Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Kaksoishyökkäystunneli Gazasta löydetty

United with Israel  raportoi Israelin armeijan löytäneen uudenlaisen hyökkäystunnelin Gazasta Israeliin, jonka tarkoituksena oli maksimoida jihadistien tuhovaikutus pahaa-aavistamattomissa israelilaiskylissä. Nyt löydetyn hyökkäystunnelin erikoisuus on sen haarautuminen kahteen osaan, jolloin yksi komppania hyökkäisi toiseen israelilaiskibbutsiin ja toinen toiseen israelilaiskibbutsiin. Voi vain kuvitella millaista tuhoa kahden terroristijoukon samanaikainen hyökkäys siviiliasutuksen keskellä aiheuttaisi.

Allaolevalla videolla IDF:n eteläisen prikaatin varajohtaja esittelee nyt löydettyä tunnelia.

[youtube https://]

Yksi aspekti on se, että jälleen kerran tunnelien rakentamiseen käytetyt resurssit ovat pois erityisesti Gazan jälleenrakentamiselta ts. kun hyväntahtoiset ulkomaiset lahjoittajat välittävät rakennusmateriaaleja Gazan jälleenrakentamiseen osa siitä päätyy Hamasin israelilaissiviilejä kohtaan suunniteltujen terrori-iskujen edistämiseen. Edelleen samanaikaisesti samat ulkomaiset lahjoittajat kritisoivat Israelia Gazan saarrosta – jolle sillekin olisi perusteluja mm hyökkäysten minimoimiseksi - vaikka nimenomaan Israelin Kerem Shalom -ylityspaikan kautta kulkee pääosa päivittäisestä rajaliikenteestä ja lähes kaikki tavaraliikenne Egyptin pitäessä ylityspaikkaansa Gazaan auki vain satunnaisesti Siinain terrorismin hillitsemiseksi.  [Gazan ns. saarrosta enemmän mm Op-Ed: Egypti Gazan saartajana Israelin sijaan! ]

Ja tässä pari aiheeseen liittyvää kuvaa:

 

Aiemmin tunnelisodasta mm:

Tunnelisodankäynnin uusi aika: Israelin maanalainen ’Rautakupoli’

Gazan ’tunnelisodan’ dead line lähestyy

Gaza’n tunnelisota jatkuu kaikilla rintamilla

Hyökkäystunneleista matkailukohde

Egypti hukutti jälleen tunnelin Gazaan


Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel-Israelista suomeksi -verkkojulkaisussa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eikö siellä pitänyt olla amerikkalainen satoja mijoonia maksanut hälytysjärjestelmä jo ajat sitten käytössä? Senhän piti olla niin tehokas että se havaitsee jos vaikka rotta yrittää kaivautua leiristä ulos. Vai oliko sekin uutinen bluffia?
Miten se erämaahan rakennettu höyryvoimalaitos toimii? Siinähän tornin nokassa oli höyrykattila johon tietokoneohjatut peilit suuntaavat auringon lämmön?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Gazan rajalla rakennetaan mm maanalaista "rautakupolia", aitaan on kehitetty parempia sensoreita ja itse tunnelisodassa on käytettävissä mm minitankkeja. Järjestelmät eivät vielä ole aivan kattavat mutta niinpä tämäkin tunneli havaittiin ja eliminoitiin kuten edeltäjänsäkin. Kaikesta huolimatta on tietty mahdollista että järjestelmä ei olisi aukoton; se selvinnee vasta jos jotakuta tunnelia onnistuneesti jatkossa käytetään.

Negevin aurinkovoimatornin toimintaperiaatteesta on jutussa https://arielfi.wordpress.com/2016/06/23/maailman-... . Sen osalta minulla ei ole uudempaa tietoa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kyllä israelilaiset varmaan pelästyivät.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Täytyy siellä Gazan keskitysleirissä olla todella kurjat oltavat kun koko ajan pyrkivät sieltä pois. Eipä saksalaisten leireillä ollut hinkua kaivella tunneleita.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Israeliin suunnatut tunnelit ovat tarkoitettu hyökkäystarkoituksiin siviilikohtaisiin tai esimerkiksi israelilaissotilaiden kidnappauksiin ei Gazasta karkaamiseen. Egyptiin suunnatut tunnelit puolestaan ovat olleet pääosin salakuljetustunneleita joita Egypti on toistaiseksi tuhonnut yli tuhat koska niiden kautta huolletaan Siinain ISIS:n alaosastoa joka puolestaan on terrorisoinut Egyptiä jo vuosikausia.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Yksi aspekti on se, että jälleen kerran tunnelien rakentamiseen käytetyt resurssit ovat pois erityisesti Gazan jälleenrakentamiselta ts. kun hyväntahtoiset ulkomaiset lahjoittajat välittävät rakennusmateriaaleja Gazan jälleenrakentamiseen osa siitä päätyy Hamasin israelilaissiviilejä kohtaan suunniteltujen terrori-iskujen edistämiseen. Edelleen samanaikaisesti samat ulkomaiset lahjoittajat kritisoivat Israelia Gazan saarrosta –
...........

Sinä jätit huomioimatta sen tosi asian, että Israel saartaa Gazaa joka tapauksessa ja tekee heidän joka päiväisestä elämästään helvetin, täysin riippumatta siitä mitä Hamas tai Gazalaiset tekevät.

Mikähän siinä on, että saa jatkuvasti korjata aiheeseen liittyviä ilmi selviä valheita. Vaikka kirjoittaja ei omien sanojensa mukaan ole edes sionistikristitty.

Siitä hän on kyllä harvinainen aiheesta kirjoittaja, että antaa minun ja muiden eri mielisten kommentoida. Siis toistaiseksi.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Israel kontrolloi Gazaan meneviä tavaravirtoja jotta voidaan rajoittaa asevalmistuksen resursseja. Kerem Shalomin kautta kulkee satoja rekkoja päivässä Gazaan täynnä elintarvikkeita ym kulutustavaraa, muuta kautta puolestaan menee sähköä ja vettä; gazalaiset myös käyttävät hyväkseen mm israelilaissairaaloiden vaativampia palveluita. Gazasta puolestaan viedään Israelin kautta mm hedelmiä ja kukkia. Kun sen sijaan Egyptin ylityspaikan kautta Gazaan tai Gazasta ei kulje juuri mitään tavaraa eli eikö nimenomaan Egypti ole tällöin vaikeuttamassa gazalaisten elämää? Itse väittäisin mieluummin Hamasin tekevän gazalaisten elämästä haasteellisempaa poliittisen, taloudellisen ja sotilaallisen eliitin eläessä vauraasti ja bilettäessä uima-altaillaan huonompiosaisten pyöriessä kotinsa raunioilla kun päättäjät näkevät paremmaksi investoida betonit hyökkäystunneleihin asuntojen korjauksen sijaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#7
Kun sanomasi tiivistää niin sinä sanot, että Israelin halituksella on täysi oikeus kontrolloida palestiinalaisten elämää heidän saastaisuuden takia.

Silkkaa rasismia.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #8

Olipas olkiukko. Israelilla on oikeus puolustaa itseään eikä israelilaisilla ole mitään syytä kontrolloida palestiinalaisia mikäli nämä eivät hyökkää Israeliin tai israelilaisten kimppuun. Toisekseen pidin Hamasia syypäänä gazalaisten vaikeuksiin joka taas on lähinnä poliittinen liike eikä esim rotu johon rasismia voisi kohdistaa. Saastaisuudesta en taas ole maininnut sanaakaan.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

#9
Israelilla on oikeus puolustaa itseään eikä israelilaisilla ole mitään syytä kontrolloida palestiinalaisia mikäli nämä eivät hyökkää Israeliin tai israelilaisten kimppuun.
...........

Israel ei ole luvannut poistaa Gazan saartoa MISTÄÄN SYYSTÄ. He siis konrolloivat palestiinalaisia RIIPPUMATTA HEIDÄN TEKEMISISTÄÄN jonka jo aikaisemmin sinulle kerroin.

Luetko ollenkaan mitä sinulle vastataan?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #10

Kuten jo aiemmin lukutaitoisille lienee tullut selväksi niin nimenomaan Israelista virtaa satojen rekkojen päivävauhdilla tavaraa Gazaan, sen sijaan Egyptistä ei juuri mitään eli mistähän saarrosta on kyse. Toisekseen Israel on ilmaissut valmiutensa sopia raja- ym asiat eri rauhanprosessien yhteydessä mutta tämä ei ole Palestiinalaishallinnolle kelvannut eli rauhanprosessi on riippuvainen nimenomaan palestiinalaisista ja heidän tekemisistään - vaikkapa siitä neuvotellaanko vai ei, tehdäänkö ehkä katkerakin diili vai ei.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #12

#12
Kuten jo aiemmin lukutaitoisille lienee tullut selväksi niin nimenomaan Israelista virtaa satojen rekkojen päivävauhdilla tavaraa Gazaan
............

Niin, eli he kontrolloivat mitä, koska ja kuinka paljon tavaraa palestiinalaiset saavat käyttöönsä. Samoin he kontrolloivat palestiinalaisten liikkumista.

Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää, että palestiinalaisia ottaa päähän se, että miehittäjä kontroloi täydellisesti heidän elämää, eli ovat miehittäjän VANKEJA?

Sinä taas annat ymmärtää, että Israel on "hyväntekijä" eikä miehittäjä.
Heh :)

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #14

JM: "Niin, eli he kontrolloivat mitä, koska ja kuinka paljon tavaraa palestiinalaiset saavat käyttöönsä. Samoin he kontrolloivat palestiinalaisten liikkumista."

Näinhän rajoilla yleensä tehdään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #12

#12
Israel on ilmaissut valmiutensa sopia raja- ym asiat eri rauhanprosessien yhteydessä mutta tämä ei ole Palestiinalaishallinnolle kelvannut eli rauhanprosessi on riippuvainen nimenomaan palestiinalaisista
.........

Israel ei ole tehnyt mitään rauhantarjousta palestiinalaisille.

Jos on, voisitko julkaista sen?

Sen sijaan palestiinalaiset ovat tehneet rauhanehdotuksen jolla on jopa Arabiliiton tuki.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #15

Tässä Israelin rauhantarjousten lyhyt historiikki:
Israelis voted in Labor’s Ehud Barak to the premiership in 1999 specifically because he promised to make peace with the Palestinians; in 2000, he met with then-PLO Chairman Yasser Arafat at Camp David and offered the Palestinians 92% of the West Bank, all of the Gaza Strip, and eastern Jerusalem as its capital. Israel even proposed that a maximum of 100,000 refugees would be allowed to return to Israel on the basis of humanitarian considerations or family reunification, and an international fund would be created to compensate the Palestinians. Arafat rejected the offer. Sweetening the deal, the Clinton administration suggested that the Palestinians control 97% of the West Bank and the entirety of the Gaza Strip, with a land-link between the two, as well as a capital in East Jerusalem. Barak endorsed the Clinton Parameters; again, Arafat rejected them. After having rejected Israeli peace offers at Camp David with no counter-offers of his own, Arafat chose to launch the murderous Second Intifada, killing more than 1,500 Israelis between 2000 and 2005.
In 2005, Israel withdrew from the Gaza Strip, only for that territory to be taken over by Hamas in a Palestinian civil war in 2007. Ever since, Hamas has used the Strip as a base from which to launch attacks on Israelis, using rockets and underground tunnels, and Gazans live under the grip of Hamas’ authoritarian rule.
In 2008, then-Israeli Prime Minister Ehud Olmert offered Palestinian Authority President Mahmoud Abbas 93.7% of the West Bank; the remaining 6.3% would be made up with land swaps. He also offered to take in 5,000 refugees over five years; an international committee to oversee Jerusalem’s holy sites; and an international fund consisting of billions of dollars, administered by Norwegians, to compensate Palestinian refugees. In a May 2009 interview with The Washington Post, Abbas admitted that he had turned down the offer and said, “The gaps were wide.”
The government of Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu agreed to an unprecedented 10-month freeze in settlement construction in November 2009 only for the Palestinians to say it was insufficient and then call for an extension when it expired. Netanyahu said he would do so if the Palestinian Authority recognized Israel as the Jewish state; the PA refused.
When the Obama administration proposed a framework for a peace agreement in 2013, the Netanyahu government accepted it, while the Palestinians turned it down. Even still, Israel was willing to talk with the Palestinian Authority, until Fatah and Hamas announced a unity government in April 2014. Hamas refuses to reject violence and terror against Israel and Israel refuses to negotiate with it. The Palestinians adopted a policy of trying to skirt direct negotiations and internationalizing the conflict via the United Nations and other international fora. Lähde: http://www.theisraelproject.org/israel-has-a-histo...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #18

#18
Tässä Israelin rauhantarjousten lyhyt historiikki:
.............

Kysyin onko Israelin hallituksella halua rauhaan tänä päivänä.

Ja vastaan, että ei ole.

He ovat hylänneet palestiinalaisten rauhanehdotuksen eikä heillä ole itsellä tarjota mitään rauhanehdotusta.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #20

Kysymyksessä ei ollut aikamäärettä. Viime vuosina Israel on useaan otteeseen ilmaissut halunsa suoriin neuvotteluihin Palestiinalaishallinnon kanssa. Tänään tilanne on sellainen, että varsinkin Israelissa odotetaan presidentti Trumpin valmisteilla olevaa rauhanehdotusta, samanaikaisesti epävirallisesti mm Egypti, Saudi Arabia ja Jordania ovat yrittäneet saada Palestiinalaishallintoa neuvottelupöytään. Tämä ei juuri ole ollut neuvotteluihin ja uuden rauhanprosessin valmisteluihin halukas ja joku kuukausi sitten kieltäytyivät myös tapaamasta VP Penceä tämän vieraillessa Lähi-idässä Trumpin suunnitelmaa pohjustamassa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #25

#25
Kysymyksessä ei ollut aikamäärettä.
............

Kyllä minä olen puhunut koko ajan tästä päivästä. Mitäs järkeä menneistä on edes puhua.

Ja Trump menetti totta kai uskottavuutensa puolueettomana välittäjänä tunnustaessaan Jerusalemin Israelin Pääkaupungiksi. Asia piti sopia palestiinalaisten kanssa. Joten turha syyttää asiasta millään tavalla palestiinalaisia.

Ja edelleen, Israelin tässä pitää ottaa kantaa palestiinalaisten rauhanehdotukseen tai esittää oma.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #9

#9
Toisekseen pidin Hamasia syypäänä gazalaisten vaikeuksiin joka taas on lähinnä poliittinen liike eikä esim rotu johon rasismia voisi kohdistaa. Saastaisuudesta en taas ole maininnut sanaakaan.
........

Ihmisoikeus loukkaukset joita kannatat koskevat kaikkia palestiinalaisia. Silloin se on rasismia.

Ja jos kerran mielestäsi palestiinalaiset ovat yhdenvertaisia muiden ihmisten kanssa niin miksi heidän oikeuksiaan saa loukata heidän syntyperänsä takia?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #11

Mikäli syrjintää esiintyy niin sen selittää pitkälti mm Lansirannan epäselvä tilanne, mm eri hallintoalueilla (A, B ja C -alueet Oslon sopimuksen pohjalta) on käytössä eri lakeja. Toisekseen Gazan osalta ilmaisin Hamasin olevan suurelta osin syypää gazalaisten kohtaamiin vaikeuksiin. Edelleen jotkut palestiinalaiset ovat siinä onnellisessa asemassa että ovat päässeet töihin Länsirannan israelilaisyrityksiin, edenneet niissä johtoasemiin alaisinaan mm israelilaisia eli yhdenvertaista kohtelua kyllä löytyy yhteisötasolla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #13

#13
Mikäli syrjintää esiintyy niin sen selittää pitkälti mm Lansirannan epäselvä tilanne
...........

Juu juu, vai "epäselvä tilanne" :)

Siellä on laiton sotilasmiehitys juutalaisten siirtokuntien takia ja siksi pakostakin rasistinen järjestelmä, ihan vain sinulle selvennykseksi ;)

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #16

Naapurimaiden valmistautuessa hyökkäämään Israeliin tämä otti kuuden päivän sodan jälkeen haltuunsa mm Jordanian aiemmin miehittäneen Länsirannan. Sittemmin Jordanian ja Egyptin kanssa tehtyjen rauhansopimusten myötä rajakysymykset hyväksyttiin sopijaosapuolille hyväksyttävällä tavalla. Länsirannan arabien kanssa tehtiin ns Oslon sopimus 90-luvun puolivälissä mutta pysyvämpää sopimusta ei ole vielä syntynyt joten tilanne on jatkunut epämääräisenä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #21

#21
tilanne on jatkunut epämääräisenä.
............

Kyllä palestiinalaisalueilla tilanne on jatkunut harvinaisen selvänä miehityksenä :)

Huvittavaa tämä sanakikkailu joilla puolustetaan Israelin hallituksen laittomia ja moraalittomia toimia hämmentämällä soppaa mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla antaa asioille ihan muu nimi kuin se todellisuudessa on :)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #13

#13
Toisekseen Gazan osalta ilmaisin Hamasin olevan suurelta osin syypää gazalaisten kohtaamiin vaikeuksiin.
............

Sanotaan tämä nyt vielä kolmannen kerran.

Israel ei ole luvannut lopettaa Gazan saartoa hallitsee Gazaa sitten kuka tahansa. Joten väitteesi ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #17

Ks. kommentti 18: Israel on useaan otteeseen tarjonnut rauhansopimusta Palestiinalaishallinnolle.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #22

#22
Ks. kommentti 18: Israel on useaan otteeseen tarjonnut rauhansopimusta Palestiinalaishallinnolle.
..............

Katso sinä kommentti 20.

Historian kelvottomia tarjouksia ei nyt lasketa vaan totean edelleen ettei Israelin hallituksella ole ENÄÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄ halua mihinkään rauhaan.

Palestiinalaisilla on. Rauhantarjous on edelleen vetämässä.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #17

Egyptin ja Israelin vientirajoitukset Gazaan pohjaavat nimenomaan Hamasin saavuttamaan voittoon palestiinalaishallinnon vuoden 2006 parlamenttivaaleissa. Kesällä 2007 Hamas valtasi Gazan hallinnan itselleen ja näin Länsiranta jäi Fatahin haltuun ja Gaza Hamasin haltuun.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #27

#27
Egyptin ja Israelin vientirajoitukset Gazaan pohjaavat nimenomaan Hamasin saavuttamaan voittoon palestiinalaishallinnon vuoden 2006 parlamenttivaaleissa.
............

Israel on saartanut Gazaa v-67 lähtien.

Ja vaikka väitteesi pitäisikin paikkansa on aika erikoista vedota väärin äänestäneisiin ihmisiin oikeuttaakseen miehityksen.

Tietääkseni Israelin kaikki hallituspuolueet kieltävät palestiinalaisvaltion perustamisen, joten kai sitten olisi vastaavasti myös palestiinalaisilla oikeus miehittää israelia, vai kuinka?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #28

Israel vetäytyi Gazasta toista kymmentä vuotta sitten eli miehitys on historiaa.
Hamasin periaateohjelmissa ei hyväksytä Israelia, juutalaiset tulisi eliminoida koko lähi-idästä. Tässä mielessä on ymmärrettävää Israelin varauksellinen suhtautuminen Hamasiin.
Tietääkseni valtaosa Israelin hallituspuolueista on ilmaissut hyväksyvänsä "Kahden valtion" mallin. Sitäpaitsi Palestiinalaisvaltio on perustettu jo liki 90 vuotta sitten kun Palestiinan brittimandaatista Jordan joen itäpuoli erotettiin (Trans)Jordaniaksi.
Palestiinalaiset ovat useaan otteeseen haaveilleet Israelin miehityksestä vaan valitettavasti heidän kannaltaan kaikki sodat on hävitty.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

On se jännä, kuinka Suomessakin uutisointi ja mielipiteet on yksipuolisia. Onneksi on taivas kanavat, joista saa monipuolisempaa tietoa ja kuinka Palestiinalaiset ovat jakaantuneet ja kyllästyneitä Hamasiin. He eivät aja Palestiinalaisten asiaa.

Annetaan puheenvuoro erään Hamasin johtajan pojalle. Kun saliin laskeutuu totaalinen hiljaisuus puheen jälkeen.

https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset