Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Amnestyltä puolueellinen raportti (taas) Gazasta

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ5otrkSQvwRutRWwMXkuvrdXYWVuh7nIfEX65cTUaszX_23HE0KAAmnesty Internationalin Families under the Rubble: Israeli attacks on inhabited homes -raportti viime Gazan operaation tiimoilta on vahvasti puolueellinen. Toisaalta israelia syytetään vääryyksistä ja toisaalta Hamasin tekemät sotarikokset sivuutetaan.

Viime konflikti ja Israelin operaatio TheProtective Edge -  eteni totuttuun tapaan: Hamas suuntasi mittavan rakettihyökkäykset Israelilaisia siviilejä vastaan, Israel puolustautui ja pyrki tuhoamaan rakettikapasiteettia, rakettien laukaisupaikkoja ja raketteja ampuvia terroristeja. Uutena piirteenä nyt oli Hamasin pyrkimys käydä israelilaiskibbutsien kimppuun mittavan yli 30 tunnelin kautta joiden rakentaminen on vienyt huomattavan osan Gazan siviilien olojen parantamiseen tarkoitetuista rakennusmateriaaleista. Huolimatta Israelin pyrkimyksistä syytöntä siviiliväestöä kuoli osin johtuen Hamasin tavasta käyttää heitä ihmiskilpinä.

Täysin huomioimatta raportissa näyttää jääneen se tuho kun Hamasin raketit räjähtivät jo laukaisuvaiheessa tai tippuivat gazalaisten omaan niskaan; tällaisia tapauksia oli yli sata. Edelleen gazalaisia siviiuhreja syntyi kun sikäläinen kenttäoikeus syytti, tuomitsi ja teloitti israelilaisten kanssa yhteistoiminnasta epäiltyjä asukkaitaan.

Israelin operaatioissa tapahtui myös erheitä ja ylilyöntejä. Näiden osalta Israel itse on käynnistänyt tutkinnan 90 tapauksessa. Kaksi rikostutkintaa on käynnissä. Hamasin osalta mitään vastaavaa ei ole käynnissä.

Amnestyn raportin väitteet ovat ja pysynevät todentamattomina, itse raporttikin perustuu ulkopuolisten nimeämättömien paikallisten kenttätyöntekijöiden tarinoihin. Israelissa puolestaan esimerkiksi  Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center tutkii henkilö henkilöltä operaatiossa kuolleet gazalaiset perustuen Palestiinan terveysministeriön laatimiin nimilistoihin. Viimeisimmän käsiini saaman raportin  mukaan toistaiseksi on tutkittu noin tuhat nimeä ja näistä uhreista siviilejä on ollut 50-60 %.  

Operaatio Protective Edgen taustoitusta tässä Israelin ulkoministeriön kautta  sekä omassa artikkelissani Peculiarities of Operation Protective Edge  jonka liitteenä on myös yli kolmekymmentä videota ym dokumenttia edellä esittämieni näkemysten pohjaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Näinhän tuo asia on kuten kirjoitit. KD:n Östman sanoi saman telkkarissa. Israel käyttää aseitaan suojellakseen siviileitään; Hamas käyttää siviileitä suojellakseen aseitaan.
Ps. Mun täytyi oikein hieraista silmääni kun katsoin puoluekantaasi. Olisin odottanut jotain muuta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kannattaa kiinnittää huomiota "puolueellisuuden" taustoihin (s. 43):
"The Israeli authorities should cooperate with the Commission of Inquiry set up by the UN Human Rights Council and offer them complete access to relevant personnel, documents and other material. It should also cooperate with other human rights investigations into violations of international law by all parties to the conflict. Given the conclusion reached by the UN Expert Committee in 2010, local Israeli and international human rights groups and the absence of concrete measures to reform deficient investigative mechanisms, there is as yet no official Israeli body capable of conducting investigations in accordance with international law into allegations war crimes committed or ordered by members of Israeli military and civilian officials."
http://www.amnesty.org/en/library/asset/MDE15/032/...

Puutteellisuudet on todettu Israelisssakin, mutta "korjausliikkeisiin" ei liene ryhdytty.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Harvinaista herkkua VL:n edustajalta tasapuolisuudesta kumpi on kampi. Myönnän sivuuttaneeni Rusilan aiemmat blogit ennakkoluulon ja kokemuksen perusteella, mikä usein ilmenee vasemmistolaisessa todellisuudessa. Iso peukku Rusilalle, varteenotettavalle vaikuttajalle harvalukuisessa vasemmistoälymystössä. Job well done.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Täytyy todellakin antaa Rusilalle tunnustusta. Näin järkevää tekstiä ko. aiheesta voi lukea harvoin suomeksi.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Kiitos kehuista. Mielipiteet ovat omiani ja puolueen virallinen kanta traditionaalisesti poikkeaa omastani tässä kysymyksessä melko lailla. Olen pelkästään rivijäsen enkä sen suurempi vaikuttaja.

Pekka Heliste

Israelhan piilottelee sostilaitaan siviilien joukossa.
Esim Tel Avivin kenttä on sotilaskenttä ja ahävittäjät operoivat sieltä, kun pommittavat Gazaa. Aivan samoin suomen armeija käyttää Helsinki-Vnataan kenttää sotilaskenttänä

Samoin Israelilainen paikallinen komentja esitteli johtokeskustaan , joka oli Ashkelonin kaupungin keskustassa olevan asuinrakennuksen kellarissa

Ja näkyyhän tuo uhriluvuista, kuka siviilejä ampuu:Yli 2000 kuollutta gazalaista siviiliä, kolme israelilaista

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Muutama huomio:

Hamasin käyttämät raketit ovat ohjauskyvyttömiä eli ne suunnataan yleisesti Israeliin erottelematta sotilas- ja siviilikohteita, myös hyökkäystunnelit on suunnattu pääosin siviilejä vastaan.

Gazalaisia kuoli operaation aikana 2157 ja näistä vain runsas puolet oli siviilejä.

Israelilaisia siviilejä kuoli Hamasin ponnekkaista yrityksistä huolimatta vähän koska Israel on panostanut siviiliväestönsä suojeluun merkittäviä resursseja kuten pommisuojat, ennakkovaroitusjärjestelmät ja ohjuspuolustus. Hamas puolestaan on käyttänyt resurssejaan siviiliväestön suojelun asemasta mm hyökkäystunneleiden rakentamiseen.

Pekka Heliste

Israel käyttää pommeja, jotka rikkovat pommisuojatkin, on aivan turha rakenta pommisuojia sellaisia aseita vastaan.

Esim suomalainen rauhanturvaaja uoli Istaelin jättipommin alla vaikka oli pommisuojassa, siis vastaavassa, joita Israel käyttää

Suomenkin pommisuojat ovat jo turhia, ne suojaavat vain pieniltä aseilta.Edes 50 metriä kalliota ei suojaa nykyaikaisia aseita vastaan

Ja mm tykistö ja krh ampuvat ballistisella radoilla tarkasti, samoin saksalaisten V2 toimi samoin kuin palestiinalaisten raketit

Ja "vain" 1100 siviiliä kuoli.Mutta nehän olivatkin muslimeja , eivät ihmisiä ?

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #8

PH: Ja "vain" 1100 siviiliä kuoli.

Sanalla vain viittaan väitteeseen yli 2000 kuolleesta siviilistä. Sanaa vain voi myös perustella vertaamalla siviiliuhrien määrää kuolleiden taistelijoiden määrään. Viimeaikaisissa konflikteissa Afganistanissa suhde on ollut noin kolme siviiliä yhtä sotilasta kohden, Irakissa ja kosovossa suhdeluku oli siviilien kannalta huonompi eli neljän suhde yhteen ja edelleen Serbiassa ja Tsetseniassa tätäkin huonompi. Tässä mielessä pääsy lähelle yhden suhde yhtä osoittaa, että Israel todella on pyrkinyt välttämään siviiliuhrien syntyä.

Pekka Heliste

Itse asiassaHams hyökkäsi noiden tunneleiden kautta Israelin armeijan kimppuun ja ehti surmata muutamia sotilaita

Pekka Heliste

Pitää vielä täydentää sen verraan, että nihin ballistisiin aseisiin , tykkeihein, krh ja raketteihin liittyy ominaisuus, jota kutsutaan hajonnaksi.

Sitä Suomen armeijakin käyttää hyvksi samoin kuin kaikki armeijat . hajonnalla saadaan peittoa.

Myös Israel käyttää tykistöä ja krh:ta ja ampuu niillä keskelle siviiliasutusta tietäen, että tulitus aiheuttaa siviiliuhreja

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Amnestyn uskottavuuden puutetta konfliktin raportoinnissa tukee myös heidän omien työntekijöiden vastuuttomat lausunnot.

Senior Amnesty International official compares Israel to Islamic State on Twitter
Campaigns Manager Kristyan Benedict uses hashtag '#JSIL' in Tweet; Israeli embassy in London slams use of 'ugly, hateful term with anti-Jewish connotations.'

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4588465,...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Asia menee näin:
Israelin hallitus:
"... Instead, Amnesty serves as a propaganda tool for Hamas and other terror groups," the Ministry said in a statement."
http://www.newsweek.com/amnesty-accuses-israel-war...

Sitten Amnestyn edustaja:
"Israeli regimes response to our Gaza report: Amnesty is "a propaganda tool for Hamas & other terror groups” (#JSIL?) http://t.co/gqwN9O2JrK
— kristyan benedict (@KreaseChan) November 5, 2014"
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4588465,...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Amnesty International forms a global community of human rights defenders based on the principles of international solidarity, effective action for the individual victim, global coverage, the universality and indivisibility of human rights, impartiality and independence, and democracy and mutual respect.

http://www.amnesty.org/en/who-we-are/accountabilit...

Samanaikaisesti edellä mainitun anti-Israel aktivisti Kristyan Benedictin lisäksi.

Breaches of Employee Impartiality

Regardless of the status of WOOC, the principle of impartiality and perceived impartiality remained central. Yet, sometime in late 2010, Amnesty hired anti-Israel activist Deborah Hyams as a researcher in the “Israel, Occupied Palestinian Territories and Palestinian Authority” section.

Hyams has an extensive background in radical anti-Israel activism:

In 2001, Hyams volunteered as a “human shield” in Beit Jala (near Bethlehem), to deter Israeli military responses to recurrent gunfire and mortars targeting Jewish civilians in Jerusalem.

Hyams employs demonizing language regarding Israel: In 2008, she was signatory to a letterclaiming Israel is “a state founded on terrorism, massacres and the dispossession of another people from their land.” Hyams also stated in 2002 that “[some] of Israel’s actions, all the way back to 1948, could be called ‘ethnic cleansing’.”

In a 2002 Washington Jewish Week article, "Hyams said that while she does not condone suicide bombings, she personally believes they 'are in response to the occupation.'" In another instance she defended violence stating "occupation is violence...and the consequence of this action must result in violence [against Israelis]."

Hyams has worked for some of the most radical political advocacy NGOs in the Arab-Israeli conflict, including the Alternative Information Center (AIC), Jews for Justice in Palestine and Israel (JPPI), Rachel Corrie Foundation, and Ma’an Network. Any of these affiliations should have been a red flag for Amnesty.

http://www.ngo-monitor.org/article/breaking_its_ow...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #14

Voipa olla, mutta ei tuo liity mitenkään Benedictin lausuntoon.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #16

Pointti on nähdäkseni hastagissa #JSIL” jossa Islamic State on korvattu termillä Jewish State. Amnesty tiettävästi vastasi ko twiittiä koskevaan kritiikkiin: “This tweet was made in a personal capacity by a member of staff. It’s being investigated internally. We take issues of social media misuse very seriously.”

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #22

Sitäpä sitten selvittelevät.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pekka Heliste

Ei Amnesty tässä asiassa väärässä ole, Israelhan on perustuslailla määritelty juutalaiseksi valtioksi eli samalla tavalla uskontoon perustuva valtio kuin islamilaiset valtioitkin tai kristityt valtiot mm Suomi

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Suomen itsenäisyysjulistuksessa tai perustuslaissa ei oteta kantaa valtion uskonnolliseen luonteeseen, vaikka lippu viittaakin kristillisyyteen.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #17

Valtiokirkko vastaa tuota julistusta, samoin kirkon verotusoikeus esim USA:ssa ei valtiokirkkoa ole eikä kirkollisveroa

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

USAlla on useista konflikteista kokemusta operaatioiden välillisistä tuhoista. Tässä tuore jenkkinäkemys Amnestyn raportoimasta operaatiosta (Lähde: http://www.bicom.org.uk/news-article/22972/ ):

General Martin Dempsey, chairman of the US Joint Chiefs of Staff yesterday complimented Israel for the lengths it went to in avoiding civilian casualties during Operation Protective Edge in the summer.
Speaking yesterday at the Carnegie Endowment for International Peace in New York City, Dempsey said “I actually do think that Israel went to extraordinary lengths to limit collateral damage and civilian casualties.” Dempsey added, “In this kind of conflict, where you are held to a standard that your enemy is not held to, you’re going to be criticized for civilian casualties.” Indeed, Dempsey’s comments contrast with a report released this week by Amnesty International which claims that some Israeli air strikes on the Gaza Strip during Operation Protective Edge could be considered “war crimes.” The report though, which examines eight cases, was not based on any consultation with the IDF over military objectives to the incidents in question.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #21

Dempseyn näkökulma voi olla yhtä rajallinen kuin Amnestyn.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila Vastaus kommenttiin #24

Tämä on totta ja luonnollisesti myös Israelin UM:n ja minunkin näkökulma voi olla puolueellinen. Olennaista mielestäni on se, että Amnesty antaa itsestään kuvan neutraalina ja objektiivisena tarkkailijana mikä kuva tosin on alkanut rapistumaan viimeisen vuosikymmenen aikana.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #25

Objektiivisuus lienee pyrkimyksenä, mutta sitaattini kertoo sen ongelmista.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset