivat edes kuuluisi Hamasiin. Doktriinit sitovat. Se on pakottavaa ja joskus väkivaltaista.
Hamasin jäsenyys on edellytyksenä mm.virkistykseen!
Toim: Minulle on kerrottu, että esim vesipuistoihin tai ruokapaikkoihin päästäkseen on oltava Hamasin jäsen?
Kyllä, on oltava puolueen jäsen.
____________________________________________________________________

6. Työmatkaliikenteen rajoitusten takana Hamas ?

Kun Hamas tuli valtaan Gazassa se määräsi, etteivät gazalaiset enää saa käydä töissä Israelin puolella. Erezin miljoonia päivittäisiä läpi-kulkuja varten rakennettu rajanylityspaikka tuli tarpeettomaksi, kun rajaliikenne supistui 100:taan tai 150:een päivässä.

Hamasin valta on näin suuri ja ehdoton kaikkiin gazalaisiin. Se laittoi pisteen lupien haulle.

_____________________________________________________________________

7. Lupa-prosessin pituus kiinni yhtä paljon Hamasista-
HAMAS on OA LUPA_PROSESSIA!

Me tarvitsemme lupakäytännössä myös jonkun verran Hamasin virkavaltaa: Israel puhuuu Hamasille, joka puhuu PA:lle, joka puhuu Hamasille. Siksi se usein kestää. Ehkä heidän täytyisi katsoa usein omaa käytäntöään ja joskus Israelin, joka sekin on hidasta joskus.
_______________________________________________________________

8. Ulkomaailman kuva humanitäärisesta kriisistä on mielikuva
Gazassa rajavartijana toiminut kertoo:

Ulkomaailman käsitys Gazasta paikkana josta puuttuu kaikki, ei ole realistinen. Se ei ole pahin paikka, mutta se ei ole paraskaan paikka!
NGO:T (Järjestöt) näyttävät sen joskus pahempana kuin se on.
_______________________________________________________________

Gazassa ei ole kuit. ole varsinaista humanitaaristä kriisiä.
YK sanoo sen itse!
Maailmassa on sadoittain kriisejä, joissa puuttuu ruoka ja vesi.
_____________________________________________________________
ENTÄ TÄLLÄ hetkellä?

Hamas poltti Israelin ja PA:n rakentaman kaasunjakelulaitoksen juuri Rajakahinoissa
On kyse rahankäytöstä. Väestöstä 75 % on valtion palkkalistoilla, joita useimmat työpaikat ovat keinotekoisia UNRWA:n luomuksia. UNRWAA laskutetaan näistä miljardien arvosta.
Vaikka kotitalouksissa ei voi käyttää sähköä kuin puoli tuntia, sotilastunneleissa palavat valot yötä päivää!
________________________________________________________________

Israel avustaa päivittäin - Hamas rajoittaa maatalouden vientiä

.Esim salaatin-viljelijä tahtoisi lähettää tuotantoaan Jordaniaan, josta saisi paremman hinnan, mutta Hamas ei tätä salli.

________________________________________________________________

Vesi

Väite: 90% Gazan juomavedestä ei ole juomakelpoista?

Israel tuottaa kahdenlaista vettä; sen laatu ei ole Gazassa israelilaista huonompi. Vesi tulee Israelista.

1. Maatalouteen tulee kakkosluokan vettä, jonka, laatu on vaatimattomampi.
2. Juomavettä, joka on aivan samaa kuin Israelissa.
Kotikylässäni Israelissakaan, vesi ei ole hääppöistä. Vesi ei ole sen kummempaa sielläkään.

Hallitus on myöntänyt paljon avustuksia puhdistukseen Kan Yuonisiksessa Gazassa, raha päätyi kuitenkin muihin tarkoitukseen. Ehkä pankkitileille.
Alueella vallitsee korruptio. Voidaan tehdä turhaan mitä upeimpia suunnitelmia veden ja sähkön suhteen esimerkiksi YK:n auttamstyönä.

_________________________

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #48

#48
Rajamuodollisuudet, ja pitkä odotusaika kulkuluvalle ei ollenkaan aina ole Israelista kiinni.
-------

Kyllä se on.

Voisitko perustella miksi se ylipäätään puuttuu muiden kuin omien kansalaisten asioihin?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #53

Ihan samalla tavoin kuin Suomen valtio puuttuu rajalla rajamuodollisuuksien muodossa kansalaisten sisäänpääsyyn. Muutenhan sillä ei ole puuttumista, paitsi viikottaisilla lähes tuhanteen avustus-rekkakuorman lähettämisellä Gazaan.

Merialueella On saarto ohjus- ja rakettikuljetusten estämiseksi.
Taistelu-tunneleissa käytetyn sementin vientiä on rajoitettu. Kenteis muutakin tunnelitknologiaan liittyvää.

Minusta rajapoliisi on uskottava. Hänhän ei yhtään dramatisoi.
Onhan Suomen ja Venäjänkin rajalla kummankin maan tulli-virkamies-aktiviteettia.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Jos Leo jaksat avata tämän linkin toisen karjalaisen kauniisti pyytämänä!

https://www.youtube.com/watch?v=JnLXYURXqRA

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ajatteleppa Päivi jos meitä Karjalan 400.000 evakkoa Suomi ei olisi suostunut ottamaan. Pyhä Venäjä olisi sijoittanut meidät 74 vuotta sitten leireihin Laatokan rannalle. Siellä me yrittäisimme elää, monta sukupolvea, tappelisimme tietysti keskenämme kuten ennenkin ja maidemme ryöstäjä kiusaisi meitä koko ajan tappaen meitä.

Suomen puolella olisi paljon Pyhään Venäjään uskovia, hekin pilkkaisivat meitä, miksi emme alistu.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Päivitys 14.5.2018 klo 19:00: 52 kuollutta Palestiinalaisten terveysministeriön mukaan raja-aidan kahakoissa ja 2,400 loukkaantunutta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Onko sinne tehty ampumalavoja jotta kaikki siviilitkin pääsevät ampumaan näitä piruparkoja? Eikö ne evakot ole koko ajan omalla puolellaan ja israelilaiset suorittavat juhlateurastusta!

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Rajaturvallisuusviranomaiset ovat siellä juuri siksi että Israelin siviilit saisivat olla rauhassa. Gazalaissiviilejä puolestaan on useita kertoja varoitettu vahingoittamasta raja-aitaa, heittelemästä palopommeja jne. Varsinaisten terroristien ohella jotkut siviilitkin näyttävät ottaneen riskin kun gazalaisperheille maksetaan 100 dollaria osallistumisesta hulinointiin ja enemmän jos joku loukkaantuu tai kuolee - merkittäviä summia keskivertogazalaisille.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ja israelilaiset auttavat sitten näitä köyhiä piruparkoja saamaan hiukan rahaa ampumalla heitä kuoliaaksi ja haavoittamalla. Paljonko israelilaiset saavat tappopalkkiota?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #11

IDF pyrkii säästämään "köyhien piruparkojen" hengen varoittamalla heitä mm lentolehtisin tulemasta aitaa vahingoittamaan. Tapporahoja ei makseta, se on IDF:n eettisen koodin vastaista jonka ydinarvoja on ihmiselämän - myös vihollisen - kunnioitus. Varusmiehet muistaakseni saavat parisataa taalaa kk taskurahaa israelilaissiviilien suojaamisesta

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Rajaturvallisuusviranomaiset ovat siellä juuri siksi että Israelin siviilit saisivat olla rauhassa.
...........

Näillä kavereilla on ainakin hauskaa kun saavat tappaa ihmisiä mielensä mukaan. Ihmishenki on näille kuin halpaa makkaraa.

Ei olisi mikään pakko tappaa mutta halut vievät voiton.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #13

80 % henkensä menettäneistä on joko ollut taistelijoita,
kuulunut terrorijärjestöihin tai liitoksissa niihin. Valitettavasti lähdettä en voi laittaa, mutta tämän illan teksteistä luettu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #17

#17

100% tapetuista ollut ihmisiä joilta Israelin hallitus on riistänyt ihmisoikeudet heti syntyessään.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #13

Tappaminen näyttää kohdistuneen haastavissa oloissa hyvinkin nimenomaan taistelijoihin - aiempina viikkoina n. 80 %:n osumatarkkuus.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #27

#27

Olot eivät ole mitenkään haastavat muille kuin palestiinalaisille.

Minulle kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia, sinulle ei.

Siinä meidän ero.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #29

Haasteena on nimenomaan erotella taistelijat rajalle höynäytetyistä siviileistä. Ja erona meidän välillä näkisin lähinnä faktat ja harhakuvitelmat.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #31

#31
Haasteena on nimenomaan erotella taistelijat rajalle höynäytetyistä siviileistä. Ja erona meidän välillä näkisin lähinnä faktat ja harhakuvitelmat.
.........

Täysin naurettava sinun mielikuvasi palestiinalaisista. He ovat mielestäsi joko tyhmiä tai pahoja, ei mitään muuta. Keroo sinusta "ajatusmaailmastasi" hyvin paljon.

Ja meidän ero on moraalissa. Sinä puolustat rasismia ja rasistisia joukkomurhia, minä en.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #27

"Tappaminen näyttää kohdistuneen haastavissa oloissa hyvinkin nimenomaan taistelijoihin - aiempina viikkoina n. 80 %:n osumatarkkuus."

Aika heikko kriteeri tuo 80%.

Missä muualla maailmassa, paitsi Pohjois-Koreassa, ammutaan ihmiset hengiltä raja-aitaa lähestyttäessä? Jalkaan voidaan ampua ja käyttää pehmeämpiä keinoja kyllä, mutta VAIN Israel ja Pohjois-Korea ampuvat hengiltä.

Käsittääkö blogisti, että Israel kaivaa vain verta omasta nenästään ja luo lisää pohjaa terrorismille sekä ääriliikkeillä omalla toiminnallaan? Kova kovaa vastaan ja mitä kovempaa toinen osapuoli vastaa, sitä kovempana tulee seuraava kierros.

Vähän sama jos joku läimäisisi minua poskelle, niin en todellakaan käännät toista poskea siinä vaiheessa vaan turpiin tulee sen jälkeen. Jos joku sanaa pahasti, niin minäkin sanon ehkä pahasti, mutta se ei sentään satu muuta kuin max korvien välissä.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #33

Tämä gazalaisten hulinointi ei juuri ole vaikuttanut israelilaisten arkeen ja vaikka paukut kovenisivatkin niin tilanne hyvin hallinnassa. Gazan sijaan todellista uhkaa edustavat Hizbollah ja Iran, näissäkin lopputulos olisi selvä mutta israelilaisuhrit todennäköisiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #35

#35¨
Tämä gazalaisten hulinointi ei juuri ole vaikuttanut israelilaisten arkeen ja vaikka paukut kovenisivatkin niin tilanne hyvin hallinnassa.
........

Ei juutalaistenkaan kaasuttaminen vaikuttanut juuri natsien arkeen.

Kun on täysin välinpitämätön toisista ihmisistä näinkin voi asiaan suhtautua.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #40

" Ei juutalaistenkaan kaasuttaminen vaikuttanut juuri natsien arkeen.

Kun on täysin välinpitämätön toisista ihmisistä näinkin voi asiaan suhtautua."

Kovaa retoriikkaa, mutta valitettavan totta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #41

#41
En juuri näe eroa näiden Israel-fanien suhtautumisessa palestiinalaisiin verraten sitä natsien suhtaumisessa juutalaisiin.

Ei mitään moraalia, ei mitään empatiaa. Valheita valheiden perään, demonisointia demonisoinnin perään.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Uskonto on syyllinen kaikkiin sotiin, ehkä kaikkein eniten juuri Israelin ja Palestiinan konfliktissa.

Kuka tämän verenvuodatuksen lopettaisi? Ei ole kummallakaan osapuolella kiinnostusta muuhun kuin tappamiseen.

Hammurabin laki näemmä velvoittaa.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

No nythän päästiin Keijo asiaan.

Tiäräksää mikä laki tähän vimmaan kiihottaa?
se on kuule sha ria laki. Islamin ydin.
.
Hammurabin laki oli siihen aikaan, tai jo ennen, ennenkuin kun Mooseksen laki.

Mutta mitä sano Isä Moosekselle?
Rakastakkoo lähimmäistänne, niin kuin ihtiänne !
Ja sitte Jeesus sano;
Rakastakkoo lähimmäistänne niinkuin ihtiänne!
Sillä rakkaus on lain täyttymys Kristinuskossa. Ja aammen!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#16
Ja sitte Jeesus sano;
Rakastakkoo lähimmäistänne niinkuin ihtiänne!
Sillä rakkaus on lain täyttymys Kristinuskossa. Ja aammen!
...........

Miksiköhän Jeesus ja sionistikristityt eivät rakasta palestiinalaisia, eivätkö hekin ole lähimmäisiä?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #21

Kyllä palestiinalaisten ahdinko on kouriintuntuva.

Gazassa Hamasin kovassa otteessa, ja pakolais-leireillä vallitsevan hallinnon alla.
.
Jordania, Libanon, Syyria, ja PA, eivät aio tulevaisuudessakaan irroittaa otettaan! Tosin Syyrian Jarmukissa on enää 6000 kovia kärsimässä.

Leireillä on totta:

kansalaisoikeuksien kieltäminen,
työlupien evääminen,
kiinteistön omistuksen mahdottomuus,
korkeastikoulutettujen koulutustaan vastaavan työn saannin mahdottomuus.
henkilöpapaereiden saanti

Palestiinalaishallinnon alla on totta:

Kidutus, korruptio, demokratian puute (vaalit)
Kulkulupien hankaloittaminen,
Ilmaisun- ja uskonnonvapauden rajoittaminen,
kristittyjen vaino

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #47

#47
Aivan yhtä hyvin voisi väittää, ettei natseilla ollut holokaustiin osaa eikä arpaa.

Näinkä te Raamttupiirissä itsellenne valehtelette?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #51

Kidutus löytyy HumanRights-järjestöjen raporteista myös.
Erään rohkean entisen PA:n kulttuuriministerin paljastuksista taas on matkustuslupiin liittyvät lahjonnat ja kiristykset.
Sekä korruptioon liittyvät tekaistut yliopstoarvosanat ja-tutkinnot.

Eräs pakolaisleiritaustainen gallubbeja suorittanut palestiinalais-tutkija vangittiin. Human Rights aktivisti,-pakolaisleirillä syntynyt Bassem Eid vangittiin PA-kritiikistä.
Eräs krititty pappi kuoli PA:n käsissä, Yleisestikkin PA:n käsissä on kuollut useita kymmeniä palestiinalais-vankeja, jotka Human Rights on listannut raportteihinsa.
PA:n arvostelu koituu kohtalokkaaksi, kyllä tämä Ramallahissa ja muualla tiedetään.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Juha Makkosen mielestä palestiinalaisten pitäisi antaa vapaasti riehua ja murhata. Hänestä on rikollista, että juutalainen puolustaa itseään. Jos minä menen tuonne itärajalle heittelemään naapurin rajavartijoita polttopulloilla niin saan heiltä kuulan päähän aivan varmasti.

Kysymys kuuluukin miksi Makkonen vihaa juutalaisia niin kovasti?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei Makkonen enkä minä vihaa juutalaisia. Me paheksumme israelilaisten harjoittamaa uskontoon perustuvaa murhaamista.

Ajatteleppa Antti, jos meitä Karjalan 400.000 evakkoa Suomi ei olisi suostunut ottamaan. Pyhä Venäjä olisi sijoittanut meidät 74 vuotta sitten keskitysleireihin Laatokan rannalle. Siellä me yrittäisimme elää, monta sukupolvea, tappelisimme tietysti keskenämme kuten ennenkin ja maidemme ryöstäjä kiusaisi meitä koko ajan tappaen meitä.

Suomen puolella olisi paljon Pyhään Venäjään uskovia kuten Ari, Päivi ja Antti, hekin pilkkaisivat meitä, miksi emme alistu.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Ei tässä mielestäni uskonnolla juuri ole roolia, IDF:ssa on uskonnollisia juutalaisia, druuseja, kristittyjä jne, gazalaisissa muslimien ohella kristittyjä ja molemmin puolin suuri joukko sekulaareja.

Ja Suomihan otti evakot kotimaahansa, asutti porukan vuosikymmenessä, rakensi yhdessä menestyvän vakaan hyvinvointivaltion ja hoiti asialliset suhteet naapureidensa - myös maidensa ryöstäjien - kanssa

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

"Ei tässä mielestäni uskonnolla juuri ole roolia"

Miten ajattelit selittää asian, koska Israel on teokraattinen valtio jossa uskonto ja valtio eivät eroa toisistaan? On myös otettava huomioon, että joidenkin rabbien tulkinnan mukaan alunperin israelilaiselta maaperältä vetäytyminen on kielletty.

Tässä on kruununa se, että Israel ilmoittaa ITSE jopa omassa lainsäädännössään olevansa juutalaine valtio eli suomeksi teokraattinen. Demoratia aihetta on käsitelty Israelin sisällä sekä monien israelilaisten tutkijoidenkin osalta ja sitä pidetään hyvin nimellisenä. Sen takia Israeliassa ei ole sitä perustuslakiakaan ja nämä valtion tulkinnat ovat hyvin uskonnollisia.

Monilta osin Israelin halakhan tulkinta on täysin samanlaista s(h)arian kanssa.

Väitteesi siitä, että uskonnolla ei olisi juurikaan roolia, on täysin vastoin todellisuutta. Myös IDF noudattaa poliitikkojen käskyjä viime kädessä ja niihin käskyihin vaikuttaa uskonnolliset lähtökohdat. Se, että IDF:ssä on eri uskontokuntia edustettuna, on ihan täysin eri asia. Uskonto on kuitenkin myös Israelilla ja IDF:llä taustavaikuttajana vaikkaan ei puhuta sen enempää juutalaisuudesta suoraan kuin sen perinteisen virallisen osuuden eli "Israel on juutalainen valtio".

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #71

Näin arvelinkin, syvä hiljaisuus.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #72

Pahoittelen vastauksen viipymistä, olin jo uusien haasteiden parissa enkä tarkkaillut vanhoja posteja. Hieman vastatausta edellisessä kommentissani.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #71

Mielestäni uskonnolla ei IDF:ssä ole juuri roolia, sotilasvalakin vannotaan Israelille ei tooralle, jumalalle, raamatulle jne. Maallisuutta kuvaa sekin että armeijan vapaaehtoispalvelussakin lähetystyö (vaikkapa juutalaisuskontoon) oli välitön irtisanomisperuste.

Islamilla ja kristinuskolla on yhteisiä piirteitä koska ne ovat juutalaisuudesta kehittyneitä suuntauksia.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #73

"Mielestäni uskonnolla ei IDF:ssä ole juuri roolia, sotilasvalakin vannotaan Israelille ei tooralle, jumalalle, raamatulle jne. "

Israel ilmoittaa olevansa juutalainen valtio. Nimenomaan teokratian takia siitä ei voi uskonnollisten ryhmien takia tulla demokratiaa eikä säätää perustuslakia.

IDF vannoo uskollisuutta teokraattiselle valtiolle. Sen (IDF) toimintaa ohjaavat uskonnolliset ajatukset.

Uskonnolla on siis suuri rooli. Myös Iran on teokraattinen btw.

Mitä tulee uskontoon, niin tunnen sen. Ehkä hieman kornia, mutta seemiläiset uskonnot ovat maapallon riitaisimmat vaikka niiden alkuperä on käytännössä sama. Muilla uskontokunnilla ei ole samanlaisia erimielisyyksiä vaan ovat hyvin rauhallisia.

Risto Kuula

Kommentoinnin alkuosioon viitaten. Kansainvälisten lakien ja tulkintojen mukaan, niin Gaza kuin Länsirantakin ovat Israelin miehityksen alaisia ja sitä koskevat miehittäjän vastuut, velvollisuudet ja rajoitukset. Tuosta aiheesta on aivan turha kinata. Se ei ole mielipidekysymys.

ISIS vertaus on täysin typerä, koska tavoitteet, päämärät ja syyt ovat aivan erilaiset. Vaikka väkisin retoriikasta ja propagndasta etsien yhtäläisyyksiä löytyykin, Daeshin synty ei ole seurausta etnisistä puhdistuksista ja asukkaiden karkoituksista ja heidän kotiinpääsemisen estämisen seurauksena syntyneestäkeskitysleiristä. ISIS-ideologian lähtökohta on ihan muu.

Mitä tulee sitten ihan näihin viimeaikaisiin tapahtumiin. Miehitetyn alueen asukkaiden perusoikeuksia (mielenosoitukset) ei saa rajoittaa ja asukkaat ovat miehittäjän erityssuojelussa. Miten näitä kansainvälisen lain perussääntöjä on noudatettu, jos mielenosoitusten yhteydessä on tapettu yli sata mielenosoittajaa ja useita tuhansia muita on ammuttu. Niin kansainvälinen laki, kuin Israelin oma laki sallii tappavan voiman käytön vain, jos ihmishenki on välittömässä vaarassa. Sitä tilannetta ei olisi vielä edes siinä tilanteessa, jos joku aidan olisi onnistunut ylittämään. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut ja aitaa ei ole edes rikottu. Kyseessä on siis täysin ylimitoitettu voimankäyttö.

Ampujina on ollut Israelin armeijan huippukoulutetut tarkka-ampujat. He eivät ammu ohi. Israelia on usein syytetty tarkoituksellisesta voimankäytöstä erityissuojelussa olevia ryhmiä vastaan. Väitteen todenperäisystä voidaan aina väitellä, mutta kysyn kolumnistilta, että miten selität seuraavan. Israelin oman väittämän mukaan yli 80% kuolleista on terroristijärjestön taistelijoita. Kun lasketaan muut tiedossa olevat uhrit, joihin kuuluu jalattomia pyörätuolipotilaita, terveydenhoitohenkilökuntaa, toimittajia ja lapsia, niin jäljelle ei enää jää yhtään aikuista perusmielenosoittajaa. Herättää väkisin kysymyksiä, kun aikaisemminkin Israelia on syytetty muunmuassa toimittajien tarkoituksellisesta tappamisesta. Tuntuu hieman arveluttavalta, kun näistä uhreista, jotka eivät ole terrosristeja, niin 10% on toimittajia. Niiden lisäksi haavottuneiden joukossa on vielä 12 lehtimiestä. Journalistit käyttävät hyvin erottuvia liivejä näissä hommissa.

Todellakin kyseessä on tarkka-ampujat. Kun lasketaan kokonaisuhriluku, niin he ovat ampuneet näiden mielenosoitusten aikana vähintäänkin 5 000 kovan panoksen laukausta kohti mielenosoittajia. Aika hurja luku. Miten selität, että useat sadat ihmiset ovat loukkaantuneet tarkka-ampujien laukauksista, vaikka he eivät ole olleet lähelläkään aitaa. Minun on pakko uskoa toimittajia ja kansainvälistenavustustyöntekijöiden kertomuksia sattumanvaraisesta toiminnasta, koska mikään muu ei sitä voi selittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset