Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Raja-asema Gazaan tilapäisesti suljettu

Israel tilapäisesti evakuoi eilen [14.1.2016] Kerem    wa_image_gaza_map_1Shalom rajanylityspaikan Gazaan johtuen lähistöllä riehuvista raskaista taisteluista Egyptin asevoimien ja ISIS-terroristien välillä.

 

Egyptin armeija ilmavoimien tuella taisteli erityisesti Rafahin, Sheikh Zuweidin ja el-Arishin seuduilla tappaen ainakin 13 islamistiterrorista. Muslimiveljeskunnan syrjäyttämisen jälkeen [2013] Siinain provinssin ISIS-liittolainen on aiheuttanut Egyptin armeijalle vakavia tappioita.

 

Kerem Shalom on Gazan merkittävin rajanylityspaikka ja normaalisti sadat rekat kuljettavat päivittäin sen kautta elin- ym tarvikkeita Hamasin hallitsemaan Gazaan. Egypti puolestaan syyttää Hamasia mainitun ISIS-liittolaisen tukemisesta ja onkin sulkenut pääosan Siinain ja Gazan välisestä salakuljetustunneleiden verkostosta.

                                                                         Ansar_Bayt_al-Maqdis_(شعارات_جماعة_أنصار_بيت_المقدس_3)

Vaikka Siinain terroristiryhmän pääkohde onkin Egyptin nykyhallinto on ryhmä hyökännyt ajoittain myös Israelia vastaan. Heinäkuussa 2015 ryhmä ampui kolme Grad-rakettia Israeliin, vuonna 2013 puolestaan kaksi rakettia Eilatiin. Merkittävin hyökkäys tapahtui vuonna 2011 kun neljä terroristiryhmää hyökkäsi Egyptin rajan läheisyydessä israelilaisbussin ja useiden armeijan ajoneuvojen kimppuun jolloin kuusi siviiliä ja kaksi IDF:n ja useita Egyptin armeijan sotilasta kuoli. Itse Kerem Shalomissa terroristit räjäyttivät rekan vuonna 2012.

 

Lähde: BICOM Aiheeseen liittyviä aiempia kirjoituksia:


                                                  logo_1679275_web

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset