Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Anon (nimimerkki)

Nabukko-kaasuputkiprojektista on pidettävä kiinni, vaikka aseellisin toimin. Nabukko on energiastrategisesti kriittinen pitkällä tähtäimellä Euroopan energiaturvallisuuden kannalta tulevaisuudessa.
Nabucco lisäksi vahvistaa kenties 20-vuoden päästä Euroopan unioniin liittyvien jäsenmaiden taloutta (esimerkiksi Georgia). Mikäli Eu jatkaa nykyistä ristiriitaista ja maltillista linjaa venäjää kohtaan Eurooppa tule yhä riippuvaisemmaksi siitä. Vaikka olettaen jo nyt 60 vuotta kehitteillä ollut fuusiovoima toteutuisi ja sitä pystyttäisiin käyttämään aina on hyvä olla varareittejä ongelmien ilmaantuessa.

Timo Elonen (nimimerkki)

Eihän sen rakentamiseen mitään järkisyitä ole ollutkaan. Moneen kertaan South Streamia kalliimpi ja epävarmempi ratkaisu. Kylmää sotaa edelleen käyvät Mepit haluavat uhrata miljardeja pelkästä venäjäkammosta johtuen. Huomiota herättävää myös miten Pohjois-Koreaan kauhulla suhtautuvat eurooppalaiset maat suhtautuvat Turkmenistaniin. Ei mitään arvostelua demokratian puutteesta, ihmisoikeuksista tai henkilöpalvonnasta ole lehdistökään juuri esittänyt. Suuret yritykset tosin hakevat osuutta öljy- ja kaasutuloista tukemalla ja avustamalla tätä Pohjois- Koreaakin pahempaa diktatuuria. Siitä maasta käydään Venäjän kanssa kovaa kilpailua. Jos Eurooppa häviää tulemme näkemään miten Turkmenistan ajaa ohi P-Koreasta kauhujen ja hulluuden maana.

Niin North Stream kuin South Stream ovat pahasti myöhässä jo nyt, kuten jälkimmäisestä joku artikkelissasi totesi. Nabucco suunnitelma voi mahdollisesti olla olemassa jonkinlaisena tulevaisuuden mahdollisuutena, jos esimerkiksi Irakin pohjoisalueilta aletaan saada kaasua.

Kalle J. Miettinen (nimimerkki)

Venäjältä rakennetaan Altain putki ja Skorovodinon putki Kiinaan.Melkein valmis putkikoneisto Nahodkaan.Sahalinilla kaasunnesteytyslaitos jo koekäytössä ja ainakin Sahalin n:o 1 tuotannossa.Venäjällä kyllä tulevaisuudessakin asiakkaita riittää.Mutta koska herää tähän todellisuuteen uhoava Eurooppa?

Anon (nimimerkki)

Kuten joku aikaisemmin totesi Irakissa ja Iranissa olevilla kaasu ja öljyvaroilla olisi käyttöä myös Euroopassa ja Nabucco-kaasuputkiprojekti tarjoaa tämän mahdollisuuden. Lisäksi tulevaisuuden energiatarpeet huomioon ottaen kannattaisi myös miettiä yhteistyön lisäämistä Saharan pohjoispuolen valtioiden kanssa energiaturvallisuuden takaamiseksi. Ongelma on siinä, että tällä hetkellä kaikki kaasutoimitukset tulevat venäjältä tai menevät venäjän alueen läpi. Lisäksi ei tällä hetkellä ole olemassa muita vaihtoehtoja kuin venäjä. Tämä on huomattava turvallisuusriski, lisäksi kun otamme tämänkeväiset tapahtumat huomioon, jolloin useilta euroopan mailta kaasu katkaistiin. Tämän takia Nabucco on elintärkeä. Mitä Kiinaan menevästä kaasuputkesta kuulin niin venäläisille tuli kiinalaisten kanssa kiistaa hinnasta joten projekti ei toteudu ellei asia ole viimeaikoina muuttunut.
Mitä ihmisoikeuskysymykseen tulee niin eihän Suomikaan koskaan kovin kovaa ääntä pitänyt venäjän ihmisoikeustilanteesta. Ihmisoikeudet muutenkin ovat pelkää paperia, jota tarpeen vaatiessa voidaan repäistä ja käyttää vessapaperina, myös euroopassa ja suomessa tarpeen niin vaatiessa. Mikäli kansakunnan tai kansakuntien edut niin vaativat. Maailma on julma. Mitä todellisuudessa täällä maapalolla kaivattaisiin enemmän olisi maailmanlaajuinen ajattelu, eikä pelkästään oman maan tai maantieteellisen alueen etujen ajaminen.

Mikäli tutkimme esimerkiksi Rooman valtakunnan historiaa. Yhtenä sen tuhoon johtaneista syistä voidaan pitää Italian vehnänvilejlyn pienentymistä kannattomuudesta johtuen ja riippuvuuden kasvua egyptin tuontiviljasta. Pitkä asia tiivistetysti ja lyhyesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset