Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

YK:n tukema lapsisotilaiden [viha]koulutus Gazassa uhkaa supistua

Nimetön (30)UNRWA [UN Relief and Works Agency] on ilmoitanut, että sen budjetissa on 101 miljoonan USD aukko, minkä johdosta se joutuu sulkemaan 700 koulua Gazassa, Juudeassa ja Samariassa, Jordaniassa, Syyriassa ja Libanonissa tulevan syksyn lukuvuoden alkaessa. Hamas puolestaan julkisti lausunnon todeten ilmoituksen toiminnan supistamisesta olevan pelkkä poliittinen peli tarkoituksena tuhota lasten koulutussektori taloudellisten ja teknisten vaikeuksien varjolla. Lausunnossa epäillään toimintojen supistuksen aiheuttavan hallitsemattoman kehityskulun. Lähde: Arutz Sheva

UNRWA:n toiminta perinnöllisestä pakolaisasemasta perustuu täysin toiselle kriteerille kuin YK:n pääasiallisen pakolaisapuviraston - UNHCR:n - , jonka toiminta tähtää pakolaisten asuttamiseen joko kohdemaissaan tai palaamaan entisille kotialueilleen olojen rauhoituttua. Palestiinalaispakolaisia ei edes yritetä integroida niihin maihin, joissa he asuvat, heidän työ- ja omistusoikeutensa on rajoitettu eikä heille anneta kansalaisuusoikeutta.

UNRWA:n toiminta erityisesti Gazassa on herättänyt Israelissa kritiikkiä, sillä sen tukemilla lasten kesäleireillä pienille lapsille opetetaan radikalismin ohella sotaleikkejä ja aseitten käsittelyä. Edelleen viimekesäisen Gazan konfliktin aikana kouluja käytettiin tukikohtina ja aseitten ja rakettien varastoina. Asian tultua julkiseksi Hamas haki aseet pois kouluista ja klinikoilta, joista löydettiin myös useita hyökkäystunneleitten suuaukkoja. Yksi UNRWA:n klinikoista oli lisäksi ansoitettu surmaten kolme IDF:n sotilasta. Lähde: Arutz Sheva

David Bedein, Center for Near East Policy Research –tutkimuslaitoksen päällikkö, on selvittänyt miten UNRWA:n koulut muokkaavat lapsista Gazan  "siviiliarmeijaa." Tutkimuslaitos huomauttaa UNRWA:n omilla nettisivuillaan toteavan opetussuunnitelmien olevan Hamasin päättämiä ja että sotilaskoulutus on osa opetussuunnitelmaa. Alla oleva video osoittaa miten UNRWA – Hamas –yhteistyö toimii ja kuinka Hamas kouluttaa sotilasunivormuihin puettuja lapsia jihadiin.
[youtube https://]
 

Aiemmin vihakoulutuksesta mm

Hamasin terrorileirit nuorisolle ja

Erilaiset nukkeleikit

ja UNRWA:n roolista lähi-idän pakolaiskysymyksessä mm

Israeli Vs Palestine Refugees – In, Out and No Return

 

[Kirjoitus julkaistu alunperin Ariel -sivustolla]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Alla oleva video kuvattu Jerusalemissa 27.7.

Passerby Scolds Sheik for Teaching Martyrdom to Children at Al-Aqsa Mosque Summer Camp

http://www.memri.org/clip/en/0/0/0/0/0/0/5020.htm

Hiljaseksi laittaa nähdä pienten lasten huutavan "Khaybar Khaybar ya yahud, Jaish Muhammad saya'ud"

Pekka Heliste

Samanlaista koulutusta annetaan juutalaisissa siirtokunnissa , tavoite on tappaa palestiinalaiset.

Ei kumpikaan osapuoli hillitse sodanlietsontaa

Sotatila palvelee ennenkaikkea Israelia, sillä se voi käydä etenasotaa palestiinalaisia vastaan.Israel yrkii tekemään palestiinalisten elinolot mahdottomiksi ja pyrkii näännyttämällä tekemäään lopullisen ratkaisun.

Mitä tulee sotilaiden suojautumiseen sivvilen joukkoon niin samaa harjoittaa Israel.

Gazasta ammutuilla raketeilla tavoiteltiin Tel Avivin kenttää , se kun on sotilaskenttä.Tarkkuus ja kantma ei aivan riittänyt, vielä.

Samoin tv-uutisissa israelilainen upseeri esitteli ylpeänä johtokeskusta , jka oli kaupungin keskustassa tavallisen toimistotalon kellarissa ja naapurissa oli asuntaloja.

Eivätkä ne israelialiset varuskunnatkaan misäään autiomaassa ole vaan kaupungeissa

Tilannetta voi verrta Suomeen: Helsingin keskusta on täynnä sotilaskohteita, Helsinki-Vantaa on sotilaskenttä esim viimeksi kun venäläiset lentelivät Suomen rajalla niin hävittäjät operoivat Helsnki-Vantaan kentältä.

Kun Gaza on maailman tiheimmin asutettuja alueita niin kaikki on kaiken keskellä.

Suomaliset asekätkijätkin kätkivät aseita kouluihin ja siviilitaloihin.Kotikylän koulustakin aseita löytyi vinot pinot

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

PH: olisiko lähdettä väitteelle siirtokuntien vihakoulutuksesta?

Muutama kommentti:

1) Israelin ylistettyyn (yliopistorankingissakin viisi 100:n joukossa) koulutusjärjestelmään on valtion monikulttuurinen luonne ja mm arabivähemmistölle on yhtenäiskoulujen ohella tarjolla arabiankielellä opettavia omia kouluja. Opetussuunnitelman keskeisiä tavoitteita/arvoja on tiivisteysti mm seuraavat:
The following topics have to be permanently woven into the school climate: human dignity – the student’s as well as the teacher’s (it is important to avoid treating students arbitrarily and to ensure that the rules of natural justice are respected) – freedom of opinion, expression and criticism, decision-making through democratic mechanisms and processes, practice in living as part of a group; equality despite difference.
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Owl...

2) Israelin sotilaiden ei tarvitse suojautua siviilien taakse, ja siviilitappiot ovatkin olleet vähäisiä verrattuna sotilaiden kokemiin menetyksiin.

3)Ne varuskunnat joissa itse olen vieraillut ovat olleet noin 5-10 km:n päässä kaupungeista.

4) Hamasin kannalta voi hyvinkin olla perusteltua sotilaskohteiden sijoitus asutuksen keskelle. Kuitenkin kun Israel ennen kohteeseen hyökkäystä pyrkii eri tavoin varoittamaan siviiliväestöä hyökkäyskohteessa on Hamasin kannalta rikollista tai epäeettistä toimintaa estää siviilejä siirtymästä turva-alueille tai jopa houkutella näitä vaikkapa hyökkäyskohteena olevan talon katolle.

Pekka Heliste

Tässä taannoin oli tv:ssä ohjelma siirtokuntalaisista ja heidän asenteistaan ja suhteesta palestiinalaisiin.

Kaivele YLE arkistosta

Pekka Heliste

Tuossapa alkuun

http://forward.com/opinion/israel/197866/when-isra...

Mitä tulee noihin yliopisto ym arabien kouluutamiseen niin se on samanlaista propagnadaa kuin Stalinin propagandalapset

Todellsiuudessa arabit on ajettu omiin gettoihin ja he eivät voi osallistua vapaasti koulutukseen.Vain ns luottovangit voivat päästä eteenpäin yhteiskunnassa.

2 Isralin sotilaat käyttävätkin palestiinalaisia siviilejä kilpinään esim asuntojen tutkinnassa ensimmäisenä pakotetaan taloon naisia lapsia vanhuksia .Näin siviilit pakotetaan laukomaan mahdolliset miinat tai estämään palestiinalaisia ampumasta. Israelilaisten ammuntaa siviilit eivät estä vaan he kuolevat

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #16

Ns siirtokunnissa esiintyy myös äärimielipiteitä, missäpä ei, mutta Israel valtion virallinen Curriculum lähtee moniarvoisuudesta. Esimerkiksi useissa Israelin peruskouluissa juutalaiset opiskelevat arabiaa koska naapureiden ymmärtäminen näiden omalla kielellä katsotaan hyödylliseksi ja tavoitteelliseksi. Yliopistorankingeissa (muissakin kuin Shanghai) Israel omaa sellaisia sijoituksia joista Suomessakin vain haaveillaan. Ghetoista ja luottovangeista toteaisin että Israelissa on knessetissä tällä hetkelläkin arabipuolueita ja knessetedustajina sellaisia arabeja joita ei parhaalla tahdollakaan voi kuvata luottovangeiksi.

Pekka Heliste

Israel ei varoita kuin harvoinJos Venäjä ilmoittaisi, että se pommittaa Sauli Niinistöä niin jäisikö Niinistö odottamaan, että pommi tulee niskaan

Israel pyrkii teloittamaan palestiinalaisten johtoa, joten varoitukset eivät ole mahdollisia jos haluaa jonkun hengiltä

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #17

Israelin siviiliuhrien välttämiseen tekemää työtä on arvostettu useissa kv raporteissa (ks esim "SUBMISSION TO THE UNITED NATIONS INDEPENDENT COMMISSION OF INQUIRY ON THE 2014 GAZA CONFLICT by Colonel Richard Kemp - http://richard-kemp.com/submission-to-the-united-n... ja myös "Gazan siviiliuhrien analysointia" - https://arielfi.wordpress.com/2015/03/05/gazan-siv.... Jotain työn tehokkuudesta kertoo sekin että siviili-/sotilasuhrien suhde Israelin osalta on ollut 2/1 -1/1 kun useissa vastaavissa konflikteissa mm Balkanilla on syntynyt jopa neljä siviiliuhria yhtä sotilasta kohden - jossakin jopa kahdeksan.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #19

YK:n mukaan kaikkiaan Israelin kesäoperaatiossa kuoli 2 205 palestiinalaista, joista ainakin 1 483 oli siviilejä ja yli 500 lapsia.

Kyllä jäänteistä lapsi tunnistetaan vaikka paljoa ei jäisi jäljelle.

Uhrit on arvioinut paikalla olleet avustusjärjestöt .

Israelilaisia sotilaita operaation aikana kuoli 67 ja siviilejä viisi.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #21

Aivan ja vertaappa suhdeluvuista kumpi osapuoli tällöin on suojautunut siviiliensä taa.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #24

Vertailu vain osoittaa, ettei Israel väliä paskan vertaa siviileistä.

Kuten kerroin kaikissa maissa, myös Suomessa, sotilaalliset kohteet ovat siviilien seassa ja voidaan väittää, että suomalaisetkin suojautuvat siviilien taakse.

Et ymmärrä nykyaikaisen sodan raakuutta

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #26

Molemmat suhdeluvut osoittavat että Israel nimenomaan suojelee omia siviilejään ja pyrkii parhaansa mukaan - ja erittäin suurella menestyksellä - suojelemaan myös Gazan siviilejä. Noin empiirisenä kokemuksena voin lisäksi todeta, että ns code of conduct (eettinen ohjeistus) on hyvin korostuneesti esillä IDF:n koulutuksessa.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #27

Israel pyrkii surmaamaan palestiinalaisten johtajia eikä se onnistu kuin yllätyshuäkkäuksillä. Suurin osa siviiliuhreista syntyi näiden iskujen seurauksena.

Jos Venäjä tavoittelisi Niinistön, Stubbin tai Sipilän tai Soinin henkeä niin silloin ne pommitaisivat ao asuinalueet maan tasalle

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #27

Israel pyrkii surmaamaan palestiinalaisten johtajia eikä se onnistu kuin yllätyshuäkkäuksillä. Suurin osa siviiliuhreista syntyi näiden iskujen seurauksena.

Jos Venäjä tavoittelisi Niinistön, Stubbin tai Sipilän tai Soinin henkeä niin silloin ne pommitaisivat ao asuinalueet maan tasalle

Tai kun venäläiset tappoivat Lokan ja muutaman muun kylän siviilejä niin ne merkittiin sotilastukikohtien tuhoamisesta
Aivan kuten suomalaiset merkitsivät sotasairaalan tuhoamisen sotilaskohteen tuhoamiseksi

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #27

Israel pyrkii surmaamaan palestiinalaisten johtajia eikä se onnistu kuin yllätyshuäkkäuksillä. Suurin osa siviiliuhreista syntyi näiden iskujen seurauksena.

Jos Venäjä tavoittelisi Niinistön, Stubbin tai Sipilän tai Soinin henkeä niin silloin ne pommitaisivat ao asuinalueet maan tasalle

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #19

Kemp ei ole luotettava lähde, sillä hän tehnyt uransa aikana yhteistyötä Mossadin kanssa ja hänellä on hyvät suhteet Mossadiin

Hänen lausuntonsa ei perustu paikalla oleviin tutkimuksiin vaan lähinnä lehtitietoihin ja Mossadin antamiin tietoihin.

Tällaista tutkimusta voi pitää puolueellisena tai ainakin epäluottavana

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #23

Kemp nimenomaan oli useaan otteeseen Isrealissa haastattelemassa niin sotilaita, virkamiehiä, lakimiehiä kuin siviileitäkin mm viime kesäoperaation yhteydessä. Mossadin sijaan IDF on hyvinkin tarkkaan dokumentoinut siviiliuhreja ja väitettyjä sotarikoksia. Tutkimusten pohjalta on nostettu kymmeniä syytteitä ja useita on tuomittukin.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #25

Kuten itsekin todistat, Kempin analyysi perustuu Israelin omiin analyyseihin. Eli Israelin propagandaa.

Vain lapsi uskoo tuollaisiin raportteihin

Se olisi samaa kuin tappaisi jonkun ja kertoisit,että olet viaton vaikka seisot savuava ase kädessä

Ja joku vielä uskoisi sinua

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #31

Toki eri tahot tekevät raporttejaan niin Israelissa kuin sen ulkopuolellakin. Israelin esittämiä dokumentteja ei nähdäkseni ole kyetty missään kumoamaan. Kun maa on demokraattinen oikeusvaltio jäisi tosiasioiden vääristelystä liian helposti kiinni.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #32

Israelin saliset poliisit ovat tehokas omienkin vaientaja,joten ei Israelista vuoda tietoja.

Ei demokratia takaa tietojen vuotamista, Snowdenit ja Assanget ovat harvinaisuuksia, länsimainen muu tiedotusvälineistö ei ole kyennyt enää pitkään aikaan tekemään mitään suuria paljastuksia

Mutta kuten Snowden osoitti, salinen toiminta ja omien vakoulu n nyt laajempaa lännessä kuin koskaan NL. Se on estänyt vuotamisen

Mutta olet itse asiassa aika ristiriitainen: Ensin väität, että Israel varoittaa palestiinalaisia siviilejä.Kuitenkaan asukkaat eivät osaa paeta paikalta?

Ja jos IDF olisi niin moraalinen kuin väität niin se ei pudottaisi pommeja, kun tietää sillä olevan siviilejä eikä siviiliuhreja syntyisi

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #33

Israelin varoitettua siviilejä on Hamas vedonnut mm tv:sssä etteivät siviilit poistuisi tulevasta hyökkäyskohteesta vaan pikemminkin kerääntyisi esimerkiksi iskukohteen katolle.

Edelleen on dokumentoitu useita tapauksia jolloin hävittäjälentäjä on keskeyttänyt iskunsa kun kohteeseen onkin virrannut ennakoimattomasti siviilejä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #35

Kyseessähän on silloin siviilivastarinta, mutta ei se anna oikeutta ampua siviilejä

Baltian maitten vapautuminen perustui aseettomaan siviilivastarintaan
Muutama kuoli, mutta edes venäläiset eivät olleet niin moraalittomia, että olisivat talloneet väkijoukot panssareiden alle vaikka heillä oli mahdollisuus ja käsky
Toki muutama kuoli, mutta se on akukan siitä mitä Israel harrastaa

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #43

Jos ammutaan liki 10 000 rakettia siviilikohteita kohden ja rakennetaan yli 30 hyökkäystunnelia mm aseettomaan kibbutsiin murhatöitä tekemään niin en puhuisi aseettomasta siviilivastarinnasta; lasten aseellinen vihakoulutuskaan ei siihen viittaa.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #44

Tuo on eri asia, tuskinpa nuo naiset ja lapset tuota kykenevät estämään.

Eikä varmaan Hamasin johtokaan, sillä siltä puuttuvat nykyaikaisen hallinnon välineet.Israel tuhoaa ne toistuvasti, joten eivät ääriainekset ole hallinnassa.

Ja palestiinalaisten toiminta on vain reagointia Istaelin terroriin ja kuristamiseen

Tilanne vertautuu esim Pohjois-Irlantiin, jossa katoliset ja protestantit taistelivat satoja vuosia .Tunnetuin järjestö oli IRA, mutta sekin koostui ryhmistä, jotka operoivat löyhässä yhteistyössä ja usein itsenäisesti.Keskitetty johto oli heikko eikä kyennyt estämään ryhmien operaatioita vaikka oli sovittu tulitauosta.

Englannin armeija ja tiedutelupalvelu oivat ylivoimaisia verrattuna IRAan, muta sekään ei saanut IRAa eikä sen ryhmiä kukistettua

Sota loppui vasta kun katolisten poliittiset oikeudet tunnustettiin ja heille annettiin amhdollisuus edetä yhteiskunnassa ja protestanti pistettiin järjestyksen

Sama tilanne on Palestiinassa, israelialiset tietävät kyllä millä rauha saavutetaan, mutta sitä he eivät halua kuten eivät halunneet protestantit Pohjois-Irlannissa

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #32

Gazassa käydään kaupunkisotaa.

Jos Suomikin joutuu sotaan niin ei sotaa käydä metsässä vaan kaupungeissa .Helsinki olisi varmasti taistelutanner ja sotilaat toimisivat siviilien seassa

Poikani oli juuri armeijassa , samoin hänen kaverinsa.Kyllä kaupunkisotakoulutusta oli merkittävä määrä palvelusajasta

Irakin sotakin oli pääasiassa kaupunkisotaa, ei kukaan aavikolla sotinut

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #34

Pitää paikkansa. Siksikin IDF harkitsee iskukohteet tarkkaan talo talolta, kortteli korttelilta, tunti tunnilta. Siviilien määrä on yksi iskupäätökseen vaikuttava tekijä kohteen merkittävyyden ohella.

Kaupunkien ohella sotanäyttämönä on luonnollisesti myös media.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Ei todellakaan sotinut aavikolla, vaan sitä tuhottiin aavikolle, kun se pakeni Kuvaitista.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #34

Taistelutantereista:

The hacking of Palestinian and Israeli websites can be just as dangerous as conducting military operations on the ground. Attacks on these sensitive websites — such as those belonging to military bases, airports and banks — can potentially result in devastating losses. These attacks could expose bank accounts or military and security installations and are considered a threat to national security...It seems that while Palestinian fighters are taking a break from the military confrontations with the IDF, other battles are raging in which fighters are using computers instead of rifles. While the Palestinians' military operations were limited to Gaza's environs in the past, they are now waging their bloody battles with Israelis across the virtual world.

Koko al-Monitorin artikkeli os: http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/07/...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #19

Tarkemmin asiaan voi perehtyä tämän raportin avulla. Jos on kiire, voi aloittaa lukemalla kappaleet 668 - 685 (sivut 180 - 183).
http://www.ohchr.org/Documents/HRBodies/HRCouncil/...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #40

Raportissa on saatavilla olleen tiedon pohjalta tutkittu useita siviiliuhreja vaatineita tapauksia ja todetaan Israelin oikeuselinten ottaneen käsittelyynsä 190 (sota)rikosepäilyä. Tutkimustensa pohjalta raportin laatinut komissio on tehnyt useita suosituksia mm ennakkovaroitusjärjestelmän parantamiseksi, asuttujen talojen haltuunotossa käytettäviin taktiikoihin, oikeusprosessien kehittämiseen jne. Ssmalla toivotaan Palestiinalaishallinnon osaltaan kehittävän omia toimiaan ihmisoikeuksia kunnioittavampaan suuntaan. Yksi suositus Israelille oli Gazan saarron purkaminen. Osoite taisi olla väärä sillä kesäsodan jälkeen Egypti tuhosi yli tuhat Gazaan johtavaa tunnelia ja joku kuukausi sitten 10000 ihmisen asunnot tehdessään turvavyöhykettä Rafahissa Gazan ja Egyptin välille. Israel puolestaan on höllännyt näennäistä saartoa ja alkuvuoden tilastojen mukaan muistaakseni keskimäärin yli 500 kuorma-autollista vie päivässä apua Gazaan Israelista.

Useat tapaukset näyttivät jääneen raportissa epäselviksi. Itse en pikalukemalta huomannut esimerkiksi arviota siitä mitkä siviilituhot aiheutuivat yli sadan Gazasta ammutun raketin tippuessa tiheään asutulla alueella gazalaisten niskaan. Sen sijaan Hamasin itsensä teloittamiin gazalaisiin viitattiin ihmisoikeusrikkomuksena.

Siviiliuhrien määrittely on vielä jossain määrin kesken - Israel käy nimi nimeltä läpi uhrilistaa selvittääkseen asiaa. Joitakin israelilaisten toteuttamia tapauksia on selvitetty johtamatta syytteisiin. Tällöin kyse on ollut esim. teknisistä vioista, puutteellisesta ennakkotiedustelusta, hätäisistä ratkaisuista tilanteen ollessa päällä tai esimerkiksi tahattomista inhimillisistä erehdyksistä. Käsittääkseni Israelin armeijan eettinen ohjeistus on siinä määrin velvoittava että seuraavan konfliktin aikana toimenpiteet ovat aiempaakin vaikuttavammat siviiliuhrien välttämiseksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #41

Kyllä Israelin oikeusjärjestelmässä on yhä puutteita, kuten viittaamassani raportissa todetaan:
"681. The commission further calls upon the Government of Israel:
- - -
(b) To implement all the recommendations contained in the second Turkel report, in particular recommendation no. 2 calling for the enactment of provisions that impose direct criminal liability on military commanders and civilian superiors for offenses committed by their subordinates, in line with the doctrine of command responsibility;"
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #45

Aina löytyy kehitettävää mutta Israelin oikeuslaitos on kuitenkin valovuosien päässä raportin myös esiinnostamista Hamasin toimittamista omien teloituksista kadulla. Israelissa sentään on oikeus pannut linnaan niin presidentin kuin ex-pääministerinkin näiden rötösteltyä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #46

Ongelmana ovatkin tapahtumat miehitysalueilla.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #47

Ns Länsirannalla eli Judeassa ja Samariassa oikeuslaitoksen ongelmana on tilapäisjärjestelyistä johtuva sekavuus eli A,B ja C -alueilla sovelletaan useita lakeja ja lisäksi sotilasjohdolla on omia ohjeistuksiaan. Tämän tilanteen parantaminen edellyttänee joko molemminpuolista rauhansopimusta, alueellista ratkaisua (vaikkapa kolmen valtion (palautus)malli tai yksipuolisia pysyväisluonteisia ratkaisuja (kuten turva-aidan sisällä olevan alueen liittämisen Israeliin ja ulkopuolisten asutusten evakuointi).

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #47

Kaleville:
Mikäli tapahtumilla viittaat tällä viikolla tehtyyn murhapolttoon jossa kuoli arabilapsi niin Israelin kaikki poliittiset puolueet ja useat ministerit jne ovat tuominneet teon. Tämä arabiasunnon poltto on määritelty terroriteoksi jonka mahdollisena toteuttajana pidetään ns "Price Tag" liikettä. Israelin turvallisuuskoneisto on määrätty tekemään kaikkensa että nämä (juutalais)terroristit saadaan oikeuteen tuomiolle.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #49

En viittaa siihen, vaan muun muassa tähän:
"670. The commission is concerned that impunity prevails across the board for violations of international humanitarian law and international human rights law allegedly committed by Israeli forces, whether it be in the context of active hostilities in Gaza or killings, torture and ill-treatment in the West Bank. Israel must break with its recent lamentable track record in holding wrongdoers accountable, not only as a means to secure justice for victims but also to ensure the necessary guarantees for non-repetition."
http://www.ohchr.org/Documents/HRBodies/HRCouncil/...

Presidentti Rivlin on tuon murhapolttoasian yhteydessä lisäksi uskaltanut myöntää, ettei Israelin valtio ole tehnyt kaikkea mahdollista estääkseen juutalaisten harjoittamaa terrorismia. Saapa nähdä tapahtuuko tämän toteamuksen lisäksi jotain konkreettista.
http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Dipl...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #50

Muun muassa näin presidentti Rivlin toteaa:
"In the face of a wave of terror against the innocent, the loss of life, and the loss of law and order, the State of Israel and Israeli society must carry some soul searching. Introspection that will find expression not just in words but in action. Israel's leadership, across the political spectrum, must express clearly not only their condemnation of this terrorism, but their genuine commitment to confront violence and racism, recognizing our commitment to an adherence to the values of the law and of democracy, respect for the courts, and respect for our fellow man as created in God's image."
http://mfa.gov.il/MFA/PressRoom/2015/Pages/Arson-t...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #46

Isralin oikeuslaitos ei toimi miehitetyillä alueilla eikä miehitetyllä alueella tehtyjä väkivaltajuttuja tutkita

Ketään ei le tuomittu, joten siitä voi päätellä, ettei oikeulaisto toimi muualla kuin juutalisten kohdalla

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #53

Israelin oikeuslaitos toimii, tutkii ja tuomitsee myös Juudean ja Samarian alueilla. Tehostamisen varaa tietysti aina on.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #54
Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #46

Olet varmasti tietoinen , että Israell pitää poliittisia vankeja.

Arviolta 5 700:ta palestiinalaista poliittista vankia, jotka vangittiin Israelin sotilasmääräysten nojalla miehitetyllä palestiinalaisalueella, pidetään 19 vankilassa (joista yhtä lukuun ottamatta kaikki sijaitsevat Israelissa), neljässä kuulustelukeskuksessa ja kolmessa pidätyskeskuksessa.

Israelissa pidetyistä poliittisista vangeista 37 on naisia, 46 alle 16‑vuotiaita lapsia ja 218 hallinnollisia vankeja, joita pidetään vangittuina ilman syytettä tai oikeudenkäyntiä.

Siis oikeusvaltiossa on vankeja, joita vastaan ei ole nostettu syytteitä eikä niitä ole käitelty oikeudessa

Gazan alueelta on kotoisin 658 vankia, joille ei ole sallittu perhevierailuja vuoden 2007 kesäkuun jälkeen, ja vangeista 13 on Palestiinan lakiasäätävän neuvoston valittuja jäseniä.

Vangitsemalla ja tappamalla palestiinalisetn hallinnon edustajt Isrel takaa , etti kukaan kykenekään kontrolloimaan asemiehiä

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #55

Kesän 2014 "Suojakilpi" operaatio ilmeisesti keskeytettiin jotta Hamasin poliittista johtoa ei tuhottaisi (sen sijaan Hamasin aseellisen siiven edustajat olivat tietty kohteena). Edelleen Israelin turvallisuusviranomaiset ovat vuosikausia tehneet kohtalaista yhteistyötä Palestiinalaishallinnon turvallisuusviranomaisten kanssa ja jopa varustaneet näitä. Monet vangitut ovat osin tämän yhteistyön tulosta.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #40

Genevessä päämajaansa pitävä UN Watch puolestaan julkaisi 12 kesäkuuta 2015 korkean tason kansainvälisen sotilasryhmän [the High Level International Military Group] – johtajanaan Saksan Bundeswehr’n ex-esikuntapäällikkö, kenraali Klaus Naumann – Gazan konfliktia käsittelevän ns. fact-finding mission raportin (http://blog.unwatch.org/index.php/2015/06/12/key-f... )Sen keskeisin johtopäätös on, että ryhmän tutkimusten mukaan operaatio “Suojakilven” ilma, maa- ja merioperaatioissa Israel ei ainoastaan noudattanut aseellisia konflikteja koskevia kansainvälisiä standardeja vaan useissa tapauksessa merkittävästi ylitti kyseiset standardit.

Israel puolestaan julkisti kesäkuussa 2015 oman raporttinsa. 277 sivuinen raportti – The 2014 Gaza Conflict: Factual and Legal Aspects – The Full Report ( http://mfa.gov.il/ProtectiveEdge/Documents/2014Gaz... ) - auttaa ymmärtämään sekä konfliktin taustoja että itse kyseiseen operaatio ”Suojakilpeen” liittyviä toimenpiteitä. Faktoihin ja laillisuustekijöihin liittyvät viralliset dokumentit taustoittavat operaatio ”Suojakilpeen” johtaneita olosuhteita, Hamasin hyökkäysten vaikutuksia Israelin siviiliväestöön, Israelin siviiliväestön suojelemiseksi käytettyjä menetelmiä, Hamasin kansainvälisten lakien vastaista taktiikkaa konfliktin aikana. Edelleen raportti selvittää yksityiskohtaisesti Israelin puolustusvoimien toimet ja niiden laillisuuden/oikeutuksen konfliktissa sekä toimenpiteet ennen ja operaation aikana kansainvälisten aseellisia konflikteja koskevien lakien noudattamiseksi. Edellä mainitun raportin mukaan monet alustavasti siviiliuhreina pidetyt henkilöt ovat lisäksi osoittautuneet sotilaiksi. Raportti kuitenkin myöntää Israelin aiheuttaneen – sinänsä lainmukaisten toimiensa yhteydessä – Gazan siviileille ja siviilialueille tahattomasti kärsimyksiä, joiden syinä on ollut epätäydellinen tiedustelu, komentajien inhimilliset erehdykset ja teknisten järjestelmien ajoittainen kaatuminen.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Minua kiinnostaisi tietää miten Suomesta lähteviä rauhaturvajoukkoja koulutetaan?
Mitä kehotetaan tekemään jos vastassa on lapsisotilas. Vai puhutaanko asiasta mitään?

Opetusaineiston luulisi olevan suurelta osin avointa. Tietääkö kukaan?

Pekka Heliste

Israelin /Palestiinalaisten ongelmaan on vain yksi ratkaisu: Yksi valtio, johon pakolaiset voivat palata

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

“As a communist, my ideal would be to support one state. But I believe that the Palestinian people still want to realize their self-determination in the form of two states, a Palestinian state alongside Israel … I have my own ideas, but I realize I’m in the minority.”

Two-state solution can still trump ‘apartheid’ one-state, says Arab MK

http://www.timesofisrael.com/two-state-solution-ca...

Pekka Heliste

Aparheid on nyt mahdollista kun äänestäviä palestiinalaisia on Israelissa 1,5 miljoonaa.

Yhteisessä valtiossa olisi 6 miljoonaa juutalaista ja 8-9 miljoonaa arabia.Apartheid tuskin onnistuisi

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman Vastaus kommenttiin #9

Olet harhaluuloinen, mutta en minä oikeastaan sinulta mitään muuta odottanutkaan.

Alex Di Tutti Vastaus kommenttiin #9

Paitsi tietysti palaestiinalaisten apartheid juutalaisia kohtaan. Tavoitehan on arabien itsensä toimesta kirjattu ainakin Hamasin ja PLO:n peruskirjoihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset