Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Iron Dome torjui raketti-iskun Siinailta Eilatiin

Torstain vastaisena yönä 8.2.2017 Siinain niemimaalta ammuttiin vähintään neljä rakettia Eilatiin. Iron Dome ohjustorjuntajärjestelmä tuhosi näistä kolme neljännen lasketuessa asumattomalle seudulle autiomaahan.

  •  Shai Benisho
  • A fragment of one of the rockets, found in an Eilat hotel pool | Photo credit: Shai Benisho

Raketti-iskusta ei aiheutunut suoranaisia vahinkoja, mutta 11 ihmistä otettiin Eilatin Yoseftal sairaalaan iskun aiheuttaman vakavan trauman tai shokin vuoksi, näistä viisi oli matkailijoita ja kuusi paikallisia asukkaita. Raketinsirpaleita löytyi myöhemmin mm hotellin uima-altaasta.

Israel Hayomin mukaan ISIS-taustainen Siinailla toimiva salafiryhmä on ottanut vastuun iskusta. Heinäkuussa 2015 Ansar Bayt al-Maqdis, ISISiin marraskuussa liittynyt Siinailla operoiva ryhmä, ampui kolme Grad –luojan rakettia eteäiseen Israeliin ja vuotta aiemmin kaksi rakettia laskeutui Eilatiin Operation Protective Edgen aikana. Ryhmän uskotaan olevan vastuussa myös vuoden 2011 terrori-iskusta rajatietä kulkenutta linja-autoa ja sotilasajoneuvoja vastaan jossa kuusi siviiliä, kaksi IDF sotilasta ja useita egyptiläisiä sotilaita kuoli.  [Ryhmästä lisää Ariel -sivuston artikkelissa Ansar Beit Al-Maqdis ].

Lähteet: BICOM , Jewish Press , Israel Hayom

Aiemmin Eilatista:

Shark World – Eilatin uusin houkutin

Hotelli-isku Eilatissa estetty

Casino kompleksi Eilatiin?

Uusi raja-aita Eilatista pohjoiseen

Siinai ei enää uhkaa Eilatin matkailukehitystä

Red-Med raidehanke harkinnassa


Kommentti:

Vuosien kuluessa, myös konfliktien aikana, olen asunut Eilatissa yhteensä yli kaksi kuukautta ja pidän seutua erinomaisena ja turvallisena lomakohteena. Terrori-iskut ovat sittenkin melko harvinaisia ja tuloksettomia joskin uutiskynnyksen ne ylittävät myönteisiä jatkuvasti kehitettäviä uusia matkailupalveluja helpommin.


Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel -verkkojulkaisussa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Petteri Hiienkoski

Onko myynyt Iron Domea saudeille ja muille jota sitä aikanaan tarjosivat?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Tietääkseni Iron Domea ei ole myyty vielä minnekään ulkomaille. Asiakkaat lienevät vähissä koska juuri mikään muu maa ei ole vastaavien rakettihyökkäysten kohteena kuin Israel ja kehittyneempien ohjusten torjuntaan Israelilla on valikoima muita järjestelmiä. Vientimahdollisuuksia saattaa löytyä Iron Domen sovellutusten avulla. Viime vuonna testattiin meriversio C-Domea jossa korvetista ammutulla Iron Domen Tamir –ohjuksella tuhottiin droneja (miehittämättömät lennokit).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset