Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Jeremy Corbyn NATOsta ja Ukrainasta

Jeremy Corbyn löi sitten vastustajansa jo ensimmäisellä kierroksella ja vieläpä ylivoimaisesti.  Corbyn poikkeaa melkoisesti kilpakumppaneistaan jotka liki kaikki muistuttivat liikaa ns. poliittisia broilereita.  Lisäksi ihailen tapaa jolla hän osaa esittää asian yhtä aikaa syvällisesti ja selkeäsanaisesti ja vieläpä lyhyesti kuten pari päivää sitten pääblogissani julkaisemalla parin minuutin videolla - Jeremy Corbyn on NATO & Ukraine - näkemys Natosta tiivistyy kristallinkirkkaasti. Lähetin onnittelut. Milloinkahan Suomesta löytyisi vastaavanlaista vasemmistojohtajaa.  Kiinnostava yhteensattuma on, että jenkeissä samanaikaisesti  vasemmistolainen Bernie Sanders näyttää olevan nousussa, tukkineeko jopa Hilaryn tien Valkoiseen Taloon.  

[youtube https://]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Selkeäsanainen Corbyn on myös Palestiinan suhteen.
https://www.youtube.com/watch?v=cHy_brBmSic

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Näin on, en väitäkään olevani hänen kanssaan kaikesta samaa mieltä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Jeremy Gorby taitaa olla jonkinlainen Iso-Britannian Erkki Tuomioja?

http://www.svd.se/expert-manga-kommer-att-forsoka-...

Lauri Wirén
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Näin voitaneen sanoa kuitenkin sillä erotuksella, että Gorby näyttäisi hoitavan hiushygieniansa ja kannattajiensa organisoinnin paremmin kuin Tuomioja. Gorbyllahän näyttää olevan lyhyt tukka ja Gorbyn kampanjaa markkinoitiin somen kautta taitavasti.

Lauri Wirén

Maailma ei kaipaa näitä saatanan stalinisteja. Corbyn oli sitä porukkaa, joka piti Labourin oppositiossa 18 vuotta ennen Blairia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Oppositioon Labour joutaakin!

Lauri Wirén

Joutaa, totta kai. Brittikommenteissa on tänään hämmästelty sitä, että Labour ottaa takapakkia noin 20 vuotta ja haluaa takaisin sen puolueen, jota kukaan ei halunnut hallitukseen ennen Blairia ja New Labouria.

Käyttäjän elmorautio kuva
Elmo Rautio

Tai sitten ihmiset ovat vain kyllästyneet Blairin kaltaisiin oikeistodemareihin, jotka pukevat itsensä "työväenjohtajan" asusteisiin päästäkseen kiillottamaan omaa egoaan vallankahvassa. Lauri Wirénin kaltaiset oikeiston lampaat alkavat olla vähemmistössä, kun talouskurin todelliset kasvot alkavat paljastua niillekin, jotka luulivat olevansa siltä turvassa.

Lauri Wirén

Labour ampui omaan jalkaansa niin, että tuntui. Hallitusvastuuta ei tuollaiselle äärivasemmistolaisen johtamalle puolueelle tule. Kuvaavaa on, että Labourin parlamenttiryhmässä aiotaan toimia puoluejohtoa kuulematta ja kahdeksan varjohallituksen ministeriä erosi välittömästi Corbynin voiton jälkeen. Corbynillä voi olla tekeminen parlamenttiryhmänsä kanssa. Labour voi tämän valinnan jälkeen hajota. Näyttää siltä, että ainoastaan vallankumousnostalgiassa rypevät änkyräkommunistit pitävät Labourin nykysuuntaa hyvänä.

Elmo Raution kaltaiset kommaripässit puskevat paksua kalloaan järeisiin honkiin kaikkialla maailmassa eivätkä saa muuta kuin kipeän pään.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Mitenköhän se meni. R.I.P. Labour, democracy and UK. Retoriikka tietenkin hieman ronskimpaa briteillä mitä meillä, mutta noin meni yksi analyysi. Sanovat että Labour tuhosi itsensä yhdellä iskulla, itse. Kukaan ei nimittäin ikinä voisi nähdä Britanniassa tuon tason vasemmistolaista pääministerinä. Parempi äänestää siis muita. Äänivyöry maltillisille konservatiiveille. Parhaassa tapauksessa ukip kävelee labourin jalkoihinsa kun konservatiivit paikkaavat Labouria keskellä. Varmaan hieno mies, mutta kovin näyttävät kaveria pärjäävän erityisesti omat. Jos kaveri pystyy kuitenkin jotenkin hidastamaan brittien menemistä Syyriaan, niin sitten on jo todettava, että olisi ihan NL-ainesta äijässä

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Pitänee paikkansa että kovimmat vastustajat löytyivät Laborista, mm Tony Blair varoitteli puolueen tuhosta jos Corbyn valitaan. Toisaalta ei viime vuosien linjakaan mitään riemuvoittoja ole tuonut, pikemminkin päinvastoin. Sen sijaan demokratian hautajaispuheita Corbynin valinnan yhteydessä en ymmärrä sillä hän sai noin puolet enemmän ääniä kuin puolenkymmentä vastustajaansa yhteensä. Se mitä arvostan Corbynissa on hänen linjakkuutensa, hän on pitänyt arvoistaan kiinni jo vuosikymmeniä usein vastoin puolueen tai muun yhteiskunnan näkemyksiä, hän on myös elänyt suhteellisen vaatimatonta elämää käyttämättä hyväkseen asemaansa parlamentissa (taisi olla vähiten kulukorvauksia nostanut parlamentaarikko kun pröystäilystä tuli skandaali jokunen vuosi sitten).

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

En tiedä niin tarkemmin kaverista, mutta toisaalta, Ari, milloin on suoraselkäinen kaveri pärjännyt suurvaltion tai maailman politiikassa? Tuosta analyysista hieman lisää. Se lähti siitä, että vaa'an kieli asemassa on lopulta iso joukko brittejä siinä keskellä jotka sitten "vaidattavat" Labour/Tory, tai ennen ovat tehneet. Nythän Labour on kyntänyt, mutta toisaalta viimeksi Cameron joutui kuitenkin ostamaa UKIP ääniä lupaamalla mamupolitiikan tiukennusta ja Eu kansanäänestyksen. Maahanmuuton takia äänestäjät siirtyneet oikealle. Labourin taas katsotaan tulkinneen tilanteen väärin ja tarjonneen vastavetona lisää vasemmalle, jolle löytyy toki ison ydinjoukon kannatus, mutta ei ketään siitä keskeltä eli konservatiivit siirtyvät keskelle ja UKIPille löytyy taas runsaasti tilaa oikealla. Ja sitten on vielä ne skotit. Analyysi tietenkin vei asian niin pitkälle, että Torylle ei riitä vastustajaa ja se saa yksinvaltaisesti hallita, jolloin demokratia tuhoutuu ja koko Uk, mutta ehkä se menee jo sen vapaamman retoriikan piikkiin

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #11

Minä puolestani rinnastan Corbyn brittien Tsiprasiksi (Kreikka) tai Iglesiaksi (Espanja). Molemmat karismaattisina johtajina ikään kuin 'out of the box' ovat villinneet yleensä puolueisiin/eliittiin pettyneitä äänestäjiä mittavasti kannalleen; innostunut ydinjoukko on myös mielestäni jopa ratkaiseva tekijä jolla virkamiesmäistä establishmentia haastetaan. Edelleen Labor ei mielestäni ole aivan niin heikko kuin luullaan koska esim. puolueesta itsenäistyneet skotit nähdäkseni edustivat puolueen vasenta laitaa ja luulisi Corbyn heidän kanssaan paremmin pärjäävän kuin edeltäjänsä tekivät.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #12

Labour kusi kannatuksensa nimenomaan Skotlannissa, missä puolueen suhtautuminen skottien itsenäisyyspyrkimyksiin siirsi riittävän suuren määrän äänestäjiä SNP:n taakse. Nythän Labour on käytännössä hävinnyt Skotlannista, kiitos brittien vaalijärjestelmän. Corbynin äärivasemmmistolainen linja ei tuo äänestäjiä takaisin Skotlannissa, joten ne parlamenttipaikat ovat menetettyjä pitkäksi ajaksi, ehkä ainiaaksi.

Lauri Wirén

Monet äänestävät jaloillaan seuraavissa vaaleissa. Keskiluokkaiselle Labourin kannattajalle on täysin mahdotonta tukea Corbynin kaltaista äärivasemmistolaista.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Tässä yksi ensimmäisiä laadukkaita analyyseja Corbynin voiton merkityksestä: The Guadian - http://www.theguardian.com/politics/2015/sep/12/je...

Lauri Wirén

Vasemmistolehti Guardianin jutuissa on paljon selittelyn makua, kun kirjoitetaan, että "kyllä siitä Jeremystä voi vielä tulla pääministeri". Labourin sisällä sanotaan, että Labour on nyt pahasti jakaantunut ja tulee taistelemaan olemassaolostaan. Puolueettomat arviot ovat, että Labour pysyy oppositiossa hyvin pitkään ja Tory-lehdistö on suorastaan riemuissaan.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Joka tapauksessa Labour siirtyi selvästi vasemmalle. Vaikkei Labour ei ehkä pääse hallitukseen niin joka tapauksessa Corbyn ajama linja tulee vaikuttamaan pitkään Labouria Corbyn vallan loppumisen jälkeenkin. Kannattaa ottaa huomioon se tosiseikka että Corbyn nostivat valtaan Labourin omat äänestäjät jotka halusivat muutosta.

Lauri Wirén

Corbynin äänestivät puheenjohtajaksi puoluekokouksen valtuutetut. Kommentoijat ovat jo huomauttaneet, että äänestettäessä ei varmaan yksikään ajatellut niitä, jotka ovat vaaleissa äänestäneet Labouria. Nyt puheenjohtajavalinta karkottaa keskiluokkaiset äänestäjät muiden puolueiden tukijoiksi ja Corbynin voitosta tulee Labourin katastrofaalinen tappio.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kyse ei ole aivan pienestä määrästä valtuutettuja kuten tilastoista näkyy: Votes: 422,664 | Electorate: 554,272 | Turnout: 76.30% . Ja näistä äänistä Corbyn siis sai liki 60 % eli olettaisin mukaan mahtuvan monenlaista porukkaa ja melkoisen määrän ns mielipidejohtajia tulevia kampanjoita vauhdittamaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset