Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

"Paluumarssi": Gazalaiset vahingoittavat lähinnä itseään

Gazan ”rauhanomainen paluumarssitapahtuma” -kampanja vahingoittaa lähinnä gazalaisia itseään. Näin on pääteltävissä perjantain 4.5.2018 viikottaisen huipentuman tuloksista. Hamasin terveysministeriön mukaan ketään gazalaista ei kuollut kyseisenä päivänä mutta 1,143 ihmistä loukkaantui – lähinnä hengitettyään sytyttämiensä autonrenkaiden savua. Seuraavana päivänä kuoli tosin kuusi Hamasin sotilaallisen siiven terroristia – työtapaturmassa, heidän käsittelemänsä ohjuksen lauettua ennenaikaisesti käsiin (ks. Kuusi Hamasin terroristia työtapaturman uhrina ).

 

Paluumarssi 4.5.2018: Renkaiden polttoa Jabalian lähellä

 

Kaikkein vakavimmin gazalaiset kuitenkin vahingoittivat itseään hyökkäämällä Kerem Shalomin Gazan puoleiselle rajanylityspaikalle.  Useat kymmenet mielenosoittajat vahingoittivat tällöin kaasun ja polttoaineiden varastointitiloja ja niihin liittyviä aitoja, portteja ja muuta omaisuutta.   Alla olevassa twiitissä videota tapahtuneesta: 

During yesterday’s riots, Palestinian rioters vandalized & set ablaze fuel and gas pipes, as well as crossings where Israeli & international humanitarian aid enters Gaza. Hamas’s behavior is directly affecting the welfare of Gaza residents pic.twitter.com/Bud798EJwv

— IDF (@IDFSpokesperson) May 5, 2018

Kerem Shalom on gazalaisten elintärkeä "elämänlinja" josta kulkee viikottain keskimäärin 2.370 rekkalastia mm ruokaa, maatalaoustuotteita, lääkkeitä ja rakennusmateriaaleja kun lisäksi putkistoja pitkin Gazaan bensiiniä, dieselöljyä ja kaasua.  Asukkaille ylityspaikan vaurioittaminen on hyvin haitallista koska Egyptin puoleisen Rafahin ylitysdpaikan kautta kulkee olemattomasti tavaraa Gazaan ja kun Egypti lisäksi on tuhonnut pääosan Gazaan johtavista salakuljetustunneleista. Alla viime viikon tilastoja: 

 

 

Hamasin johto pysytteli viime tapahtumassa kaukana vaaravyöhykkeeltä lähettäen kuitenkin naisia ja lapsia raja-aidalle keräämään mediahuomiota. Mikäli loukkaantumisia tai kuolemia ei tapahdu riittävästi on "Pallywood" tuottanut väärennettyjä videoita loukkaantuneista jotka kokevat "ihmeparantumisen" olettaessaan kameroiden sulkeutuneen.  Allaolevissa twiiteissä pari esimerkkiä aiheesta:

Hamas repeatedly tries to hamper the IDF's defensive actions while distorting reality to influence international public opinion. Hamas's actions not only endanger Israeli civilians, but also the people of Gaza pic.twitter.com/mrblCAs24K

— IDF (@IDFSpokesperson) May 5, 2018

 

Throughout Hamas’s activity, fake injuries and the exploitation of women and children are rampant. This was all intended to disguise terror activity, including hurling explosives & grenades, attempted infiltrations, & burning Israeli land pic.twitter.com/4tUgCszvKk

— IDF (@IDFSpokesperson) May 5, 2018

 

P.S: 

Kyllä "rauhanomaiset" terroristit saavat joitakin tuhoja aikaan myös Israelin puolella kuten kirjoituksesta   Tuhopoltot palopommeilla uusin gazalaisinnovaatio   ilmenee .


Tämä kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel-Israelista suomeksi verkkojulkaisussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sympatioiden kerjääminen muulta maailmalta marttyyrien avulla on edelleen tuolla muotia. Saadaanhan näin lapsista ja naisista kätevästi verisiä uhrikuvia maailmalle voivoteltavaksi. Rauhaan johtavia tuloksia tuolla tavalla ei kuitenkaan synny. Vieläkään.

Aika typerää ja hedelmätöntä touhua. Eiköhän omien tapattamisen tie ole jo kuljettu.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Sinänsä Hamasin mediakampanja on saavuttanut hieman tuloksiakin koska monet ns ihmisoikeusjärjestöt ovat olleet totuttuun tapaan Israelia tuomitsemassa ja turvaneuvostoakin on koolle kutsuttu uhreja päivittelemään. Mutta tosiaan tämä on jo nähty, tavalliset gazalaisetkaan eivät ole toivotussa määrin rajalle rynnistäneet ja Länsirantalaiset ovat tyytyneet katselemaan tapahtumia tv:stä sen sijaan että törmäilisivät turvamuuriin.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

"Seuraavana päivänä kuoli tosin kuusi Hamasin sotilaallisen siiven terroristia – työtapaturmassa, heidän käsittelemänsä ohjuksen lauettua ennenaikaisesti käsiin"

Israelin ampuman räjähtämättömän ohjuksen ääressä?

arielfi.wordpress...:

"Räjähdyksen on laajalti uskottu olleen seurausta ”työtapaturmasta” jossa massiivinen räjähde laukesi ennenaikaisesti.

Israelilaisraporttien mukaan terroristitit työskentelivät Israelista ammutun räjähtämätt kuten ömän ohjuksen parissa."

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

JT: Israelin ampuman räjähtämättömän ohjuksen ääressä?

Aivan, purkutyössä sattunut tapaturma.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

IDF kieltää kaiken ja varmaan ohjuksen ampumisenkin. Se vain ilmestyi sinne =)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset