Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Amnesty: Hamas teloitti vastustajiaan

 

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkaisi 26.5.2015 raportin syyttäen siinä Gazassa valtaapitävää Hamasia sotarikoksina pidettävistä vähintään 23 palestiinalaisen tappamisesta ja useiden tusinoiden muiden kiduttamisesta viime kesän ”Protective Edge” operaation aikana.

Raportin mukaan Hamas käytti 50 päivää Israelin kanssa kestänyttä konfliktia hyväkseen ’tasatakseen tilejä’ poliittisten kilpailijoidensa kanssa. Useimmat telotetuista ja kidutetuista uhreista olivat ilmeisesti länsirannalla valtaapitävän Fatahin jäseniä tai kannattajia käsittäen myös aiempia Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelun jäseniä.Amnestyn mukaan [sota]rikokset oli suunniteltu kostoksi sekä levittämään pelkoa Gazan kaistaleella. Yhtään näihin rikoksiin syyllistynyttä ei ole pantu teoista vastuuseen joka kuvastaa sitä että teot olivat määrätty tai hyväksytty Hamasin viranomaisten toimesta. Palestiinalaishallinto liittyi hiljattain kansainväliseen rikosoikeuteen [ICC] tarkoituksenaan syyttää israelilaisia upseereita viime kesän operation aikaisista sotarikoksista vaikka Israelin puolustusvoimat [IDF] on jo aloittanut oikeusprosessit useista silloisista tapahtumista.

Lähde BICOM

10321107_815840385105500_1828896623115047883_o

Op-Ed kommenttini: Olen aiemmin käsitellyt operaatio ‘Protective Edgen’ siviilituhoja artikkeleissani:

Nyt julkaistu Amnestyn raportti sekä selventää kuvaa Gazan uhreista viime kesän operaation aikana että vahvistaa aiemmin esittämiäni näkemyksiä. Tiivistetysti mielestäni IDF toteutti myös operaatio ’Protective Edgen’ aikana poikkeuksellisen laajalti eri käytänteitä minimoidakseen siviilituhot ja itse asiassa olevan maailman johtava valtio näiden käytänteiden kehittämisessä ja soveltamisessa ja sattuneiden virheiden korjauksessa. Vastapuoli Hamas puolestaan edustaa toista ääripäätä sen koko strategian pohjautuessa terroriin Israelin siviiliväestöä kohtaan ja kuten viime raportit vahvistavat sen terrorisoidessa myös omaa väestöään.

protectiveconclusion

 

[Kirjoitus alunperin julkaistu Ariel -sivustolla]

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Yksi esimerkki siitä kuinka raportti osoittaa Israelin tappaman siviilin olleenkin Hamasin teloittama:

Ayman Taha - the son of one of Hamas' founders - was killed on August 7, a month into the fighting. Officially it was reported that he had been killed in an Israeli air raid. But a report into his death revealed he had bullet wounds to the head and chest. What's more, the report claimed he had actually been killed three days earlier, on August 4, the Amnesty Report claims. Taha - the former representative to Egypt’s intelligence authorities - disappeared on January 23 last year, allegedly detained by the al-Qassam Brigades. On February 22, Hamas said it was holding him on charges of misconduct, corruption and profiteering.

Lähde The Daily Mail: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3098254/Ha...
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset