Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

UNESCO "lahjoitti" Temppelivuoren muslimeille

anti-semitismUNESCO:n hallitus äänesti 18.10.2016 Pariisissa päättäen kieltää kaikki juutalaisten yhteydet Temppelivuoreen ja Länsimuuriin.  Kauttaaltaan poliittinen päätös käyttää perinteisistä juutalaisten kohteista niiden musliminimiä syyttäen lisäksi Israelia miehitysvallaksi ja vaatien Israelia tekemään tarvittavat toimet estääkseen provosoivat loukkaukset Al-Aksa moskeijan ja Haram Al-Sharifin pyhyyttä ja kunniaa vastaan. 

Palestiinalaishallinnon tukema päätöslauselma näyttää  olevan seurausta sitä ajaneiden laajennushaluisten jihadia kannattavien  OIC:n jäsenmaitten -  Algeria, Egypti, Libanon, Marokko, Oman, Qatar ja Sudan - pyrkimyksistä. OIC on voimakas  57 muslimimaan blokkia YK:ssa valvova Islamilainen yhteistoimintajärjestö.   Päätöslauselma hyväksyttiin äänen 24 -6; 26 muun maan pidättyessä. Kuusi vastaan äänestänyttä maata olivat: USA, UK, Saksa, Hollanti, Liettua ja Viro. 

UNESCOn päätöksessä myönteistä voi nähdä siinä, että enemmän maita pidättyi äänestämästä kuin sitä tukemasta mutta ykeisemmin israelilaisnäkökulmasta sitä kuitenkin pidetään voittona terrorismille.

Hillel Neuer, executive director of UN Watch, on the #UNESCO #Jerusalem vote | TV interview on i24News:
[youtube https://]

 

YK:n puolueellisuus

“The Arab States do not want to solve the refugee problem. They want to keep it as an open sore, as an affront to the United Nations and as a weapon against Israel. Arab leaders don’t give a damn whether the refugees live or die.” - Alexander Galloway, director of UNRWA in Jordan, 1952

14520623_10153783355346561_7679985798303229245_n

UNESCO on valitettavasti vain viimeisin esimerkki YK:n kielteisestä asenteesta Israelia kohtaan.  Vaikka Israelia voikin pitää lähi-idän ainoana todellisena demokratiana valtio rutiininomaisesti saa osakseen kritiikkiä YK:n taholta enemmän kuin mikään muu valtio.  Vaikutusvaltainen arabivaltioiden blokki tuottaa ainutta juutalaisvaltiota  yksipuolisesti tuomitsevia päätöksiä. 

emergencyssxfoiIsraelin mm ainoana valtiona todettiin rikkovan ns. terveysoikeuksia  WHO (YK:n terveysorganisaatio) vuosikokouksessa toukokuussa 2015.  Tämä siitä huolimatta että Israelin sairaalat hoitavat jatkuvasti loukkaantuneita syyrialaisia ja palestiinalaisia.  Sen sijaan mm Jemenin, Saudi Arabian, Syyrian, Irakin, Libyan tai Pohjois-Korean terveyspalveluissa ei ollut mitään huomautettavaa.

UNHRC (YK:n ihmisoikeuselin) piti Israelia maaliskuussa 2016 törkeimpänä ihmisoikeuksien loukkaajana maailmassa antaen maalle viisi huomautusta ja vain yhden Syyrialle, Pohjois-Korealle ja Iranille eikä yhtään esimerkiksi Saudi Arabialle tai Kiinalle.   Räikein esimerkki puolueellisuudesta on, että UNHRC:n vuosikokousagendalla vuosittain on Israelia varten pykälä 7 koskien keskustelua Israelin ihmisoikeuksista;  millekään muulle maalle ei ole suotu vastaavaa "kunniaa".  

Paras esimerkki YK:n puolueellisuudesta lienee UNRWA (YK:n 'palestiinalais' pakolaisvirasto). UNRWA:n toiminta perinnöllisestä pakolaisasemasta perustuu täysin toiselle kriteerille kuin YK:n pääasiallisen pakolaisapuviraston – UNHCR:n – , jonka toiminta tähtää pakolaisten asuttamiseen joko kohdemaissaan tai palaamaan entisille kotialueilleen olojen rauhoituttua. Palestiinalaispakolaisia ei edes yritetä integroida niihin maihin, joissa he asuvat, heidän työ- ja omistusoikeutensa on rajoitettu eikä heille anneta kansalaisuusoikeutta.

UNRWA:n toiminta erityisesti Gazassa on herättänyt Israelissa kritiikkiä, sillä sen tukemilla lasten kesäleireillä pienille lapsille opetetaan radikalismin ohella sotaleikkejä ja aseitten käsittelyä. Edelleen viimekesäisen Gazan konfliktin aikana kouluja käytettiin tukikohtina ja aseitten ja rakettien varastoina. Asian tultua julkiseksi Hamas haki aseet pois kouluista ja klinikoilta, joista löydettiin myös useita hyökkäystunneleitten suuaukkoja. Yksi UNRWA:n klinikoista oli lisäksi ansoitettu surmaten kolme IDF:n sotilasta. Lähde: Arutz Sheva

  

coexist

[Lähteet ja lisää mm WND,  BICOM UN Watch  ]


Aiheesta laajemmin  Conflicts By Ari Rusila blogissa julkaistussa kirjoituksessa

UNESCO: The Temple Mount Is Sacred Only To Muslims , tämä artikkeli puolestaan julkaistiin ensinnä Ariel -sivustolla. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Ha! Aivan oikein. Israel saa aika usein tehdä todella törkeitä juttuja ilman että kukaan tekee mitään merkittävää asialle koska Yhdysvallat istuvat turvallisuusneuvostossa ja käyttävät veto-oikeuttaan Israelin puolesta.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Itselläni oli samanlainen kuva asiasta aikaisemmin. Tuollaisen kuvan saa helposti, jos seuraa pelkästään suomalaista mediaa. Kannattaa hieman tutkia ja miettiä asioita hieman syvällisemmin käyttäen ulkomaalaisiakin medioita. Kannattaa miettiä ainakin seuraavia asioita.

- Mitkä ovat vähemmistöjen esim. homojen oikeudet Israelissa ja vastaavasti miten heitä kohdellaan mualimimaissa.
- Miten Juutalaisiin suhtaudutaan muslimimaissa ja vastaavasti miten muslimeihin suhtsudutaan Israelissa
- Kummat ovat suurempi turvallisuusuhka länsimaissa Juutalaiset vai Muslimit?

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Kiusaajaa ei päihitetä ryhtymällä itse kiusaajaksi.

Mitenkäs kun otit esille suomalaisen median,

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleea...

Onko muslimimaiden homojen huono kohtelu oikeutus lapsien tappamiselle?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #4

Valitettavasti maailma ei ole noin mustavalkoinen. Tässä tapauksessa ei ole kiusaajaa ja kiusattua vaan kaksi osapuolta, jotka ovat tehneet kumpikin vääryyttä. On hyvin valitettavaa, että jotkut nauravat tuolle linkkaamallesi uutiselle samalla tavalla kuin sinä naurat Israelille ensimmäisessä kommentissasi. Eli ainoa asia, jota pyydän sinultakin tässä asiassa on se, että käytät edes hieman kriittistä ajattelua ja ajattelet tapauksia yksi kerrallaan, etkä sen puolen mukaan, jonka olet valinnut. Parasta olisi kyllä olla valitsematta puolta kokonaan, mutta se tahtoo olla monille liian vaikeaa.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #12

Älä jeesustele puolten valinnasta, kun ensimmäinen kommenttisi oli asiaan liitymätöntä diiba daabaa Israelin puolesta. Ja ihan tiedoksesi, itse en pidä muslimimaista tai Israelista.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #16

Se diibadaaba kertoo kummankin puolen moraalista, joka on aika olennainen asia tuossa konfliktissa, jos sitä tarkastellaan tunteiden ja moraalin pohjalta, kuten aluksi teit. Kannattaa myös vähän miettiä, että miksi noita lapsis pommitettiin. Veikkaisin, ettei pommitusta tehty huvikseen.

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #20

"Kannattaa myös vähän miettiä, että miksi noita lapsis pommitettiin. Veikkaisin, ettei pommitusta tehty huvikseen."

Jos koet että "ettei pommitusta tehty huvikseen" niin älä veikkaa vaan selitä minulle mitä hyötyä on tappaa rannalla jalkapalloa pelaavia lapsia.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #25

Ehkä tässä yksi vastaus, ote kirjoituksestani "Op-Ed: Gazan siviiliuhrien analysointia" - https://arielfi.wordpress.com/2015/03/05/gazan-siv...

Huolimatta kaikista varotoimista siviiliuhreja syntyi mm seuraavista syistä: maajoukkojen joutuessa sellaisiin taistelutilanteisiin ettei varmistuksiin ollut mahdollisuutta, tekniset virheet (seuranta- tai tietokonejärjestelmän kaatuminen, yhteyshäiriöt, ammusten tai aseiden toimintahäiriöt…) ja inhimilliset erehdykset. Kempin mukaan mikään ei osoita tapahtuneiden virheiden pääosan olleen tahallisia ja siten rikollisia. Joissakin tapauksissa on aihetta epäillä väärinkäytöksiä niin siviilejä, näiden omaisuutta tai vihollistaistelijoita kohtaan. Näistä yksittäistapauksista on käynnistetty asianmukaiset rikosoikeudelliset prosessit joista lisätietoja on saatavissa mm Israelin ulkoministeriön dokumenttikokoelmasta - http://mfa.gov.il/ProtectiveEdge/Documents/IsraelI... .

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Enpä juuri ole vuosien varrella ollut Israelin "puolella", mutta tätä Unescon menettelyä pidän kyllä katastrofina. Miten näin epäsymmetrinen päätös on voinut syntyä?
UNESCO:n - YK: kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestönä - pitäisi parhaiten olla selvillä noiden paikkojen historiallisesta taustasta ja nimenomaan kolmen uskonnon "kohtaamispaikkana" - kaikkien juuri tuohon käsitteeseen sisältyvien riskien ja ristiriitojen hinnallakin.

Ja tänään vietämme tämän YK:n päivää. Kirjoitin siitä ja vähän muistakin "yhteisistä arvoista" hiukan toisesta lähestymiskulmasta toisaalla.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

https://www.youtube.com/watch?v=RqGt0YV1AMQ, tässä vähän UNESCON agendaan liittyvää lähi-itäläistä puppua!
Turvaneuvoston saamattomuuden lisänä lisää nauloja järjestön arkun kanteen. Ennen olen verrannut YK;ta ompeluseuraan mikä verinen vääryys ompeluseuroja kohtaan, onhan niillä aivan tästä maailmasta oleva syy toimintaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Unesgo toimitti 80-luvulla naudansäilykelihaa ruoka-apuna Libanoiin, ainakin osa näistä oli myynnissä Damaskon basaareissa Syyriassa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ei siinä päätöksessä kielletä juutalaisten yhteyksiä Temppelivuoreen ja Länsimuuriin, vaan ne mainitaan "yleisessä köntässä" kaikkien alueen kolmen uskonnon kanssa:
"3. Affirming the importance of the Old City of Jerusalem and its Walls for the three monotheistic religions, also affirming that nothing in the current decision, which aims, inter alia, at the safeguarding of the cultural heritage of Palestine and the distinctive character of East Jerusalem, shall in any way affect the relevant Security Council and United Nations resolutions and decisions on the legal status of Palestine and Jerusalem,"
http://www.timesofisrael.com/full-text-of-new-unes...

Myöhemmin toki paikoista puhutaan enimmäkseen arabiankielisillä nimillä, ja saattaahan se toki suututtaa samoin kuin maininta miehityksestä, mikä sekin vain on paikkansapitävä seikka.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Sanamuotojen valinta sekä julkilausuman yksipuolisesti Israelia moittiva sisältö antanevat vaikutelman Israelissa juutalaisyhteyksien kieltämisestä, tätä vaikutelmaa tukee myös julkilausuman teksti koskien mm Patriarkkojen hautaa ym kohteita Jerusalemin ulkopuolella.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Patriarkkojen haudoistakin todetaan näin:
"III THE TWO PALESTINIAN SITES OF AL-ḤARAM AL IBRĀHĪMĪ/TOMB OF THE PATRIARCHS IN AL-KHALĪL/HEBRON AND THE BILĀL IBN RABĀḤ MOSQUE/RACHEL’S TOMB IN BETHLEHEM

35. Reaffirms that the two concerned sites located in Al-Khalil/Hebron and in Bethlehem are an integral part of Palestine;

36. Shares the conviction affirmed by the international community that the two sites are of religious significance for Judaism, Christianity and Islam;"
http://www.timesofisrael.com/full-text-of-new-unes...

Eikä sille nyt mahda mitään, että Israel on miehittäjä, jollaista nyt sitten yleensä "yksipuolisesti" on tapana kritisoida.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #9

Näiden osalta mättää mm pari seikkaa:
"Deeply regrets the Israeli refusal to comply with 185 EX/Decision 15, which requested the Israeli authorities to remove the two Palestinian sites from its national heritage list and calls on the Israeli authorities to act in accordance with that decision;"

eli kohteet tulisi poistaa Israelin kansalliselta perinnelistalta ja toiseksi ne kuvataan useaan otteeseen palestiinalaisina paikkoina joka nykyaikana on ymmärrettävissä haaveiltuun Palestiinan valtioon liittyväksi (brittimandaatin aikoinahan juutalaiset ymmärrettiin palestiinalaisina ja mm yksi sionistilehtikin taisi olla nimeltään Palestine Post)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

Kyllähän tuo vaatimus on ihan looginen, koska ne eivät sijaitse Israelin valtioalueella.

Lisäksi puhe (miehitetystä) Palestiinastakin on aivan oikein, kun hetken miettii. Ennen vuotta 1948 oli olemassa Palestiina-niminen Britannian mandaattialue, josta osin muodostui Israelin valtio ja osin Jordanian miehittämä alue. Sittemmin Jordanian hallitseman alueen miehittäjäksi on vaihtunut Israel.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #11

Israel ja Jordania ovat solmineet rauhansopimuksen eikä sen myötä Jordanialla ole enää mitään vaateita Jordan -virran länsipuoleisiin alueisiin (ns. Länsiranta). Tässä mielessä, kun brittimandaattia seuranneesta YK:n jakosopimuksestakaan ei mitään Palestiinan valtuota syntynyt, ei sen enempää Jordania ennen 1967 kuin Israelkaan sen ja rauhansopimuksen jälkeen ole ns. Länsirannan miehittäjä.

Brittimandaatista vielä sen verran, että siitä aikoinaan ennen IIMS:aa v. 1921 erotettiin (Trans)Jordanian emiraatti - 1946 -lukien Hasemiittien kuningaskunta - Palestiinan arabiasukkaille joka sijaitsee nyky-Jordanian tapaan ko. joesta itään kun raas juutalaisasutus pyrittiin em järjestelyllä pysyttämään joesta länteen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #13

Ensiksikään ei ole olemassa mitään YK:n jakosopimusta vaan jakoehdotus. Toiseksi, kuten olen jo todennut, alueella syntyi valtatyhjiö, jonka täytti osin Israelin valtio ja osin aluksi Jordanian sotavoimat mehittäjänä.

Varsin turhaa on minusta kieltää sitä faktaa, etteikö Israel olisi Länsirannan miehittäjä, kun valtion Korkein oikeuskin asian niin näkee (s. 13):
23. The general point of departure of all parties – which is also our point of departure – is that Israel holds the area in belligerent occupation (occupatio bellica). See HCJ 619/78 “El Tal’ia” Weekly v. Minister of Defense; HCJ 69/81 Abu Ita v. Commander of the Area of Judea and Samaria; HCJ 606/78 Ayoob v. Minister of Defense; HCJ 393/82 Jam'iat Ascan Elma’almoon Eltha’aooniah Elmahduda Elmaoolieh v. Commander of the IDF Forces in the Area of Judea and Samaria. In the areas relevant to this petition, military administration, headed by the military commander, continues to apply. Compare HCJ 2717/96 Wafa v. Minister of Defense (application of the military administration in "Area C"). The authority of the military commander flows from the provisions of public international law regarding
belligerent occupation. These rules are established principally in the Regulations Concerning the Laws and Customs of War on Land, The Hague, 18 October 1907 [hereinafter – the Hague Regulations]. These regulations reflect customary international law. The military commander’s authority is also anchored in IV Geneva Convention Relative to the Protection of Civilian Persons in Time of War 1949. [hereinafter – the Fourth Geneva Convention]. The question of the application of the Fourth Geneva Convention has come up more than once in this Court. See HCJ 390/79 Duikat v. Government of Israel; HCJ 61/80 Haetzni v. State of Israel, at 597. The question is not before us now, since the parties agree that the humanitarian rules of the Fourth Geneva Convention apply to the issue under review. See HCJ 698/80 Kawasme v. Minister of Defense; Jam'iyat Ascan, at 794; Ajuri, at 364; HCJ 3278/02 Center for the Defense of the Individual v. Commander of the IDF Forces in the West Bank Area, at 396. See also Meir Shamgar, The Observance of International Law in the Administered Territories, 1 Israel Yearbook on Human Rights 262 (1971)."
http://elyon1.court.gov.il/Files_ENG/04/560/020/A2...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #14

Aivan oikein: jakoehdotus jonka Israel hyväksyi vaan arabit eivät. Kyseistä valtatyhjiötä pitää Israel hallussaan edelleen kunnes paikalliset osapuolet sopivat hallintorajoista (kuten sanottu niin tyhjiön edellisen haltijan eli Jordanian kanssahan asia on jo sovittu)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #17

Ja siihen sopimiseen asti Länsiranta (mukaan luettuna Itä-Jerusalem) on miehitettyä aluetta.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #19

Kyseessä on hyökkääjän sodassa häviämä alue, jonka edeltävä pitäjä (Jordania) on tunnustanut tilanteen. Mitä IOC:n tai aiemmin sosialistisen blokin korruptoima YK heiluttelee käsiään näiden äänellä ja käsikassarana, on yhdentekevää. Ylipäätään YK:n pitkään muutoinkin jatkunut eroosio on positiivinen asia ja Suomenkin pitäisi vihdoin esim. sulkea korvat UNCHR:n vaateilta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #21

Kysymyksessä on alue, jonka kansainvälistä statusta (miehitetystä alueesta joksikin muuksi) ei ole muutettu Israelin ja Jordanian välisessä rauhansopimuksessa:
"2. The boundary, as set out in Annex I (a), is the permanent, secure and recognised international boundary between Israel and Jordan, without prejudice to the status of any territories that came under Israeli military government control in 1967."
http://www.mfa.gov.il/MFA/ForeignPolicy/Peace/Guid...

Myös USA (ja siis itse Israelkin) on Sillanpään oppien mukaan toiminut "sosialistisen blokin korruptoimana" YK:ssa muun muassa ollessaan mukana hyväksymässä päätöslauselma 242 vuodelta 1967. Tämä kertoo jo paljon Sillanpään kansainvälisen oikeuden ymmärryksestä.
https://unispal.un.org/DPA/DPR/unispal.nsf/0/7D35E...

Erityisesti pienten valtioiden on varsin turmiollista seurata Sillanpään kuvailemia haluja irtaantua nykyisestä kansainvälisestä oikeudesta: sen mukaan kun Krimin kaltaiset alueliitokset katsottaisiin taas hyväksytyksi toiminnaksi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #22

Vuoden -67 asiat menettivät uskottavuutensa Jordanian hyökättyä Israeliin vuonna 1968 kuuden päivän sodassa. Jos hyökkää ja sitten sota onni kääntyy ja rajat muuttuvat itselle epäedullisiksi, ei ole enää uskottavaa vedota mihinkään aiempaan sopimukseen.

Asetelma ei ole sama kuin esimerkiksi Ukrainassa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #23

Unohdat, että Jordania vain miehitti Länsirantaa eivätkä miehittäjän toimet voi koitua alueen asukkaiden vahingoksi. Kansainvälinen oikeus ei myöskään enää missään tapauksessa hyväksy rajojen muuttamista sotavoiman käytöllä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Risto Laine

Center for Near East Policy Research (Lähi-idän politiikan tutkimuksen keskus) julkaisi videon UNRWA:n ylläpitämissä kouluissa Gazassa.
https://www.youtube.com/watch?v=YGJajyjMCbs&

Koulun aamu alkaa opettajan johdolla: ”Kunnia ja ikuinen elämä marttyyreille (itsemurhapommittajille) ja oikeamielisille, Jerusalem on meidän, me vapautamme sen.”

Opetustuokioiden jälkeen 10-vuotiaat lapset osaavatkin sanoa luontevasti kameralle, että heidän täytyy tappaa juutalaiset, ”meidän täytyy tappaa heidät kaikki”.

YK itse ei ilmeisesti tue näitä kouluja, vaan rahoitus tulee Yhdysvalloilta ja EU:lta. Jopa Suomeltakin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Käsittääkseni YK UNRWAn kautta tukee näitä kouluja vaikka lahjoitusvaroja tulee muualtakin. Koska jotkut opettajat ovat UNRWAn työntekijöitä on pahimpia vihakoulutusta antavia opettajia vastaan esitetty kurinpitomenettelyä vaihtelevin tuloksin.

Ongelma mielewtöni varsinkin Gazassa on se, että koulujen ulkopuolinen yhteiskunta/hallinto edistää vihakasvatusta mm julkisilla tv-kanavilla näytettävillä vihaa lietsovilla lastenohjelmilla sekä lapsille asekoulutusta antavilla Hamasin kesäleireillä. Länsirannalla puolestaan videoiooa teinejä opetetaan puukottamaan juutalaisia mahdollisimman kuolettavasti kuin myös käsittelemään terät myrkyillä vaikutuksen tehostamiseksi, marttyyrien (terroristien) perheille puolestaan hallinto maksaa sosiaalitukea - sitä enemmän mitä useamman juutalaisen perheenjäsen onnistui tappamaan,

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Päivitys: UNESCOn päätös jäänee vähämerkitykselliseksi. Tässä viimeiset kuulumiset Israelin Government Press officesta:

Following is an excerpt from Prime Minister Netanyahu's remarks today (Wednesday, 26 October 2016), at the dedication of the Adelson School of Entrepreneurship at IDC Herzliya:

"Today, the UNESCO Heritage Committee passed a decision which caused disappointment among the Palestinians and several Arab countries. It was supposed to be passed unanimously, by consensus, because the UNESCO Secretary General said that if it was not passed unanimously, then the decision would not be implemented. I would like to thank the leaders of Tanzania and Croatia for demanding a vote. I spoke with them and I very much appreciate their willingness to take a stand there. Because it reached a vote, it will not be implemented, because it was not unanimous.

Eleven out of the 21 countries that are members of the Heritage Committee, as they call it, did not support the vote.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Päivitys 2 via GPO:

But this distortion, that plasters over the whole notion of historical truth, of history in general, this distortion was covered over by another historical find that was made public today by the Israel Antiquities Authority. This was a document or receipt that was sent over 2,700 years ago from Na'arah [see Joshua 16:7], near Jerusalem, and it says in ancient Hebrew, and this is the critical word, but you can see it in Hebrew, '[me-a]mat. ha-melekh. me-Na'artah. nevelim. yi’in. Yerushalima'. 'From the king’s maidservant, from Na'arat, jars of wine, to Jerusalem'. Here is a letter from the past to UNESCO. It is written Yerushalima. It explains – in Hebrew – our connection to Jerusalem and the centrality of Jerusalem. A servant of the king, certainly a King of Judah. It is from over 2,700 years ago – Jerusalem. In neither Arabic, Aramaic, Greek nor Latin – in Hebrew.

Lähde: Israel Antiquites Authirity
http://www.antiquities.org.il/article_eng.aspx?sec...

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Nythän tilanne tulee muuttumaan Trumpin valinnan myötä. Varapresidentti Pence on innokas Israelin tukija ja ystävä.

Ensi töikseen kaverit ilmoittivat, että on ihan ok rakentaa siirtokuntia ja se sopii Trumpin hallinnolle. Sopii varmasti myös Israelille.

Muslimeiden vaatimukset eivät tule saamaan vastakaikua Trumpin hallinnolta, se on aivan saletti.

USA näkee asian siten, että Israel ja sen läsnäolo tasapainottaa alueen turvallisuutta.

Katsokaa muslimimaita Israelin ympärillä, kaikki ne ovat enemmän tai vähemmän kaaoksessa. Yksi ainoa uskonnollinen valtio toimii siellä demokraattisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset