Ari Rusila: Kootut kirjoitukset The other side of the story!

Lähi-idän unohdetut pakolaiset

Palestiinalaiskysymyksen suhteen on sivuttu myös pakolaisia. Hieman toiselta kannalta pakolaisongelmaa valottaa tänään Israelissa aloitettu kansainvälinen kampanja "I am a refugee". Sen tarkoituksena on tuoda tietoisuuteen vähemmän tunnettu pakolaisryhmä nimittäin juutalaispakolaiset arabimaista. Antisemitismi ja juutalaisvastainen väkivalta alkoivat mittavasti heti Israelin itsenäistyttyä. Vuosien 1948 ja 1952 välillä 856,000 juutalaista arabimaissa joutui pakolaisiksi.

Vuonna 1945 liki miljoona juutalaista eli lähi-idässä ns Palestiina mandaatin ulkopuolella; joidenkin vuosien kuluttua vain muutama tuhat oli jäljellä. Dokumenttifilmi .be">”The Forgotten Refugees” taustoittaa lähi-idän juutalaisyhteisöjen historiaa, joka ulottuu jopa yli 2,500 vuoden päähän.


Aiemmin Israelin apulaisulkoministeri Danny Ayalon on julkaissut oman näkemyksensä videolla ”The Truth About the Refugees”.

Mielestäni lähi-idän pakolaisongelmassa on tiettyä yhtäläisyyttä Balkanin sotien jälkeiseen tilanteeseen Serbiassa, jossa edelleen on yli 200,000 (sisäistä) pakolaista. Niin juutalaisten paluumuutto takaisin arabimaihin, palestiinalaisten muutto takaisin Israeliin tai länsirannalle kuin serbien muutto takaisin Kosovoon tai Kroatiaan on liki olematonta pääosin turvallisuussyistä. Siksi nähdäkseni pakolaisongelman ratkaisemiseksi kansainväkinen apu tulisi suunnata tehokkaisiin kotouttamisohjelmiin pakolaisten nykyisissä asuinmaissa sen sijaan että elätellään epärealististisia toiveita paluumuutosta lähtöalueille.

 

¤¤¤ ¤¤¤ ¤¤¤

Aihepiiriä sivuavia kirjoituksiani:

 

Väestönsiirroista:Gaza War – Could Balkan history show way out?sekä The Third Intifada – To Fade or Escalate

Palestiinalaisvaltiosta: kahden valtion mallin korvaaminen kolmen valtion mallilla “The Three-State Option could solve Gaza conflict” / ja

Rauhanprosessin etenemisestä: “PaliLeaks, land swaps and desperate search of peace sekä

Balkanin pakolaisongelmasta: Forgotten Refugees – West Balkans

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jukka Kaulanen

Olisihan se melko outoa, jos Karjalan pakolaisetkin telttailisivat vielä Joensuun ympäristössä. Ampuisivat 10. 000 rakettia Pietarin suuntaan ja sitten ihmeteltäisiin, kun iivana tulee käymään.

Upporikkailla arabimailla on ollut yli 60 v aikaa asuttaa samaa kieltä puhuvat ja samaa uskontoa edustavat heimoveljensä, mutta mitään ei ole tehty.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Arabivaltiot eivät halua assimiloida ns pakolaisia, koska he haluavat pitää jatkuvaa painetta Israelia kohtaan. Tämä tilanne palvelee myös hyvin lopullista tavoitetta, joka on poistaa juutalaiset Palestiinasta tavalla tai toisella. Sitten on aivan eri asia ketkä saisivat vallan Israelin alueella.

Kuinka suuria ja millaisia alueita ne olivat, jotka Israel "ryösti" palestiinalaisilta? Ketkä omistivat nuo alueet? Turkkilaisetko? Mitä siellä tehtiin? Viljeltiin ja paimennettiin lampaita sekä kameleita kaikitenkin. Pitäisikö nyt antaa jonkin kylän alue siellä vuokraviljelyä harrastaneiden kyläläisten jälkeläisille?

Vaikeita kysymyksiä riittää. Mutta ovathan viisaat palestiinalaiset varmaan pohtineet ja ratkaisseet ongelmat vai ovatko? Mistä saisi lisätietoja?

Jotu Karjalainen sinä olet asiantuntija ja tiedät. Kerro siis minulle.

Ari Lotvonen

USA taitaa olla ainoa maa joka tunnustaa arabimaista ryöstetyt, raiskatut ja poisajetut juutalaispakolaiset.

Why Congress Recognized Jewish Refugees from Arab Countries:
http://www.thecuttingedgenews.com/index.php?articl...

Ben Kaergin

Pitää paikkansa -Israelin ohella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset