Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Hyökkäystunneleiden teko Gazassa jatkuu

10548757_821348067888065_8530686755196198598_oHamas ei enää kiellä rakentavansa uudelleen tunneliverkostoaan. Hamasin varajohtaja Ismail Haniyeh vahvisti julkisesti ryhmän kehittävän sotilaallisia valmiuksiaan ja rakentavansa maanalaisia [hyökkäys]tunneleita Gazasta Israeliin tulevan konfliktin varalle. "Itäisessä Gazassa sankarit rakentavat tunneleita ja lännessä puolestaan testaavat raketteja.” totesi Haniyeh Arutz Shevan mukaan.

Haniyeh’n kommentit tulivat julki hänen osallistuessaan Gazassa seremoniaan ennen seitsemän Hamas –terroristin hautajaisia jotka puolestaan saivat surmansa Gazasta Israeliin johtaneen tunnelin katon romahdettua vesisateitten pehmittäessä yläpuolella olevan maan. Kaivajat olivat Al-Qassam Brigades’n jäseniä.

10612552_890034781019393_6429464457862507771_n (2)Hamasin tiedottajat ja virkailijat vakuuttavat, että seuraavaan sotaan valmistaudutaan kellon ympäri, mihin kuuluu niin ohjusten ja rakettien salakuljetus Siinailta Gazaan kuin terroristien kouluttaminen taisteluihin tunneleiden sisällä ja hyökkäyksiin Israeliin tunneliverkoston kautta. Harjoitusvideolla koulutukseen kuuluu järjestynyt toiminta, soluttautuminen, hyökkäys siviili- ja sotilaskohteisiin sekä haavoittuneiden evakuointi. Lähde: Arutz Sheva

Aiemmin tammikuussa [2016] yksi al-Qassam’n jäsen kuoli sähköshokkiin tunnelityömaalla eteläisessä Gazassa. ’The Institute for Palestine Studies’ raportoi 2012 Hamas’, virkailijoiden laskeneen 160 kuolemaa tunneleiden sisällä vuosina 2007-2012. Elokuussa 2014 al-Jazeera raportoi 400 kuolleesta.

Israelin territoriohallinnon [Coordinator of Government Activities in the Territories – COGAT] päällikkö Yoav Mordechai on uhannut että uuden sotilasoffensiivin valmistelut saattavat johtaa Gazan ja Israelin rajanylityspaikkojen sulkemiseen. Lähde: Jewish Press

  • Gazan tunneliaktiviteetti tilastoa vuodelta 2013
  • Gazan tunneliaktiviteetti tilastoa vuodelta 2013

Mainittakoon, että Israel on viimeisen Gazan konfliktin seurauksena kehittänyt erityisiä tunnistimia rajan alittavien tunneleiden ja tunnelitöiden havaitsemiseksi. Erityisesti Yhdysvallat on suunnitellut tämän teknologian hankkimista Meksikon vastaiselle rajalleen. Kyseinen Siinain raja-aita on rakenteeltaan täysin erilainen kuin Länsirannan turvamuuri. [Lisää kirjoituksessa Unkari ja Bulgaria hakevat aita-osaamista Israelista ja yleisemmin Egyptin toimista Gazan vastaisella rajalla kirjoituksessa Op-Ed: Egypti Gazan saartajana Israelin sijaan! ] Edelleen Israelin armeijalla on nykyisin pienoiskokoisia kauko-ohjattavia tulivoimaisia tankkeja jotka voidaan laskea tunneleihin ja jotka voivat eliminoida vastustajat tunneleissa vaarantamatta IDF:n omaa henkilöstöä.

Israel-Sinai-Pipeline-Wall-800x450-F2

[Kirjoitus alunperin ilmestynyt Ariel -sivustolla]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä ryösti karjalaisten maat ja kodit viimeisen kerran 1944 ja ajoi meidät evakkoon. Jos meidätkin olisi sijoitettu piikkilankojen ympäröimään leiriin sen jälkeen, minäkin kaivaisin hyökkäystunneleita ja opettaisin lastenlapsille pommien ja rakettien tekoa!

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Gazalaisia ei juuri ole ajettu mistään mihinkään, päinvastoin Israel tyhjensi yksipuolisella päätöksellään Gazan juutalaisasutuksesta vuosikymmen sitten. Viime vuosina Egypti on tiukentanut Gazan saartoa mm tuhoamalla valtaosan salakuljetustunneleista syynä Gazasta tehdyt terrori-iskut Egyptin viranomaisia ym tahoja vastaan. Henkilöiden ja materiaalin liikkuvuutta Gazaan/Gazasta rajoitettaneen niin kauan kunnes gazalaiset oppivat olemaan hyökkäilemättä naapureitaan vastaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Gazassa on varsin suuri määrä palestiinalaispakolaisia.
http://www.unrwa.org/where-we-work/gaza-strip

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #5

Näin on mutta käsittääkseni näistä vain pieni osa Gazan sisäisiä pakolaisia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #8

Mirala puhuukin evakoista eli kotiseutunsa todella taakseen jättäneistä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Älä viitsi Ari.
Eikö juutalaiset käyneet terrorisotaa 1945 jälkeen alueella englantilaisia vastaan saadakseen Palestiinan haltuunsa?
Kun englantilaiset lähtivät, eikö juutalaiset terrorisoineet palestiinalaisia saadakseen maan haltuunsa? Siinä he onnistuivatkin, osa tapettiin osa palestiinalaisia jäi heidän miehittämälle alueelle, osa tungettiin mm. Gazan leireille pois jaloista. Sinusta oli jalomielistä että juutalaiset kohteliaasti siirsivät omat pois Gazasta saadakseen tilaa vangeille.

On surullista että holokaustin kokeneet juutalaiset käyttävät nyt vuorostaan natsien menettelytapoja.

Toisaalta on ilahduttavaa että herran valittu kansa ei kuitenkaan käytä täysin vanhassa testamentissa olevia herran antamia ohjeita vihollisen käsittelystä, kaikki tapettava, miehet, naiset, lapset, kotieläimet, kaikki aineellinenkin tuhottava...

Henkiin jätetyt ajattelevat kuten Jaakko Ilkka:
"Parempi orjan elämää on kuolo hirsipuussa."

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kansainvälinen yhteisö holokaustin jälkeen myönsi juutalaisille kotimaan Brittimandaatin alueelle. Israelia perustettaessa arabimaat hyökkäsivät juutalaisia vastaan paitsi ko mandaattialueella myös muissa arabimaissa. Keskinöisen vihanpidon aikana ja jälkeen noin 650 000 mandaatin arabia joutui etsimään uutta asuinpaikkaa mutta niin myös n 850 000 juutalaista muista maista, osa pakotettuina osa vapaaehtoisesti. Tästä taustoitusta mm kirjoituksessa "Israeli Vs Palestine Refugees – In, Out and No Return" - http://arirusila.wordpress.com/2012/09/13/israeli-...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Pakettiin" kuului myös arabivaltio, jonka perustamisen aika on viimeistään nyt.
http://www.nytimes.com/2016/01/30/world/middleeast...
http://www.diplomatie.gouv.fr/en/country-files/isr...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #6

Aivan; juutalaiset hyväksyivät kansainvälisen yhteisön jakosuunnitelman vaan alueen arabit eivät. Sittemmin vuosien 1948-1967 aikana arabivaltio olisi voitu perustaa mutta näin ei tehty. Jonkinlainen Palestiinan valtio on jo perustettu ja monien maiden toimesta tunnustettukin. Neuvotteluteitse on haluttaessa mahdollisuus sopia mm rajoista ja kehittää ko valiota 'failed' tai 'captured' kategoriasta paremmaksi valtion versioksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kansainvälinen yhteisö on hyväksynyt Karjalankin ryöstämisen, minun kotini tuhoamisen, ryöstämisen, sukulaisten tappamiset ja minun karkotuksen.
Siunasiko Herra Stalinin aseiden voiton?
Oliko ryöstö oikein?
Oliko palestiinalaisen karkotus Gazan vankileiriin oikeudenmukaista?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Reaalipolitiikka ei aina ole oikeudenmukaista ja sodassa hävinneellä osapuolella neuvotteluvara on pieni. Itse karjalaisevakon poikana en maahan kaatunutta maitoa liiemmin lähtenyt märehtimään vaan työskentelin toista kymmentä vuotta NL ja sittemmin Venäjä hankkeissa, jotkut silloisista ystävyyssuhteista ovat jatkuneet tähän päivään asti ja pääsääntöisesti pidempään kuin suomalaiset vastaavat.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyväksykäämme reaalipolitiikka: Karjalan ryöstö, palestiinalaisten kiusaaminen ja ennen kaikkea holokausti.

Hyväksy sinäkin tunnelien kaivaminen, älä valita niistä, eiväthän ne piruparat kuitenkaan pärjää juutalaisten sotilasmahdille.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Jos Hamas katsoo aiheelliseksi kaivaa tunneleitaan niin se on järjestön itse valitsema prioriteetti joka ohittaa vaikkapa asuntorakentamisen gazalaisille eikä siinä minun hyväksynnälläni ole pätkänkään merkitystä. Sen sijaan minun prioriteettini on tuoda asia esiin kun sama Hamas valittaa kansainväliselle yhteisölle Gazan jälleenrakennuksen hitaudesta joka yhteisö ja me sen jäsenenä tätä jälleenrakennusta on rahoittamassa.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Tunnelikaivannalle olisi myös tarjolla rauhanomaisempi ja eteenpäinsuuntautuva vaihtoehto nimittäin sopimuksen tekeminen Israelin ja Hamasin kesken. Tällaisen luonnos on itse asiassa valmisteltu Israelin ja Hamasin poliittisen siiven ja gazalaisten liikemiesten toimesta. Kyseessä on pitkä (5-15 vuotta) tulitaukosopimus vastineeksi Gazan saarron lopettamiselle. Vihollisuuksien lopettamisen ohella sopimusluonnos sisältää raja-asemien avauksen vapaalle viennille ja tuonnille sekä lentokentän ja sataman rakennustyöt. Tästä lisää kirjoituksessani "Op-Ed: Gazan valtio rakenteilla, länsirannan palestiinalaiset statisteina" https://arielfi.wordpress.com/2015/05/02/gazan-val...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomi voisi ostaa Israelista valvontatekniikkaa vuotavan itärajansa vartiointiin.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Päivitys: Keskiviikkona (3.1.2016) Hamas ilmoitti toisenkin tunnelin nyt sortuneen. Kaksi Hamasin aktivistia kuoli ja kahdeksan on kateissa. Lähteenä The Jerusalem Post.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset