Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Lasten vihakoulutus jatkuu Gazassa

 

knife-635x357Lasten vihakoulutus jatkuu yhä Gazassa.  Juuri päättyneen lastenfestivaalin ['Palestine Festival for Children and Education'] yhden näytelmän ajankohtaisena uutuutena oli israelilaissotilaiden puukotus ja siitä puukottajalle tuleva marttyyriys.

Toisessa näytelmässä lapsisotilas esittää palestiinalaista tark’ampujaa joka vapauttaa vankeja israelilaisvankilasta.

Juhlaan osallistuneet lapset kantoivat sotilaspukuja leikkiveitsiä ja konetuliaseita esittäen useita simulaatioita väkivallasta israelilaisia kohtaan.  Hamas myös lähetti tapahtuman televisiossa Gazassa ja Länsirannalla näkyvällä kulttuurikanavallaan.     

[youtube=https://]

Ofir Gendelman, arabimedian puhemies Israelin pääministerin toimistosta, vertaa näytelmiä Daesh’in propagandaan eikä ihmettele että tällaisten koulunäytelmien jälkeen lapset vanhempana toteuttavat vastaavia tekoja.  [Lähde: The Times of Israel ]

Negatiiviset kuvaukset juutalaisista ja israelilaisista palestiinalaismediassa ja oppikirjoissa ovat jo pitkään huolettaneet israelilaisia ja poliitikot ovatkin vaatineet Palestiinalaishallinnolta toimia anti-israelilaisen ja anti-semiittisen retoriikan vähentämiseksi julkisissa tiedotusvälineissä koska tällaisella yllytyksellä voi olla  vaikutusta jo kuukausia jatkuneessa ns. ’puukkointifadassa’.


hitlerquote

Aiemmin on jo tullut ilmi Hamasin muuttaneen Gazan kaistan valtavaksi jihadistisoturien sotilaskoulutusleiriksi, joihin on osallistunut n. 17 000 iältään 15-21 vuotiasta palestiinalaispoikaa. Koulutus sisältää erilaisten aseiden ja räjähteiden käsittelyä ja motivointia Israelin eliminoimiseen.

Nimetön (91)Kansainvälisen yhteisön rooli lapsisotilaiden koulutuksessa on liki käänteinen tavoitteisiinsa nähden.  YK-virasto UNRWA:n toiminta erityisesti Gazassa on herättänyt Israelissa kritiikkiä, sillä sen tukemilla lasten kesäleireillä pienille lapsille opetetaan radikalismin ohella sotaleikkejä ja aseitten käsittelyä.

David Bedein, Center for Near East Policy Research –tutkimuslaitoksen päällikkö, on selvittänyt miten UNRWA:n koulut muokkaavat lapsista Gazan  ”siviiliarmeijaa.” Tutkimuslaitos huomauttaa UNRWA:n omilla nettisivuillaan toteavan opetussuunnitelmien olevan Hamasin päättämiä ja että sotilaskoulutus on osa opetussuunnitelmaa.

Edellisen [2014] Gazan konfliktin aikana kouluja käytettiin myös tukikohtina ja aseitten ja rakettien varastoina. Asian tultua julkiseksi Hamas haki aseet pois kouluista ja klinikoilta, joista löydettiin myös useita hyökkäystunneleitten suuaukkoja. Yksi UNRWA:n klinikoista oli lisäksi ansoitettu surmaten kolme IDF:n sotilasta. [Lähde: Arutz Sheva ]

[youtube=https://]

Vihakoulutuksesta aiemmin:

YK:n tukema lapsisotilaiden [viha]koulutus Gazassa uhkaa supistua

Erilaiset nukkeleikit

Hamasin terrorileirit nuorisolle


Kirjoitus julkaistu ensin Ariel -sivustolla

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vanhana evakkona sydämeni on keskitysleirissä olevien puolella. Vihollinen valloitti maan ja sulki Palestiinan alkuperäiset asukkaat keskitysleiriin. Jos minä ja lapseni ja lasteni lapset olisimme joutuneet vihollisen keskitysleiriin, ei mitään vihakoulutusta tarvittaisi. Miehittäjän ns. kostoiskut ovat niin julmia että sivullistakin puistattaa. Ja vihollisen häikäilemätön propaganda, Stalin ja Hitler olivat alkujaan julmia, mutta että "jumalan valittu kansa" syyllistyy samaan.

Kuvitteletko sinä Ari että kaiken tappamisen ja kiduttamisen jälkeen Gazan evakot voisivat rakastaa vihollista? Eikö olisi helpompaa että valloittajat armahtaisivat alistamiaan evakoita, siten vähitellen saattaisi viha vähetä.

Vaikka Venäjä valoitti Karjalan ja ajoi meidät evakkoon, niin ei meillä ole enää vihaa Venäjää kohtaan koska olemme saaneet elää jo 70 vuotta vapaina ja rauhassa. Miksei Israel voisi vapauttaa alistamiaan palestiinalaisia?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kertauksen vuoksi mielestäni Gazan osalta puhe keskitysleireistä on vähintäänkin liioteltua, sarkastisesti voisi väittää lähimpien palestiinalaisten keskitysleirikokemusten olevan IIMS:n ajoilta muslimi-SS divisioonien pyrkiessä mm juutalaisia niihin toimittamaan.

Joku vuosi sitten kv Punaisen Ristin johtohenkilö kuvasikin Gazan ’humanitaarista kriisiä’ osuvasti:

Mathilde Redmatn, deputy director of the Red Cross in the Gaza Strip, said that there "is no humanitarian crisis in Gaza," adding: "If you go to the supermarket, there are products. There are restaurants and a nice beach." http://www.haaretz.com/israel-news/red-cross-offic...

Gazan terveysolot ja köyhyys eivät ole poikkeuksellisen huonot ainakaan wikin mukaan:

In Gaza, there are hospitals and additional healthcare facilities. Because of the high number of young people the mortality rate is one of the lowest in the world, at 0.315% per year. The infant mortality rate is ranked 105th highest out of 224 countries and territories, at 16.55 deaths per 1,000 births. The Gaza Strip places 24th out of 135 countries according to Human Poverty Index. https://en.wikipedia.org/wiki/Gaza_Strip

Muuta aiheeseen liittyvää triviaa:
¨
Gazan asukkaiden elinikäarvio (2010) on 73,86 vuotta, mikä on korkeampi kuin esimerkiksi Virossa, Malesiassa, Jamaikalla ja Bulgariassa.

Imeväisikäisten kuolleisuus on 17,71 per 1000, joka on matalampi kuin esimerkiksi Kiinassa, Jordaniassa ja Thaimaassa.

Noin 20 % Gazan asukkaista omistaa henkilökohtaisen tietokoneen, joka luku on suurempi kuin esimerkiksi Portugalissa, Brasiliassa, Saudi Arabiassa ja Venäjällä, myös laajakaistayhteys on saatavilla.

Puhelinverkkoyhteydet ovat kehittyneet ja 81% Gazan talouksista omaa myös kannettavan puhelinyhteyden.

Noin 70% Gazalaisista omistaa TV:n ja radion voiden seurata Palestiinalaishallinnon tai Israelin lähetyksiä tai sateliittikanavia.

Hamasin valtaantuloon saakka palestiinalaiset saivat henkeä kohden eniten kansainvälistä apua per henkilö. http://www.usip.org/publications/dollars-and-diplo... . Tämä yhä merkittävä apu tuhlataan hallinnon toimesta kuitenkin ihmisten hyvinvoinnin sijaan eliitin luksuselämään, raketteihin, tunneleihin, naapureita vastaan suunniteltuihin ja toteutettuihin terrori-iskuihin ja vihapropagandan tuottamiseen ja välittämiseen.

Ja israelilaisethan lähtivät Gazasta vuosikymmen sitten jonka jälkeen gazalaiset ovat päässeet kehittämään aivan itse - koska nämä eivät siihen näytä kykenevän niin Israel toimittaa gazalaisille sähköä, kaasua, vettä jne ja tarjoaa korkeatasoista erikoishoitoa sairaaloissaan ja työpaikat noin 40000 gazalaiselle. Kidutuksia gazalaiset harrastavat keskenään, Israel ei alista heitä, hieman näpäyttää kun ampuvat rakettejaan rajan yli tai yrittävät tunkea murhaamaan siviilejä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Leo Mirala, vertailu on mielenkiintoinen:

NL valtasi Suomelta Karjalan vastoin kaikkea kansainvälistä oikeutta. Israel perustettiin YK:n hyväksymän Palestiinan jakosuunnitelman perusteella, jonka Palestiinan arabit hylkäsivät. Seuranneen sodan johdosta israelilaiset valtasivat laajemman alueen kuin jakosuunnitelmassa, mutta arabien haltuun jäi edelleen Gaza, ns. länsiranta ja tietysti koko (Trans)jordania, joka historiallisesti on luettu Palestiinaan.

Karjalaiset lähtivät evakkoon jäljellä olevaan Suomeen, jossa ovat saaneet elää "70 vuotta vapaina ja rauhassa", kun ovat tyytyneet osaansa. Israelin alueen arabit jäivät osittain paikoilleen elämään rauhassa Israelin kansalaisina, mutta osittain pakenivat ympäröiviin arabimaihin, joihin Gaza ja ns. länsirantakin tällöin liitettiin. Ainakaan Israel ei estänyt heidän vapauttaan ja rauhaansa, mutta arabimaat suunnittelivat edelleen Israelin aseellista tuhoamista.

Tässä vähän alkuun tätä vertailua. Hyvä on huomata paitsi yhteiset myös erottavat piirteet.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

EU;n ja suomen vihervasemmistoliberaalit taputtavat näille koulutusvideoille,,ja taitavat rahoittaakin eu;n rahoista !

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

EU osaltaan rahoittaa palestiinalaisalueilla koulujen rakentamista ja myös mm oppikirjatuotantoa. Joitakin kansainvälisenä yhteistyönä tehtyjä neutraaliuteen pyrkiviä historiaoppikirjoja ei kuitenkaan ole otettu juurikaan käyttöön kun on suosittu enemmän räväköitä kirjoja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Asiassa on puolensa ja historia on sitten ihan oma lukunsa. Tappajien ja terroristien symppaajia kyllä riittää, edelleen. Mm ssa sossu ja myös ulkoministeri Margot Wallström sai tammikuussa henkilökohtaisen porttikiellon.

Ei asiaa Israelin pyhään maahan.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/israel-sverige-a...

Ruotsin vihreät eivät, ainakaan vielä, ole samanlaiseen maineeseen Israelin silmissä päässeet, vaikka Islamistien kannatus vihreiden keskuudessa onkin noussut näkyvään osaan, myös Ruotsin hallitustoiminassa. Vihreät eivät taida olla kovin ylpeitä saamastaan huomiosta, mutta se on jo toinen juttu.

Pekka Heliste

Meillehän näytetään joka ilta tv:ssä , miten lännen sotilas tappaa pahan muslimiterroristin

Ja aikaan jolloin laset katsovat tv:tä

Mutta länsimainen lapsi on fiksu, eihän tuollaisessa mitään väärää ole , muslimi on aina roistao ja länsimainen tarkka-ampuja sankari

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

En tiedä viittaatteko faktaan vai fiktioon mutta jos tarkoitetaan ns. puukkointifadan tapauksia niin niissähän puukottajan ampuvat tark'ampujan sijaan joko puukotuksen kohteena ollut tai lähistöllä ollut aseistettu sotilas tai siviilihenkilö. Ainakin yksi israelilaissotilas on parhaillaan syytteessä epäiltynä liiallisesta väkivallan käytöstä ammuttuaan muslimiterroristin tämän ehkä jo oltua toimintakyvytön.

Pekka Heliste

Kerroin Suomen televisisossa esitettävistä väkivaltajutuista

Suurin osa on pläjäyksiä, joissa kerrotaan muslimein olevat vaarallisia roistoja, jotka pitää hävittää empimättä

Mutta tämähän ei ole vihapropagandaa ??

Samnalainen päinvastainen eli muslimisankari ja länismainen roistona sen sijaan on

Aikamoista kaksinaismoraalia

Esim American Sniper kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Chris Kylesta, joka kymmenvuotisen uransa aikana nousi Yhdysvaltain armeijan tappavimmaksi tarkka-ampujaksi, se johti siihen, että Irakin kapinalliset asettivat palkkion hänestä. Lempinimen ”Legenda” saanut Kyle ei kuitenkaan sodasta palattuaan osannut jättää taistelutannerta taakseen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #10

Ok -tällaista hyvin myyvää propagandaa ovat viihdekanavat pullollaan. Oma pointtini oli lähinnä se, että kuvailemassani tapauksessa kyse oli julkisessa koulutuspalvelussa tapahtuvasta tosielämän draamasta, pahimmillaan jopa osasta virallista koulutuspolitiikkaa.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #12

Suomen kouuissakin esitellään sankarina Simo Häyhää, joka tappoi 500 vihollista

Sota on sotaa,mutta jokainen kansa esittää omia sankareina, jotka pelastavat omia

Kuuluu kansallisuusaatteeseen

Lännessä aivopesua tehdään viihteellä, siihenä ei taida olla palestiinalaisilla mahdollisuutta ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Pitäisikö Häyhä nyt jälkikäteen julistaa maanpetturiksi ?

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #14

Ei, mutta suureksi sankariksi nostaminen lisää vihaa

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #16

Heliste,minunpuolestani saat kiehua vihassasi ja yllyttää toisiakin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #13

Erityisesti Gazassa julkisen palvelun tv-kanavilla aivopesua tapahtuu erityisesti lapsille suunnattujen viihdeohjelmien välityksellä. Ilman tv:täkin varsinkin israelilaissiviileihin kohdistuneen onnistuneen iskun jälkeen palestiinalaisalueiden kaduilla on spontaanejakin viihdetapahtumia - juhlia, ilmaisia karkkeja, 'happy shootingia' ym. karnevaalia. Itse en osaa pitää jotakuta juutalaista eläkemummoa puukottanutta palestiinalaisteiniä varsinaisena sotasankarina varsinkin kun teot pohjaavat vihaan eikä omien suojeluun/pelastamiseen.

Pekka Heliste

Samoin pelit ovat vielä enemmän muslimivihaa lietsovia ja lapsista on varmaan hauskaa tappaa pelissä musimeja summittaisesti, ei tarvitse välittää hänen teositaan, koska kaikki ovat yhtä syyllisiä

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi Vastaus kommenttiin #11

Aika paha mieli tulee kun lukee sun kommentteja. Muslimien oma typerä käyttäytyminen on mikä levittää muslimivihaa, ei mikään sinun harhainen käsitys videopeleistä ja niiden vaikutuksista lapsiin. Osaatkos edes nimetä yhtään videopelia ilman tarkistamatta googlesta missä päätavoitteena on tappaa muslimeja ja aktiivisesti lietsoisi muslimivihaa? Hmm?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kohta on sementti käytetty loppuun ja muutkin varat ehtymässä, satakunta rakettia Israeliin, vastaisku ja tunnelien räjäytys ja avustuslaivat sementtilasteineen kohti Gazaa.
Oppisopimuskoulutus: tunnelinkaivua maan alla, puukkohippaa maan päällä.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Tunnelitalouteen perustuva Hamasin taloudellinen perusta on tosiaan murtumassa.

Koulutukseen liittyen Hamasilla on kertynyt tunnelinkaivuusta osaamista ja niinpä siitä onkin tullut jopa vientituote sillä Hamasin kouluttajat ovat opastaneet Hizbollahia Libanonissa tämän kaivaessa tunneleitaan Israelin pohjoisrajalla.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Päivitystä: The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center on julkaissut laajemman analyysin tapahtumasta - http://www.terrorism-info.org.il/en/article/20997 - ja päättelee mm seuraavaa:

The plays exemplify, once again, the nature of the "education," both formal and informal, kindergarten and early elementary school children receive in the Gaza Strip. The educational system in the Gaza Strip is, for the most part, directed and controlled by Hamas, which regards children and youngsters in general as particularly important target audiences. Hamas and the other terrorist organizations in the Gaza Strip seek to indoctrinate children with hatred for Israel and violence against it.

Tapahtumaa sponsoroivat Länsirannan Ramallahissa sijaitseva Bank of Palestine ja brittiläinen, laiton mutta toimiva, Interpal Fund. Näiden orgatisaatioiden taustoja selvitetään em. linkin analyysissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset