Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Gazan terroristien hyökkäys Länsirannalla estetty

ShowImage (3)Israelin tiedusteluvirasto Shin Bet’in mukaan Gazan ääriaineksilla on korkea motivaatio edistää ja johtaa terrori-iskuja myös Länsirannalla. Tämä kävi ilmi Shin Bet’in paljastettua 25.8.2015 pidättäneensä terririsolun jäsenet joiden aikomuksena oli räjähtein ja tuliasein hyökätä juutalaisten kimppuun näiden rukouspaikalla Joosefin haudalla [Joseph's Tomb].  Kyseinen muistomerkki sijaitsee Nablusissa Palestiinalaishallinnon alaisella alueella.

Monet juutalaiset vierailevat Joosefin haudalla koordinoimatta käyntejään IDF:n kanssa muodostaen näin helpon iskukohteen. Jo aiemmin terroristit ovat tehneet menestyksekkäitä hyökkäyksiä näitä pyhiinvaeltajia vastaan; esimerkiksi v. 2011 hyökkäyksessä kuoli aiemman Likudministeri Limor Livnat’in veljenpoika.

Shin Bet’in mukaan tämänkertainen aiottu terrori-isku oli Muhammad Darwish’n – Islamic Jihad aktiivi Gazassa – johtama, hän myös toimitti iskun aseistuksen. Jokaisella solun jäsenellä oli omat tehtävänsä: Yksi toimitti aseet, toinen tiedustelutiedot ja kaksi muuta olivat valmiina hyökkäykseen. Muista solun jäsenistä Nassim Damiri on Tulkaramin pakolaisleiriltä ja tunnettu Tanzim-Fatah operatiivi; Muhammad Damiri, samoin Tulkaramista puolestaan on palestiinalaispoliisi; Yasser Tsarawi Nablusista puolestaan on aiempi vanki ja tunnettu Hamas operatiivi; Adwan Nazzal Kabbatya’sta on Islamic Jihad operatiivi.

Kaikki vangitut ovat myöntäneet osuutensa suunniteltuun iskuun, Tsarawi mm tunnusti opettaneensa Nassim Damirille improvisoitujen palopommien tekoa ja jälkimmäisen serkku Muhammad Damiri puolestaan keränneensä tiedustelutietoja pyhiinvaeltajien liikkeistä alueella.

Asian käsittely jatkuu seuraavaksi IDF:n Samarian syyttäjän toimistossa. Lähde: The Jerusalem Post

Liittyen aiempaan kirjoitukseeni ”Op-Ed: Hamas ja Israel ’Cold Peace’ sopimukseen”  todettakoon että vaikka kyseinen pitkä tukitaukosopimus syntyisikin on Hamas pidättänyt oikeuden jatkaa hyökkäyksiään Länsirannalta käsin. Täten Joosefin haudan terrorisuunnitelma saattaisi olla tästä esimerkkinä.

semel-sh-new

[Kirjoitus julkaistu alunperin Ariel -sivustolla]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Ari! Parasta rauhantyötä on tuoda lahjomatonta tietoa paikanpäältä.
Siis kaikkea menestystä palstallesi.
Toimitatko palstaasi Suomesta käsin vai niinkuin Gabriel Eskel, Israelista?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Olisi mielenkiintoista kuulla, millaisista lähtökohdista olet liikkeellä?
Mistä palava innostus ?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Motivaatiotani bloggaukseen kuvasin aikoinaan seuraavasti:

“While working in Balkans I saw a huge gap between mainstream media and reality and between high-flown ideas and grassroots. So I started to write e-mails to policy-makers and comments to different forums – the response was modest at highest. Then I started blogging and I have got more feed-back. My motto is “The other side of story””.

Israelin osalta olen seurannut maan kehitystä vuosikymmeniä ja jatkuvasti ihmetellyt miten niin pieni maa ja kansa on kyennyt omaehtoisesti kehittymään liki kaikilla mittareilla sellaiseksi eturivin kansakunnaksi kuin Israel nyt on. Vasemmistolaisena minua puolestaan innosti vasemmistosionistien kibbutsismi joka puolestaan ehkä on niitä harvoja sosialistisia/kommunistisia kokeiluja jotka menestyivät. Lukuisilla vieraikuilla Israelissa sekä seuratessani kv mediassa alueen tapahtumia huomasin saman ikmiön kuin aikoinaan Balkanilla eli käytäntö ja median kuva Israelista poikkesivat toisistaan. Siksi myös Israelin suhteen minun vaikutuskeinoni on bloggaus koska muissa kanavissa näkemyksilläni ei ole sitäkään kantavuutta.

Kirjoitan aiheista Suomessa, ajoittain inspiraatio tulee Israelin käyntien yhteydessä ja tänä kesänä selvittellin Israelin armeijan tehokkuuden salaisuutta osallistumalla IDF:n vapaaehtoisohjelmaan itse armeijan tukikohdissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset